Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

1 yaşındaki su kaplumbağam hasta oldu

Hayır o kadar çok dikkat ediyorum ki. Gece bile havlu ile kabın aüstünü kapatıyorum ısı kaybetmesin diye

Havluyu tamamen kapatmayın rahat nefes alsın. Su 28-29C ve kabuğu suya tamamen gömülü ise üşümez. Ciklemeye başladıysa nefes alıp vermekte zorlanıyor demektir. Ciğerlerinde biriken balgamı kısa sürede atar İnşallah.

Genta damlaya devam diyorsunuz yani? Havluyu tam kapatmıyorum nefes aralığı bırakıuorum içerisi hava alsın diye. Derece ile ısıyı ölçüyorum.

Kaplumbağaların metabolizması çok yavaş olduğu için ilaçların etki etmesi de vücuttan atılması da çok uzun sürüyor. Bu yüzden durumu çok ağırlaşmış hayvanların çoğu ilaç kullansa dahi iyileşme şansı bulamıyor. En etkili çözüm sıcaklıkları doğru aralıkta tutarak hayvanın bünyesinin güçlü kalmasına yardım etmek.

Ama 1 haftadır çok iyiyidi yemini yiyordu yüzüyordu. Bir anda bu sabah değişti durumu. İlk hastalandığında da bir anda değişmişti durumu. Dün avcı gibi elimden yem almak için beklerken. Bugün yine kafası suyun dışında hareketsiz ve suda batamıyor.

Batamaması zayıflamasından. Havalar bir anda soğudu muhtemelen ondan etkilenmiş olabilir.
Gentaya aynen devam. Sabah akşam iki damla.

Vitamin damlayı da her gün 1 damla verin. Bir hafta devam edin sonra bakalım.

Geri