Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

120 - 125 lt akvaryum 15 cm lik 3 kaplumbağa eheim dış filtre model tavsiyesi

Cvp: 120 - 125 lt akvaryum 15 cm lik 3 kaplumbağa eheim dış filtre model tavsiyesi

Öyleyse ilk temizlikte her katmana elyaf eklicem. Filtre sepetsiz ama en üstte ızgarası var bu nedenle bir sıkıntı yaratmaz sanıyorum.
Kullandığım sünger fotoğrafı bu mailto:/qYmrGW.jpg Şimdi etkisi ne durumdadır yani çıkartmalımıyım çok çok ince bir sünger yani bir aydan sonra bakteriye olumsuz etkisi olmuyorsa eğer suyun berraklığına katkısı olur mu? Eğer hiç bir katkısı olmuyosa bu süngeri çıkarıp az da olsa zeolit kullansam bi faydası olur mu?

Cvp: 120 - 125 lt akvaryum 15 cm lik 3 kaplumbağa eheim dış filtre model tavsiyesi

Elyafı bir de seramik üstünde kullanmıyoruz. Sünger koyacaksın. Karbonu çıkar. Sağlam ise yıka bir kenara koy. İlerde süzgeç görevi olarak kullanabilirsin.

tüm yorumlar ve ilginiz için çok teşekkürler gerçekten inanılmaz yararı oldu burayı keşfetmeden önce bazı pet shoplarla konuşmuştum sadece kaplumbağam için akvaryum yaptırmamı bile anormal karşılayıp beni anlamamış yardımcı olmamışlardı bu açıdan gerçekten içim rahatladı

son olarak en kötü ihtimal için tek bir kaplumbağalık bu ölçülerde ilelebet beni rahat rahat kurtaracak bir model yokmudur? o tek kaplumbağalık filtre sistemini şimdi kurarım iki kaplumbağaya bakarım durumum elverirse ilerde büyütürüm ya da iyice büyüdüklerinde tek kaplumbağaya düşer onunla ömürlük burada idare eder güzel güzel bakarım

bir de gerçekten hiç bilmediğim için meraktan soruyorum sump sistem şimdi alacağım sisteme göre daha ekonomik olacak ve daha iyi temizleyecekse bu ölçülere uygun küçük bir model neden yaptırmamalıyım? ne dez avantajı olur ya da pahalı mı oluyorlar ? tek kaplumbağa ve bu ölçülerde beni ekonomik bir biçimde kurtarsa daha ne isterdim ^^ ama sizce benim durumuma göre göre dış filtrenin artıları daha fazla olacaksa anlattığım bu ölçü ve tek kapluş için önereceğeniz eheim i almaya rağzıyım

saygılarımla

Sanırım filtrasyon debisinin kaplumbağa sayısı ile ilişkili olduğu yönünde bir intiba oluşmuş ancak bu durum böyle değil.Akvaryum hacmi ve boyutları ile ilgili.Sadece beslenen canlı türüne göre akvaryum boyutlarını destekleyen bir üst model alınabiliyor.Dış filtrenin mekanik filtrasyondan ziyade en önemli özelliği suyun kalitesini sağlayan yararlı bakteriler için yüzey alanı oluşturarak biyolojik filtrasyon  imkanı sağlamasıdır.

Şuan var olan akvaryum için yapılacak sump sistem daha dezavantajlı diye düşünüyorum zira aynı fiyata dış filtrede kullanılacak ürünün kalitesi ile sump sistemde kullanılacak ürünün kalitesi arasında muhakkak fark olacaktır.
Tavsiyem JBL Crsital Profi e701 (Net Akvaryum) , Tetra Ex 800 Plus (Net Akvaryum)

Eheim 2213 ideal olur. Sumpin asil ozelligi cok buyuk su hacmi bulunmasi ancak bu akvaryuma yapilacak sumpta ki su hacmi dis filtreyle neredeyse ayni olacaktir sadece bundan bile dis filtre oneririm.
Tetra onermem ama jbl ye birsey diyemiyorum.

cem' Alıntı:
Elyafı bir de seramik üstünde kullanmıyoruz. Sünger koyacaksın. Karbonu çıkar. Sağlam ise yıka bir kenara koy. İlerde süzgeç görevi olarak kullanabilirsin.

Cem bey cevaplarınız için teşekkür ederim. En kısa zaman filtre malzemelerine elyaf ekleyip karbonu çıkarıcam.

ben araştırma yaparken 3 marka arasında düşünmüştüm ve jbl i hiç hesaba katmamıştım :w00t:
fiyat olarak neredeyse aynı
eheimin içindeki malzemelerden bir tanesi sanırım ehfisubstrat bu boyutlardaki akvaryumda işime yaramayacakmış acaba jblin yanında verilen malzemeler benim akvaryumum için uygun olacak mıdır ?

iç hacmi ve debisi jbl in daha yüksek bir yorumda kaplumbağa için filtrenin normalden biraz fazla olması gerektiğinden bahsetmiştiniz sanırım bu model tanıma biraz daha uyuyor ama söylenen debi ne kadar karşılanır ya da eheim e göre bilmediğim bir teknik eksiklik var mıdır?

jbl teknik desteğini yapan pet garden firmasıyla ilgili güzel yorumlar okudum ilerde karşılaşacağım sorunlar için güven verdi
fiyat olarak gönderdiğiniz sitedeki fiyat normaline göre çok uygunmuş çok teşekkürler :) dolu eheim için de en uygun gittigidiyor teklifini bu firma vermişti net akvaryumun güvenilirliği ile ilgili sizlere danışmak isterim alacağım ürünün orjinal ve 4 yıllık pet garden garantili olması benim için çok önemli

mümkünse diğer tecrübeli hobicilerin de eheim 2213 ve jbl profi e701 arasındaki seçimimde bana yardımcı olmalarını çok isterim ne kadar tecrübeli kişi yorumu o kadar doğru karar :)

Net Akvaryum uzun süredir Karadeniz Ereğli'sinde hizmet veren bir işletme.Yeni yeni gittigidiyor gibi web sitelerde satışa başladılar.Son zamanlarda sürüngen ürünleri konusunda da stok yapmaya başladılar.İstanbul'da bir adet depoları da mevcut.Benim memnun olduğum bir işletme.

JBL Cristal Profi e701'de 1,2 litrelik iki sepet 1,1 litrelik T sünger sepeti bulunuyor.En altta micromec var.Bu ürün biyolojik filtrasyon için yüzey alanı yaratıyor.Süngerler de mekanik filtrasyon için.Bu filtre alınırsa geriye fosfat ve nitrat tutucu gibi kimyasal filtrasyon malzemelerini temin etmek kalıyor.İlerileyen zamanlarda sünger yerine elyaf kullanmak da seçeneklerden biri.

jbl güzel 3 sepetli olması da iyi senin ebattaki akvaryumlar için genelde 2 sepet kullanılıyor. eheim ise sepetsiz. bu ürünleri kullan.
ben yeni bundan aldım kullanmadım daha zeolit ve carbon karışımı iki parçaya bölüp kullanacağım.
mailto:/Product/fluval-zeo-karbon-filtre-malzemesi-1200-gr/JPM013568?kat=242

yosunlaşma varsa bu ürünü kullanabilirsin. bu iki poşet halinde.
mailto:/Product/jbl-clearmec-plus-filtre-malzemesi-600-ml/JPM011869?kat=242

elyafta jbl symec seranınkinden iyi.
mailto:/Product/jbl-symec-filtre-elyafi-250-gr/JPM011872?kat=242

sadece zeolite alırsan bu iyi. iki poşet halinde ama tek poşet yetiyor.
mailto:/Product/prodac-zeolite-filtre-malzemesi-700-gr/JPM006528?kat=242

birde birkaç tane poşet al. bazı malzemelerin içinden poşet çıkmıyor.
mailto:/Product/ti-sert-filtre-malzeme-torbasi/JPM006679?kat=242

prodac zeolite şimdilik dursun. en üste fluval ortaya clearmec alta seramik yaparsın. gereksiz süngerleri çıkarırsın. JBL'de sistemi bilmiyorum ama sadece seramikli sepet süngerli, diğerlerinde elyaf ve bir sünger yeterli olur.

Geri