Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

15 gün yokuz

Yarından itibaren evde 15 gün yokuz komsumuz kaplumbagamıza hergün yem vericek ancak yangın vs. konumumuzda cok olduğu icin camları acıp gidemiyoruz doğal olarak. 15 Gün izmir sıcağında kalsa sorun olurmu? Ne yapabiliriz.
Akvaryumu 130 litre 1 metre
Su ısıtıcısı takılı değil
Kabul boyu 13-14cm

Su ısıtıcıya gerek yok şu an izmir fazlasıyla sıcak.

Isıtma lambasına zamanlayıcı takın. Kendi açılıp kapansın. Pencere açmayın ama oda kapısı açık dursun oluşan nem dağılsın.

Hatta 10 kg kadar mangal kömürünü karton kutuya koyup odaya koyarsanız nemi emer.

Suyu gitmeden önce yenileyin ve olabileceği kadar max doldurun. Çok su geç kirlenir.

Günde 1 öğün verilecek. Öğle civarları uygun olur. 11:00-13:00 arası gibi hayvan yedikten sonra alanda şekerleme yapar.

Elektrik kesilirse zamanlayıcı ayarı bozulacaktır tekrar ayarlanması lazımdır.

Su sararmaya başlarsa odaya kova maşrapa koyun. Komşunuz bir miktar su alıp aynı sıcaklıkta temiz su eklesin.

Su ısıtıcıya gerek yok şu an izmir fazlasıyla sıcak.

Isıtma lambasına zamanlayıcı takın. Kendi açılıp kapansın. Pencere açmayın ama oda kapısı açık dursun oluşan nem dağılsın.

Hatta 10 kg kadar mangal kömürünü karton kutuya koyup odaya koyarsanız nemi emer.

Suyu gitmeden önce yenileyin ve olabileceği kadar max doldurun. Çok su geç kirlenir.

Günde 1 öğün verilecek. Öğle civarları uygun olur. 11:00-13:00 arası gibi hayvan yedikten sonra alanda şekerleme yapar.

Elektrik kesilirse zamanlayıcı ayarı bozulacaktır tekrar ayarlanması lazımdır.

Su sararmaya başlarsa odaya kova maşrapa koyun. Komşunuz bir miktar su alıp aynı sıcaklıkta temiz su eklesin.
Suyunu dün tamamen bosaltıp temizledim vs ama su aşırı ısınırsa diye korkuyorum

Suyunu dün tamamen bosaltıp temizledim vs ama su aşırı ısınırsa diye korkuyorum
Eviniz çok güneş alıyorsa akvaryum suyu 32-33 derecelere kadar çıkabilir. Bir de 15 gün boyunca evde olmayacaksanız buharlaşma yoluyla bir hayli su eksilecektir. 100 litrelik akvaryumumda bu hafta günde ortalama 1 litre su buharlaştı. Komşunuza akvaryumdaki doğru su seviyesini gösterip eksildikçe tamamlamasını rica edebilirsiniz.

Derece varmı ona göre ölçün komşuda ara sıra geldiğinde bakar su buharlasacak kenara 5lt bı 5-6 tane su ayırtın komşu geldikçe koysun suyu 5lt kolay olur

Su sınır çizgisine varsa izole bant yapıştırın. O hiza altına düşerse su eklemesi yapsın.

İç filtre dikey konumlandırmalı ise su eksildiğinde motor su dışına çıkarsa yanar. Bu önemli.

Geri