Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

120 - 125 lt akvaryum 15 cm lik 3 kaplumbağa eheim dış filtre model tavsiyesi

omuhur

Yeni Üye
merhabalar bu forumdaki ilk gönderim günlerdir bilgilenmemde bana yardımı dokunan sitenize çok teşekkür ederim

iki kaplumbağam vardı sonra sokağa atılmış bir kaplumbağayı daha sahiplenmemle nüfusumuz arttı yıllar içinde ilk yaptığım mini teraryuma sığmamaya başlayınca öğrenci halimle yapabileceğim en iyi yuvayı yapma çabasına giriştim biliyorum bu ölçüler bizim kaplumbağalara biraz küçük gelecek ama üstünde de bir kara alanı olacak. ölçü büyüdükçe alabileceğim filtre fiyatlarının dışına çıkıyorum bu benim yapabileceğimin en fazlası olacak. bu ölçü seçimim alabileceğim en yeterli filtreyi alma isteğimden kaynaklı malumunuz kaplumbağa akvaryumlarında su balıklara göre çok hızlı kirleniyor. tam bu yazıyı yazarken sipariş ettiğim tetra 200w proline geldi :) şimdi bir tek filtre işi kaldı.

çeşitli forumlardan tüm markaların yorumlarına baktım tetra ilk düşüncemdi fakat 5-6. yıkamadan sonra çıkan sızdırma sorunlarında teknik servis maduru olan bir çok insan beni vazgeçirdi.

fluval başlangıçta mükemmel çalışıyor ve bu mükemmellik sıkça kendiliğinden kopan parçaları teknik servisten satın alıp değiştirdiğin surece devam ediyor fakat bir yıl içinde durduk yere eriyen klipsler vs. için filtre kadar para harcamış insanlar beni vazgeçirdi

eheim in de malum çin durumları kuşkuları arttırıyor yinede ortaya çıkan neredeyse tek problem ses oluyor ve şikayet edenler bile teknik servisin duyarlı olup değiştirdiğini ses sorunu dışında ise canavar gibi çalışıp yıllarca görevini yaptığı söyleniyor özellikle bu seri çok kötü diyen arkadaşların yorumları tarihsel olarak 2009 yıllardan 2014 lü yıllara doğru bir nebze azalma gösterdiği için biraz güven verdi

marka tercihimde ses sorunu sızdırma yada eriyen parçaların kırılması yanında daha riske edilebilir geliyor ne de olsa tetranınkine göre daha yardımcı olduğu söylenen bir teknik servis var deniyor

sonuç olarak ben eheim 2213 üzerine düşünüyorum ehfimech ve ehfisubrat ile birlikte gittigidiyor da uygun fiyata buldum

fakat size danışmadan almak istemedim sorularım şunlar
**öncelikle 2213 üç kaplumbağalı böyle bir akvaryumu fazlasıyla temizlemeye yeter mi içine koyduğum mercan ve kumlarla su miktarının 120lt de sabitleneceğini düşünüyorum yine de siz derseniz ki bu ucu ucuna temizler sen en iyisi bir üst modelini al bir daha hiç kirlilik yaşamazsın için rahat kullanırsın. o zaman biraz daha kendimi zorlayabilirim benim için akvaryumdaki en önemli nokta temizlik işlerinin sorunsuz gitmesi düzenli dip temizliği ve önerilen sürelerde su temizliği yapacağım ama bunun yanında kapluşlarla rahat rahat başa çıkabilecek bana güven verecek bir sisteme ihtiyacım var

**ehfimech ve ehfisubrat önerdiğiniz malzemeler mi ayrı ayrı almaya göre çok avantajlı olduğu için bu şekilde alıyorum bunları alınca atacaksın şunları kullansaydın daha iyi olurdu derseniz 2213 yada önerdiğiniz modelini boş halde alıp söylediğiniz şekilde organize edebilirim

**gitti gidiyor gibi yerler dış filtre gibi bir ürün almak için güvenilir mi atakan pet shop satıyormuş bu firma için bir çok olumlu eleştiri okudum ama yine de gönderecekleri filtre ehfimech ve ehfisubrat ın sıfır ve garantili olduğunu nerden bileceğim bu benim ilk büyük akvaryumum ve ilk dış filtrem olacak o yüzden acemi olduğum için dikkatli davranmak ve sizden önerilerinizi almak istiyorum

şimdiden çok teşekkürler

saygılarımla

Cvp: 120 - 125 lt akvaryum 15 cm lik 3 kaplumbağa eheim dış filtre model tavsiyesi

Foruma hoşgeldin özgün şu an dışardayım telden inceleme yapamıyorum. Müsait değilim. Akşama doğru bakayım. Fluvale bulaşma alt modeller iyi değil parçaları pahalı. Tetrada yeni çıkan modeller daha piyasaya tam düşmedi. Ellerindekileri eritiyorlar. İleri aşamada doğacak sıkıntılar yeni modelde giderilip motoru geliştirildi. Bu durumda eheim daha mantıklı. Ona ve malzemelere bilgisayardan bakmam lazım.

Arkadaşlar yardımcı olsunlar. Bir de linki koyarsan inceleme fırsatımız olur.

Akvaryum o boydaki hayvanlar için yetersiz kirlenme süresi çabuk ve kısa olacak. Yeni akvaryuma geçene kadar substrat işine yaramayacak. 2213 az gelir diye düşünüyorum. Olanak yaratabilirsen akvaryumu filtreden önce büyüt. Filtreyi sonrada alırsın. Şimdi alsan bir süre sonra elinde kalacak.

Cvp: 120 - 125 lt akvaryum 15 cm lik 3 kaplumbağa eheim dış filtre model tavsiyesi

sanırım acemilikten dolayı büyük bir hata yaptım bu boydaki bir akvaryumu güçlü bir filtre daha kolay temizler diye düşünüp baştan küçük bir ölçü kullandım şimdi ise akvaryumu silbaştan değiştirebilecek durumum yok o yüzden nispeten az miktarda olan kirli suyumu çok rahat temizleyecek uygun bir filtre arıyorum max 300 e çıkabilirim su miktarını da 130 lt ye kadar yükseltebilirim ama bu durumu kurtarabilecek bir filtre yok mudur hayalimde hep bu yaptığım alanda yaşamaları vardı kara alanları da olacak sadece cahillikten soruyorum daha az suyun güçlü bir filtreyle temizlenmesi daha kolay olmaz mı

bu arada yakın bir tarihte çok daha uygun ve başarılı filtreler ortaya çıkacaksa bir süre filtre almadan da bekleyebilirim

2215 i de düşünmüyor değilim eheimin o modeli için de yorumlarınızı beklerim

ne zaman müsayit olursanız cevaplarınız bekliyorum

link derken sanırım filtrenin linkini kastettiniz hemen atıyorum

mailto:/evcil-hayvan/eheim-2213-05-dis-filtre-musluklu-media-set-153058256

Yaklaşık bir aydır 200 lt de eheim 2217 kullanıyorum.. Akvaryum hiç olmadığı kadar temiz ve berrak bu nedenle ben size eheim markasını öneririm. Ses konusuna gelince benim kullandığım modelde elimi dokundurmadan çalıştığını farkedemiyorum. Bahsettiğiniz her iki filtre malzemesi yaptığım araştırmalar sonucu kullanılması gerekiyor. Ama yinede filtre dizilimi size kalmış. Değişik şekillerde dizen bir çok kişi var. Benim dizilimim en altta ehfimec-mavi sünger-subsrat-mavi sünger- substrat-elyaf-karbon sünger.
Atakan petshoptan media set ve başka bir kaç sey daha aldım ve çok memnun kaldım. Malzeme kalitesinde ve gelen ürünlerde herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
Güvenilir sitelerden alışveriş yaptığınız sürece bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

çok teşekkür ederim :) benimkinin ölçülerinden biraz fazla filtre kullanmak isterim fakat 120 lt için 2217 gerçekten çok fazla olmaz mı ?

ceyda subtrat ile carbon filtre bir arada kullanılmaz. substrat döngü yapan bakteriler için koloni vazifesi görür. carbon bakterileri öldürür. suyun berrak olması carbon yüzündendir. ya substrat yerine zeolite alıp koy. yada carbonun yerine. carbon ve substrat en üstte olmalıdır. substrat uzun süreli kullanılır carbonun aktif kullanımı duruma göre 1 ila 1.5 aydır.

Fluval hakkinda bilgim yok ancak tetra yerine kesinlikle eheim oneririm, eheim ve fluval arasinda fluvalin turkiye de parca sikintisi oldugundan tercihiniz eheim dogru bir tercih olacaktir bence.

Ilk olarak cem abinin demek istedigi bu hacimde 3 kaplumbaga kesinlikle cok pisletir ve filtre ne olursa olsun 1-2 ay gibi bir surede temizlemek gerekir ancak bence hayvanlarin boyuda goz onune alindiginda 1 yil boyunca 3 yada 2 acis ile goturebilirsiniz tabi sonra akvaryumu buyutmeniz gerekecektir. 2213 alindigi taktirde bu akvaryumda ayda 1 1/3 oraninda su cekip yenileme yaparak hatta belki filtreyi acana kadar hic yapmadan, kokusuz ve berrak bir su saglanir.

Son sorudan baslarsak, atakanpetshopu oneririm ve filtre almakta da her hangi bir sorun cikmaz.

Sondan ikinci soru icin, bunlarin verildigi seti almaniz gayet yerinde olur ekstradan almaniz gereken teksey zeolittir birde ben size diatomit iceren Carli kedi kumunu berraklik icin tavsiye ederim, zeolit olarak ise jbl ammo en iyi tercih olacaktir sanirsam. Ilk sepete seramik yani ikinciye diatomit ucuncuye zeolit ve dorduncuye substrat koymalisiniz kisaca nedenlerinden bahsedersek ilk katta kati pislikler suzulur hatta buyuzden bu kata elyaf koymayin en son katta substrat olma nedeni ise burada bakteri kulturunun olusacak olmasidir bu kata substrat ustune iki kat elyaf koyun. Ortanca iki katta ise altlarina sunger ustlerine elyaf koyarak kullanabilirsiniz.

Ilk soru icin 2213 oneririm nedeni ise 2215 alindigi takdirde bir sonraki akvaryumda onu da kullanamassiniz yani 1 yil icin bosa para vermis olursunuz 2217 ise cok cok asiri olur ve bu akvaryumda onermem. Omurluk olacak akvaryumda ise ya bir adet daha 2213 alabilirsiniz yada direk sump sistem kurabilirsiniz.

Foruma hosgeldiniz.

Buarada cem abinin yorumu gorunce aklima geldi, yeni kurulum oldugu icin ilk basta substrat yerine carbon alip 1 ay bunu kullanmali daha sonra substrat ile degistirmelisiniz.

Hayvanlarin boyunu suanda farkettim konuyu gunduz okumustum ancak eve gelince cevap verdim. Bende ivediyle yeni akvaryuma gecim calismalari yapilmali diye yani cem abinin en yukarda ki yorum gibi dusunuyorum. Filtre pek farketmez aslinda, bu boyutta akvaryumu eheim 2250 de olsa paklamaz.

özgün su 120 litre ise 2215 daha iyi olur. bizimkiler balıklara nazaran daha fazla kirletme oranına sahip oldukları için bir üst model mecbur oluyor. bunu bir de alisarp baksın o eheim kullanıyor.

ehfi mech güzel seramiktir. fiyatı burada yazıyor.
mailto:/Product/eheim-ehfi-bio-mech-seramik-filtre-malzemesi-1-lt/JPM011298?kat=242

substrat bu. ama şimdilik işine yaramayacak.
mailto:/Product/eheim-ehfi-substrat-filtre-malzemesi-1-lt/JPM004161?kat=242

seninde carbon filtre kullanman iyi olur.
bu fluvalinkini alırsan 3 eşit parçada kullanabilirsin.
mailto:/Product/fluval-aktif-karbon-filtre-malzemesi-1650-gr/JPM011170?kat=242

ben yeni bundan aldım kullanmadım daha zeolit ve carbon karışımı iki parçaya bölüp kullanacağım.
mailto:/Product/fluval-zeo-karbon-filtre-malzemesi-1200-gr/JPM013568?kat=242

yosunlaşma varsa bu ürünü kullanabilirsin. bu iki poşet halinde.
mailto:/Product/jbl-clearmec-plus-filtre-malzemesi-600-ml/JPM011869?kat=242

elyafta jbl symec seranınkinden iyi.
mailto:/Product/jbl-symec-filtre-elyafi-250-gr/JPM011872?kat=242

sadece zeolite alırsan bu iyi. iki poşet halinde ama tek poşet yetiyor.
mailto:/Product/prodac-zeolite-filtre-malzemesi-700-gr/JPM006528?kat=242

birde birkaç tane poşet al. bazı malzemelerin içinden poşet çıkmıyor.
mailto:/Product/ti-sert-filtre-malzeme-torbasi/JPM006679?kat=242

ben yazana kadar alisarp yazmış bile.

Abi ben 2215 onermeme nedenimi yukarida belirtmistim.
Substrat icin benim onerim sera siporax tabi mediasetten cikanda iyidir, birara kullanmistim.

çok teşekkür ederim sanırım büyük akvaryuma geçene kadar bir iç filtre ve bol bol su değişimiyle idare edeceğim keşke tüm bunları akvaryumu yapmadan önce araştırmış olsaydım neyse toparlayacağız artık :) son olarak 3 yetişkin kaplumbağa için ideal bir ölçü ve filtre modeli önerebilir misiniz

ölçü drken akvaryum lt olarak kastediyorum saygılarımla

140*60*60 veya 140*70*60 uygun olur onemli olan hacimden ziyade boyuttur. Filtre modeli olarak classic serisi 2217 olabilir ama ben sump oneririm buarada eheimin diger serilerini arastirmakta da fayda var pek bilmedigim icin bir oneri yapamiyorum.

Alisarp'ın söylediklerine ek olarak akvaryumun genişliği ve yüksekliği önemlidir.Özellikle bu iki unsur arasında genişlik yetişkin kaplumbağalar için olmazsa olmazdır.Bu kriterler göz önünde bulundurularak yaptırılacak 600-700 litrelik bir akvaryum ömürlük olarak tabir edilebilir.Temizlik açısından kolaylık sağlanması için de dikdörtgen akvaryum tercih edilmeli.Bu boyutlardaki bir akvaryum için Fluval FX6 tek başına yeterli debiye sahip olsa da sump sistem kadar etkili olmayacaktır.Alisarp'ın kurduğu sistem ileriye dönük fikir edinilmesi açısından güzel bir örnek.Ayrıca Dış Filtreler Hakkında konu başlığı da ilgili konu hakkında yararlı bilgiler içermekte.

ben sump sistemi şimdi duydum daha çok yeni sayılırım akvaryum filtre bilgileirnde bana sump sistemini istanbulda yaptırabileceğim önerebileceğiniz yerleri ve bu ölçüye nasıl bir sump sitem yapmam gerektiğini yazarmısınız

son olarak sanırım 3 kaplumbağa benim harcım değilmiş yolda bulduğumu ölmesin diye almıştım ama ilk başta da bir kaplumbağa almalıymışım dürüst olmam gerekirse elimdeki imkanlar bu sistemin üzerinne çıkmamı çok uzun bir süre olanaksız kılıyor

bu şartlarda pis bir ortamda üçü de eziyet çekeceğine akvaryumun kapasitesine göre bir ya da iki tanesini sahiplendirmeyi düşünüyorum bu benim için çok zor bir karar oldu umarım yanlış anlaşılmam uzun bir süredir bu sistem için para ayırmıştım ve yıllarca değitirme imkanım olmayacak bana sahiplendirmeyle de ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim

sump sistem bu ölçülerde en az bir kaplumbağa için yeterli olur diye umuyorum taban 80-40 yükseklik 50 ama su seviyesi 40a kadar

şimdiden çok teşekkürler...

Sump sistemin hacmi konusunda hesap yapmak ya da bir oran vermek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama minimum akvaryum boyutlarının 1/5'i oranında olması makbul diye tahmin ediyorum.Alisarp bu konuda kesin ya da ona yakın bir bilgi verebilir.

Var olan akvaryum 128 litre su bulunuyor.Kaplumbağaların kabuk boyuna göre bu akvaryum bir süre 3'ünü bir süre sonra da 2'sini idare edebilir.Nihayetinde tek kaplumbağaya yetecek kadar yer kaldığında hala akvaryum büyütecek olanaklar bulunmuyorsa;kalanlardan biri sahiplendirilebilir.

İhtiyaç halinde forumun sahiplendirme alanına konu açılabilir.

İstanbulda yaptırılacak sump sistemli akvaryumlar için Mas Akvaryum ve Dizayn Akvaryum'u önerebilirim.Forumda Mas Akvaryum ile çalışmış olan arkadaşlar da mevcut.Onlar da gerekli gördüklerinde tavsiye de bulunacaktır.

Bu arada var olan 80x40x50 boyutlarındaki akvaryum için sump sistem yaptırmaya gerek yok.Uygun debideki bir dış filtre iş görecektir.Genel olarak 500 litre ve üzeri su hacmine sahip akvaryumlar için sump sistem önerilmekte.

Furkanin dediklerine katiliyorum ozellikle de son yazdigi onemli bu boyutta sump sistem gereksiz olacaktir ancak bu konuda genel olarak bilgi vermek gerekirse sump sistem olarak mobilyanin yani akvaryumun boy ve ende ayni olcude mobilyanin yuksekligine gore de rahat erisim saglanabilecek bir yukseklikte dort bolmeli bir sump sistem oneririm, bolmelerden biri mekanik otekisi biyolojik ve ucuncusu ise kafa motorunu ve isiticiyi koymak icindir dorduncu bolmeyi onerme nedemin ise bu bolme su deposu yapilip su eklemeleri buraya yapilir yani bu bir nevi bizim icin rahatliktir. Sump sistemin hacmi konusunda ise hacim buyudukce daha kaliteli yani berrak diyede bilecegimiz bir su ortaya cikacagini dusunuyorum en verimli (onerilen) hacim ise 1/3 gibi bir hacim.

Alisarpın önerdiği akvaryuma neslihandaki eheim 2080 di sanırım uygun olur ama fiyatı çok yüksek bu anlamda sump ve içine konacak filtre malzemesi daha ucuza gelecektir.

Sahiplendirme yapacaksan birini ver ikisi dursun. Tek hayvan tutman durumunda hayvanın büyüklüğünü göz önüne alırsak alacağın makul akvaryum ölçüsü en boy itibariyle yine iki hayvanlık kapasitede olacaktır. Dolayısıyla iki hayvan dursun.

Özgün bey ben sadece marka açısından tavsiye vermek için yazmıştım.. Yani benim kullandığım bir modelde sıkıntı yaşamadığımdan size de önermek için ama tabiki 2217 sizin akvaryumunuz için büyük gelir.

Cem bey filtreyi alalı neredeyse bir ay oldu. Bu nedenle karbon süngeri zaten bir aydır kullanıyorum. 2 hafta sonra karbon süngeri çıkartıp elyafı yenilemeyi düşünüyorum. Substrat en üste gelicek demişsiniz ben substrat üstüne elyaf kullanıyorum herhangi bir sıkıntı olmaz dimi ?

Yok olmaz hatta bende bu sekilde tavsiye ediyorum.

Tamamdır teşekkür ederim.

elyaf her katmanda mutlaka olmalı. süngerin tutamadığı kirleri tutarak akvaryuma pislik girmesini filtreler. sadece en üst kısımda ya da sepetli modellerde filtrenin ızgara tablası yoksa elyaf üstüne süngeri koymak lazım. aksi taktirde pervanenin vakumlama etkisi ile elyafın lifleri pervaneye dolanır.

eğer kir noktasında randıman alınamıyor ve bir iki aylık veya daha kısa süreçte sarılaşma görülüyorsa lav ve subtrat yerine carbon malzeme kullanmak daha faydalı olur. ki döngü yapan bakteri oluşumu 1 ayı buluyor zaten.

ceyda, carbon sünger derken siyah süngeri diyor isen onun arasından bakteri geçer. elyaf şeklindeki modelini diyor isen o incedir. etkisi bir ay bile sürmez. onunda bakteriye olumsuz etkisi bu süre geçtikten sonra olmaz. sen bu süreyi aşmışsın zaten.

Geri