Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

1 yaşındaki kaplumbağam kur yapıyor

dişi kaplumbağam daha 1 yaşında ve 11-12 cm ama ısıtıcıya kur yapıyor normal mi ?
Hayvan kaşınıyor olmalı. Akvaryum tabanında vitasand pro 78 silis kum olursa deri kısımlarını yani ayaklar bacaklar kuyruk kısmının kaşıntısını kendisi giderir. Ek olarak kabuk kısmının kaşınmasını çözebilmek için sırtını/kabuğunu sürtebildiği her yere sürterek gidermeye çalışır. Bunun için akvaryum büyükse tabana mangrow ağacı dalı koyuyorlar. Yada sırtını rahat kaşısın istiyorsanız cama yapışan fırça model kaplumbağa kabuk kaşıyıcı aparatı alabilirsiniz. Özellikle protein ağırlıklı gammarus, karides yada kurutulmuş balık verdiğinizde muhtemelen kaşıntısı artacaktır. Ben 1 yıldır bakıyorum ve 1 yılda gözlemlediğim kadarıyla açıklamaya çalıştım.

Hayvan kaşınıyor olmalı. Akvaryum tabanında vitasand pro 78 silis kum olursa deri kısımlarını yani ayaklar bacaklar kuyruk kısmının kaşıntısını kendisi giderir. Ek olarak kabuk kısmının kaşınmasını çözebilmek için sırtını/kabuğunu sürtebildiği her yere sürterek gidermeye çalışır. Bunun için akvaryum büyükse tabana mangrow ağacı dalı koyuyorlar. Yada sırtını rahat kaşısın istiyorsanız cama yapışan fırça model kaplumbağa kabuk kaşıyıcı aparatı alabilirsiniz. Özellikle protein ağırlıklı gammarus, karides yada kurutulmuş balık verdiğinizde muhtemelen kaşıntısı artacaktır. Ben 1 yıldır bakıyorum ve 1 yılda gözlemlediğim kadarıyla açıklamaya çalıştım.
filtre kumu çekmiyor mu ona nasıl engel oluyorsunuz ?

filtre kumu çekmiyor mu ona nasıl engel oluyorsunuz ?
Filtreyi kumdan en az 8 cm yukarı kurmak lazım. Mutlaka kum çekiyor filtre ama çalışmasına engel olmuyor. Dişi kaplumbağalar daha çok kaşınıyor araştırdığım kadarıyla benim 1 Dişi genç kaplumbağam var hızlı büyüdü bahsettiğiniz şekilde erkek kaplumbağaların yaptığı kafasının önünde tırnaklarını birbirine çarpma hareketini 2 3 farklı zamanda yaptığını gördüm kafasını kaşıyor diye düşündüm. Sizin hayvanınız Dişi ise muhtemelen kafasını kaşımış olabilir. Erkekse artık iç güdü uyanıyordur.

O kur hareketi değil. Hayvan tehdit algıladığı için tepki gösteriyor. Ya yansımasını görmüştür yada ısıtıcıyı yeni koyduysanız, yılan vari birşey sanmıştır.

Geri