herkese merhaba, 12 sene önce kaplumbağalarını vermek zorunda kalan ve yer bulamayan birinden iki tane su kaplumbağası almıştı bizimkiler, ancak bilinçsizlik vardı ve yıllarca leğende yaşadılar her gün su değiştirmece usulüyle. ancak çok büyüdüler ve ben de leğende sıkılmalarına katlanamayarak dar imkanlarım çerçevesinde fotoğrafını da eklediğim hazır satılan bir kaplumbağa akvaryumu almıştım geçen sene. ölçüleri: Boy : 50cm En : 37cm Yükseklik : 27cm. dinlenme karasına su gelmemesi için 15-16 LT kadar su koyabiliyorum en fazla. iç filtre ve ısıtıcı, su düzenleyici ve d vitamini damlası falan da almıştım. ancak aldığım filtre suyu temizlemeye yetmiyordu su iki günden sonra sararmaya başlıyor ve içindeki sünger bir haftada tamamen işlevsiz hale geliyordu. kaplumbağaların kabuk boyu 10cm civarında ve dışkıları da büyük olduğu için sanırım. iki gün önce filtre durup dururken suyun içinde patladı. yeni bir iç filtre almam gerekiyor, diyeceğim o yeni ve boyu uzun olmayan bir filtre almak gerekiyor acilinden. su döngüsü yaratan motor kısmının 11 cmlik su boyunun altında kalması gerekiyor. bir sorum: havalandırmasını kullanmıyordum filtrenin ve kullanmam gerekir miydi kaplumbağalar için? ve şartlara uygun, dışkılarla başa çıkabilecek bir iç filtre önerebilir misiniz, 4-6w 400-600L'ler uygun mudur? sanırım önceki 50 100 ya da 200L temizliyor olmalıydı saatte. bütçe 80TL'ye kadar olursa iyi olur. okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim saygılar herkese