Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

1 yaşındaki su kaplumbağam hasta oldu

Taş ve palmiyeyi kaldırdım.
Isıtıcı suyun içinde. Isıtıcı en fazla 30 dereceye yükseliyor.
Derece ile ölçtüm su 29-30 derece socaklıkta.
Vitamin damlasını şimdi aldım
Esinti yok ev sıcak ama esinti için kabın yarısının üstüne ince bir havlu örttüm.
Öğlen eve gidince de besleme yapıcam

Siz hayvana uygun şartlarda bakmamışsınız dolayısıyla da gelişememiş.

Su ısıtıya dikkat edin çalışırken hava ile temas ederse patlar.

Hayvan iyileşirse hemen düz dikdörtgen bir akvaryum alın. Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider.

Hayvan son safhaya gelmiş.

Gentagutu sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 15-20 saniye arayla ruj sürer gibi ağız çevresine 3 damla sürün.

Vitamin damlayıda ilaç gibi ama günde 1 damla uygulayın.

İlk iyileşme belirtisi ciklemeyi kesip ağız açıp kapamayı bırakması. Akciğerlerindeki iltihabı atarsa kurtarır.

Isıtma lambası acil. Hatta 40 watt klasik akkor mavi yoksa kırmızı yoksa yeşil renk ampul bulabilirseniz 24 saat yakın.

Vitamin damlası aldım çok ağzını açmadı ama biraz damlattım. Suyuna da damlattım.
Ama yemek için hiç bir şekilde açmıyor.

Suya damlatıp ziyan etmeyin doğrudan ağızdan almalı.

Söylediklerinizin hepsini yaptım, bugün ilk defa gamarrus yemeye başladı. Kendi yeşil yemini daha yemedi. Yine esneme hareketi yapıyor ama bugün daha hareketli. Aynı şekilde devam edicem. İnşallah herşey yoluna girer.

Isıtma lambası akkor renkli bulamadım. 40 watt halojen ampul yazılmıştı, onu buldum.

Renkli olanı internette de bulamadım. Eğer sizin bildiğiniz bir link varsa ordan alabilirim. Eski tip olduğu için satılmıyormuş.

Renkli olanı internette de bulamadım. Eğer sizin bildiğiniz bir link varsa ordan alabilirim. Eski tip olduğu için satılmıyormuş.
Renkli ampul hayvanın geceleri kuru alanda uyuma ihtimaline karşı. Normalde geceleri suyun içinde uyurlar. Bir sorun olduğunda kuru alana çıkıp uyumaya çalışırlar. Suyu sıcak ve temiz tutabildiğiniz sürece renkli ampul elzem değil. Yem yemesi çok iyi. İyileşir İnşallah.

Yeşil yemini yemiyor. Yumurta koydum onu da yemedi. Kıyma da yemedi.
Birde halojen ampul ü ne kadar süre yakmalıyım. Ben gündüz 3-4 saat gece 3-4 saat açtım . Onun harici saatte üstüne havlu kapatıyorum (hafif açıklık bırakarak) gece de üşümesin diye.

Ampul günde 12 saat yanmalı. Sabah güneşin aydınlandığı vakitlerde yakıp 12 saat sonra söndürebilirsiniz. Bunu düzenli hale getirmek için zamanlayıcılı priz kullanabilirsiniz.

Gece havlu işi iyi gündüz 12 saat lambayı yakın.

Hayvana abartmamak şartıyla ara öğünler ekleyin. Fazla vermeyin hazımsızlık olmasın.

Merhaba herşey yolunda gidiyordu çok iyi yemek yiyordu yüzüyordu. Söylediğiniz herşeyi yapıyorum ,ama bugün yine yan yüzmeye yem almamamaya başladı.

Geri