Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

19 yasindaki bebegim Kerime'yi kaybettim

Kerimecik

Yeni Üye
Merhabalar daha yeni uyeyim ve ogrenciyim bebegimi bu hafta kaybettim. Israrlarima ragmen ailemin iyi oldugunu dusunmesi ve sagligini ihmal etmesinden dolayi bebegimi hic surungen hayvanlara uygun bir veterinere goturemedim ve neden oldugunu de bilmiyorum. Kendisi 6 yasinda bana(7 yasimda) gelisimini eski sahiplerinin ihmalkarligindan tamamlayamamis halde geldi ve karideslerle ve baliklarla besledim guclenip buyusun diye. tum gencligi boyunca cok canli bir kizdi ona bakamadigim bir donemde aileme emanet ettigim kizim 3. kattan balkondan asagi dustu 5 sene once ve sol ayak parmaklarini kaybetti.Yemek yemeden kesildi zorla besleyerek kendi tekrardan yemek yemeye baslayana kadar yasatmak icin cok ugrastim. Bu son senesinde hareketsizlesti ve yemek yemesi azaldi her gun diskisini kontrol ediyodum ve diskiladiginda onu tebrik ediyodum. Bebegimi bu sali gunu gomdum tek istedigim neden oldugunu bilmek . ilk 3 fotograf bu seneye ait (2026) fotograflari, son 2 fotograf dusmeden onceki zamanlarindan kalma(2021) videolardan ekran goruntuleri . akvaryumundan kacip evde kosturmayi ve bahcede kosmayi toprakta ve camurda kosturmayi cok seviyodu. umarim bu 5 fotografdan degisim anlasilabilir simdiden bakanlara tesekkur ederim.

Ekli dosyalar

• * Image 2026-08-06 at 09.55.57 (8).webp
    * Image 2026-08-06 at 09.55.57 (8).webp
    195.2 KB · Görüntüleme: 8
  • * Image 2026-08-06 at 09.55.57 (17).webp
    * Image 2026-08-06 at 09.55.57 (17).webp
    254.9 KB · Görüntüleme: 9
  • * Image 2026-08-06 at 09.55.57 (3).webp
    * Image 2026-08-06 at 09.55.57 (3).webp
    137.8 KB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot 2026-08-07 104436.webp
    Screenshot 2026-08-07 104436.webp
    25.5 KB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot 2026-08-07 104451.webp
    Screenshot 2026-08-07 104451.webp
    12 KB · Görüntüleme: 9
Akvaryum uygun değil. Bitki olmayacaktı. Tabanda sadece sarı silis kum kullanırız.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası da yok sanırım.

Hayvanı sürekli protein ağırlıklı beslemişsiniz. Bacaklarını oynatmada sorunu vardıysa gut olmuştur yani eklem iltihabı.

Bu yiyecekleri yediği için hayvan obez olmuş. Derin su olmaması yüzerek enerji harcamasını önlemiş.

Dışarıda gezdirmişsiniz. Akvaryum dışına çıkarmıyoruz. Dışarıda gezdirmek enfeksiyona neen olur. Büyük olasılıkla hayvan üşütüp akciğer enfeksiyonundan ölmüş.

Başınız sağolsun!

Son senesinde hareketsizlikten ani bir kilo alimi yasadi vermesi icin beslenmesine dikkat ettim haftada bir karides ya da balik gunuydu ama isiticisi vardi yuzmeyide cok seviyodu son senesine kadar. akvaryumunda bitkisi yoktu ama disarida gezdirmemem gerektigini bilmiyodum cocuklugumdan beri hep kaciyo diye bana disari cikarip bahcede oynatmami soylediler fotograflar akvaryumdan degil toprakta oynadigi zamanlardan ama cok tesekkur ederim @cem bey eger bilseydim disari cikartip toprakta oynatmazdim hic bir zaman.

Inanin bana bilseydim nasil duzgun bakmam gerektigini cocuklugumdan itibaren daha guzel bakardim.

Ufak bir esinti, klima, cereyanda kalma üşüme sebebi. Pencere açarkende kısa süreli ve hayvan su içinde olmalı.

Siz blmeseniz de çabanız takdir edilecek düzeyde keşke erken gelseydiniz.

keske @cem bey onu uygun bir veterinere zamaninda goturebilseydimde ilk fark ettigimde gerekli tedavileri olsaydi ve bana neler yapmam gerektigini anlatsaydi 19 sizce genc bir yas mi onun icin

internette 30 larini 40 larini gormus kaplumbagalar goruyorum oyuzdende yeteri kadar cabalamadim diye uzuluyorum. bide bana cok bagliydi gozumun icine bakardi, seslendigimde yanima gelirdi. buyuzdende vicdan azabi cekiyorum.

Yaşı az değilmiş. Tam donanımlı sistemde ömürleri 30-35 yaş aralığında oluyor. Nadiren 40 yaşı gören var.

Vicdan azabı çekmeyin. Bilmiyordunuz. En azından kötü şartlardan kurtarıp bakmışsınız. Bu da güzel birşey.

Geri