Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam hastamı ?

Zorla bozacaksın. Buzluğa konur mu ? Bekle bir iki gün. Baktın mı çatlak var mı üstünde.
 
Su hacmi ne kadar ? En*boy*su yüksekliği hacmi verir. Bir de ısıtıcı kaç watt
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

akvaryumun boyu (yatay uzunluğu) 50 cm yukarıya doğru uzunluğu yani yükesklliği 30 cm eni yani arkaya doğru uzunluğu 21 cm ısıtıcı 50 W
 
Su hacmine göre ısıtıcı güçlü ama o kadar fazla değil. Diğer taraftan yatay kullanımda dikeye nazaran performans 1/3 1/4 oranda yüksek olur. Filtreye bağlı sirkülasyonda akvaryumun her bölgesinin aynı anda ısınmasını sağlar.

Dereceyi baz al. 28-29 derece civarında olacak şekilde ısıtıcıyı ayarla. Olmadı petshoptan sticker derece al. Bunlar ucuzdur. Hazır akvaryumların camı incedir. Bir iç derece kadar net veri vermese de ısı düzeyini gösterir. Camın dış kısmına bantlayacaksın. Dereceyi koyduğun köşenin kısa camına yani filtreyi tutturduğun cama yapıştır.

Kafanda tereddüt kalmasın.
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

iç filtreyi yaklaşık 1 haftadır çalıştırmıyorum çünkü kaplumbağam onun akıntısına kapılıp duruyor bu hep oluyordu fakat şu anda hasta olduğu için onu sitrese sokabilir diye düşünüyorum akıntı çok güçlü onu savurup fırlatıyor buna bağlı olarakta suya girmiyor fazla kuru alanda duruyor
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

sizin dediğiniz gibi 28.5 dereceye ayarladım ısıtıcıyı  şuan termometre 35 derece diyor fazla sıcak değilmi?
 
Dereceye göre ayar yap. Filtreyi kullanıyorsun diye biliyordum o halde derecenin yavaş seyretmesi normal. Suda hareket olmadığı için sıcak soğuk su karışımı yavaş seyreder. Duvar oluşur. Filtreyi arka cama yapıştırıp ön cama doğru verdir suyu, ön cama çarpınca şiddet azalır.
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

Cem bey bir yorumunuzda 1-2 hafta geçşsin o zaman anlarız tedaviye cevap verip vermediğini şuanda 1 hafta geçti tedaviye başladı kaplumbağam tedaviye cevap veriyormu ?


kusura bakmayın Cem bey yanlış yazmışım [font=Tahoma, Geneva, sans-serif] bir yorumunuzda 1-2 hafta geçşsin o zaman anlarız tedaviye cevap verip vermediğini demiştiniz şuan 1 hafta oldu tedaviye başlayıyayı tedaviye cevap veriyormu[/font]
 
Cevap verdiğini sen anlatacaksın. Hayvanda değişim gözledin mi hareketlilik, iştah artışı ve belirtilerde azalma.
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

evet bayağı hareketlendi artık eskisi kadar kuru alanda durmuyor yüzüyor oynuyor suya dalıp yukarı çıkıp tekrar dalıyor iştahta artış var zaten onda hiç azalma olmadı D: ama yinede artış var galiba artık boynunu uzatıp yutkunmaya benzeyen şeyi hiç yapmıyor fakat üst kabuğunda bildiğiniz gibi desenler var ya o desenlerin arasında mor rengi değişik bir şey var mor boya gibi yani demem o ki sanırım cevap veriyor
 
Hayvan düzeliyor bu güzel. İlaca aynen devam. O yutkunma işini bitirmesi çok iyi en tehlikeli olan süreç o kısımdı. Yalnız çok hareketli olması da iyi değil enerji/efor kaybı çok olur. Isı değerlerine dikkat et üşümesin. Yavaş yavaşta ara öğünleri kademeli olarak biraz azalt. Cumartesi itibariyle günde iki öğüne in.

Mor dediğini görmem lazım bu ya birşeyin salınımından ki bu iyi birşey değil yada metileni çok koyduysan o sebeple olmuş olabilir.
 
Sen çizgileri diyorsun bu bir sorun değil olağan hali. O mor değil aslen siyahtır. Işık altında öyle gözüküyordur. Hayvan büyüdükçe o çizgiler genişler. Büyüyen hayvan sağlıklıdır. Hasta hayvanda büyüme durur. Tüm enerji hastalığa yönlenir. Ayda ortalama 0.5-1 cm arası normaldir.

Çizgiler şebeke suyu kaynaklı kireç kaplanır. Renk beyazlaşır. Hayvan suya indiğinde beyazlık karbolursa bu kireçtir. Beyazlık su içinde de gözükür veya koku oluşursa mantardır.

Kirecin komple çizgileri kapaması iyi değildir. Bu olduğu taktirde üstteki plakalar açılmaz. Kireç taşlaştığı için tutar.

Bunu şebeke suyuna içme suyu takviyesi yaparak inceltir yada daha iyisi arıtma su kullanırız.
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

günde 2 öğüne inemem çünkü sabah bir yeme 2 damla genta yanınada normal yem (ilk gentalıyı veriyorum her zaman) öğlen 1 yeme 1 damla vitamin akşam bir yeme 2 damla genta yanında normal yem 2 öğüne inersem sabah akşam oluyor bu sefer de vitamini veremem sabah genta bir yeme vitamin bir yemede yapmak istemiyorum genta gücünü kaybetmesin diye
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

galiba yine o yutkunma şeyini yapıyor
 
Öğlen bir yemden birşey olmaz. Ama iştah yerindeyse vitamini azaltalım artık fazlası da zararlı. Bu hafta iki günde bire düşür. Sonraki hafta durumuna bakarsın. Ya aynen devam ederiz yada haftada ikiye düşürürüz. Vitamin vermediğin günde öğlen bir tane ver. Öğlen verme durumunun olmadığı günde o yemi sabah öğününe kaydır.
 
Hayvanın üşümeyeceği biçimde önlemi al. Şu an en zayıf durumda en ufak şeyden etkilenir.
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

internete görmüştim bende bir kaç kere yaptım çiğ kıyma veriyollar bende bir kaç kerde verdim et oburlarmış zaten proteğin yönünden zengin olduğu için vermiştim vermeye devam edeyimi
 
Çiğ değil cezvede haşlanan suya hayvanın ağzına sığacak oranda parça atıp 1 dakika sonra çıkarıp soğutup hayvana veriyoruz. Bunun sakıncası hayvan alışırsa yem yemeyi bırakır. Geri yeme alıştırma biraz sürer.

Eti seviyorlar. Bunu iştah kesilmesi durumunda son çare olarak öneriyorum. Taze ve yağsız kısmından olmalı.
 
Geri
Üst