seymagakkus
Yeni Üye
2013 veya 2014’te sahiplendiğim dişi kaplumbağam (ismi Gakkuş) benimle beraber 10 senedir yaşıyor. onu çok seviyorum, fakat ben öğrenciyim ve sadece haftasonları eve geliyorum. anne-babam da çalışıyorlar. bakımı konusunda da 1-2 sene öncesine kadar bilinçsizdik, şu an az çok bilsem de ona hak ettiği bakımı ve ilgiyi veremiyorum ve hakkına giriyorum. çok üzülüyorum. akvaryum filtre vs. alacaktım fakat birkaç ay önce döllenmemiş bir şekilde birkaç defa yumurtlamaya çalıştı. (onun yaşlarında erkek kaplumbağa bulamadım) eş istiyor. ona akvaryum alsam bile eş olmadan mutlu olmayacak biliyorum, bu yüzden sahiplendirmek istiyorum. kendisinde benzer yaşlarda erkek kaplumbağası olan, bakımını üstlenebilecek biri varsa kaplumbağamı seve seve sahiplendirmek isterim. onun mutsuzluğunu görmeye dayanamıyorum. şimdiden teşekkürler <3
çok akıllıdır. herkesi tanır. yem kutusunu uzaktan bile görür. en sevdiği yem Sera reptil carnivor nature. bazen canı isterse parmağınızı uzattığınızda elini koyar. köpeklerin pati atmasına benzetirim ben .
çok akıllıdır. herkesi tanır. yem kutusunu uzaktan bile görür. en sevdiği yem Sera reptil carnivor nature. bazen canı isterse parmağınızı uzattığınızda elini koyar. köpeklerin pati atmasına benzetirim ben .