Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

13cm oldu beslenme düzeni nasıl olmalı?

fındıkailesi

Bronz 4 Üye
Kaplumbağamız 13 cm oldu yemleri bittiği için ahm tutetle mix aldım çünkü petshopta başka yem yoktu. Sipariş vereceğim ama ne almalıyım ne kadar vermeliyim?

Isıtıcı lamba patladı gece lambası da yok nerden temin edebilirim link atarsanız sevinirim. Elektrikçilerde düşük watt yok.

Kaplumbağa sürekli ısıtıcıyı ve filtreyi oynatıyor. Filtre kumu çekiyor ve gürültülü çalışıyor. Isıtıcı da kuma gömülüyor. Buna nasıl çözüm buldunuz. Vakumla taktığım plastik platform da ağırlıktan düşüyor. Platform satın almak istiyorum daha sağlam olur. Siz nasıl platform kullanıyorsunuz?

33479.webp
33480.webp
33477.webp

Merhaba,
13cm kabuk boyundan bu yana kullandığım beslenme programı şöyle:
Pazartesi- Perşembe : Sera Carnivor
Salı- Cuma :Tetra Reptomin
Çarşamba-Cumartesi : Omega One Adult Turtle Sticks
Pazar : Dajana Gammarus Sticks

16cm`den bu yana da haftanın rastgele bir günü o günün yemini vermeyip yerine marul veya salatalık veriyorum.

Halojen ampul linki:

Filtre ve ısıtıcı ile oynamalarının çaresi pek yok. Ben fazladan vantuz attım ama iki günde sökeceğine üç günde söküyor. Akvaryumunuz 100 litre ve üzeri ise dış filtreye geçebilirsiniz. Akvaryumun içinde yalnızca emiş hortumu kalmış olur.

İnternette satılan hazır kuru alanlar ancak yavru hayvanları idare edecek boyutta. Bu boya gelmiş hayvan için akvaryumunuz yeterince büyükse camcı veya akvaryumcuya akvaryum üstü cam kuru alan yaptırabilirsiniz. Kendiniz uğraşıp yapmak isterseniz plastik ızgara, meyve sebze kasası gibi malzemelerden yapabilirsiniz.

Ana yem olarak sera raffy P, omega one adult turtle sticks yemlerinden birini alın.

Tetra reptomin yem kesin olsun. Bu ömürlük yem.

Mineral yemde sera carnivor yada tropical biorept W yemi alın.

Kurutulmuşta tropical crickets (çekirge) pahalı ve sizi tiksindirebilir o kalsın.

Tropical meal worms (un kurdu), tropical dried fish, jbl enerjil, sera raffy royal yemlerinden birini alın.

Yada bunların stick yem formunda olan dajana gammarus sticks yada dajana insect super food alın.

Hayvanda yoğun plaka katmanı var ve bu da kaşındırıyor. Dolayısıyla hayvan ekipmana dalaşıyor.

Mango yada mopani kökü alın. 10 - 15 cm, eninde 30 cm boyunda olsun. Düz yere koyduğunuzda altında girebileceği boşluk olsun. Ters V tarzı hafif açılı. Ne üstünden kolay düşsün ne de altında kalacak kadar ağır. Alınca yıkamasını anlatırım.

Hayvanın kabuğu için eczaneden devit marka şişe damla alın. haftada iki defa kabuğunu kurutup üstbağaya sürün yarım saat kuru yerde bekletin kalanı peçete ile silip akvaryuma alın.

Şu an bilmiyorum nettense görerek almanız daha iyi olur. Şekilsiz bir şey gönderirseler iş görmez.

Mango koyu kahverengi köktür. Mopani de ise iç kısım bu renk, kavak ağacına benzer beyaz bir kabuğu vardır. Kök biraz düğüm bukle gibi yapıya sahiptır.

Dragon wood buldum olur mu? Filtre içindeki delikli sünger balçık gibi oluyor. Filtre nasıl temizlenmeli.

34997.webp
34996.webp

Boyutu ne kadar kökün yapı olarak ilk resimdeki uygun duruyor aslında. En boy yüksekliği kaç cm?

Süngeri 3 günde bir mutlaka temizleyin. Daha kısa sürede kirleniyorsa yetersiz kalıyordur.

Geri