Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

17 yıllık kaplumbağam

Cansu1

Yeni Üye
Katılım
23 Mar 2024
Mesajlar
1
Merhaba arkadaşlar öncelikle 17 yaşında bir su kaplumbağam var ben çok küçükken bana verilmiş ve çok bilinçli büyütemedim açıkçası kaplumbağamın adı Şükrü ama sonradan öğrendik dişiymiş , bu güne kadar hiç yumurta bırakmadı herhangi bir şekilde çiftleşme isteği göstermedi yaklaşık 10 yıl akvaryumda baktım fakat kendisi yüzmeyi hiç sevmiyor evde dolaşmak bizimle beraber olmak daha çok hoşuna gidiyor kendi girip çıkabileceği yükseklikte su kabı var hem yeşillik hemde kırmızı etle besliyorum uzun süre Serra kullandım ama şuan reddediyor o yüzden kendim hazırlıyorum yemeğini fakat ben daha iyi bakmak istiyorum görsele ekleyeceğim lütfen yardımcı olun
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 36
  • image.jpg
    image.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 37
  • image.jpg
    image.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 37
Foruma hoşgeldiniz.

Akvaryumun ölçüsü nedir? Resmini atabilirseniz iyi olur eksik fazla ne var bakalım.

Et işi iyi olmamış bu yemden uzaklaştırmış. Ayrıca sürekli et ile besleme hayvanda gut hastalığı yapar.

Pek sağlıklı da durmuyor. Cinsel açıdan vitamin mineral eksikliği değilse hayvanda gensel yada hormonsal bir problem var. Hayvanın kuyruğu çürüyüp kopacakmış gibi duruyor.

Arka tırnaklar o şekilde uzamaz. Ön tırnaklarsa erkeklerde uzar. Diğer taraftan kuyruk boyu ve kafatası yapısı dişi olduğunu gösteriyor.

Hayvana takviye vitamin damla vs. veriyor musunuz?

Her ne kadar amfibik olsalarda bu hayvanlar suda yaşayan hayvanlar. Vücut yapıları buna göre yaratılmış. Tırnaklarındaki eğilmeler uzun süre karada yaşayan hayvanlarda görülen durum.

Arka ayak tırnaklarını yarı yarıya kesin. Ön tırnakların ise baktığınızda içinde ilik gibi gözüken şeyler var onlara girmeden ön uçlardan biraz alın. Dikkat edin elinizi ısırmasın.
 
Geri
Üst