Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

1ay yokum

Kapluslarim57

Altın 3 Üye
Merhaba arkadaslar !!

2 hafta sonra bir ayligina türkiyeye gidecegim 3 tane kaplumbagam var neyi nasil yapacagimi ssirdim annem eve istemiyor banada biraz uzaklar hergün günde 2 kere gelemezler lütfen takildigim noktalarda yardimci olursaniz sevinirim simdiden tskler yorumlariniz icin

Günlük birkere beslenseler olurmu ?
Sabah aksam verdigim yemleri toplam birkerede
Uvb lambasi yanmasa olurmu ?
(Zamanlayicim var ama birtürlü calistiramadim :D )
Ve tabiki temizlik ben temiz birakicam sanirim 1 aydada okadar pislenmez
Unuttugum birsey varsa yazarsaniz sevinirim

Cvp: 1ay yokum

günlük bir kere yemleme olur.

zamanlayıcın tırnaklı model ise daire kenarlarındaki tırnakları havaya kaldır sonra hangi saat aralarını istiyorsan o aralığa gelen tırnakları aşağıya indir. yan kısmında düğme varsa onu saat şekli olan tarafa al. ve prize tak. göbekteki ok işaretini o anki saat kaç ise o saate getir ve lambayı tak.

bu aralar balık akıllıyım sende var mıydı yok muydu bilmiyorum. dış filtren ve içinde gerekli ekipmanın varsa su kirlenmesi olmaz. iç filtre varsa bu iş zor. yalnız bulunduğu odanın perdesini kapama ışık girsin. burada suyun buharlaşarak azalması durumu var onu yemlemeye gelecek kişi takviye yapmalı ve yüzeyde deri gibi pislikler varsa almalı. yani bakacak kişinin işi sadece yem vermek değil. ben iki kardeşime emanet ettim. akvaryum rezil vaziyette idi. birinci gün yoldan geldiğim halde ancak akvaryumu halettim. ikinci gün içindeki malzemelerle birlikte dış filtreyi. bazı bitkilrimin üzerinde hala yosun lekeleri var. yani yosun yok ama izleri kaldı. bu süre için en azından geldiğinde problem olduğu durumda fazla uğraşmaman için hayvanların kullandığı bitki hariç diğerlerini çıkar. dekorasyon varsa çıkar. ve yoksa dış filtreyi kesin al.

Simdi gecenin bu saatinde kafamda pek calismiyor uykulu halimde sahur bekliyorum :) peki zamanlayiciyi ayarladigimda bu hergün kendisi ayni saate yanip sönecek öyle degilmi ozaman uvb lambada yanabilir ayriyetten gece lambasi icinde zamanlayiciyi ayarlamam lazim bakalim becerebilecekmiyim
Dis filtrem Yok ama ben en son temizligimi 1 ay sonra yaptim inanmicaksiniz ama cok fazla kirlenmemisti diski haric fazla birsey yoktu ve filtreye takilan deriler vardi su azaliyor evet o sorun degil nereye kadar dolu olmadi gerektigini gösteririm doldururlar hatta yemleride ayarlamak istiyorum ilac kutusu gibi birsey bulabilirsem süper olur ama onun icinde yem kötü olurmu acaba gerci agzi kapali bir kutu olaacak

Dis filtre almasamda olur sanirim
Tek düsündügum ufakligi napicam tamda düzelmesinde gelismeler varken onu bu halde birakmak hic istemiyorum yaklasik 1 haftadir diyerlerin yanindan ayirmadim cem ve cok daha iyi oldugunu gördüm simdi mesela yem attigim zaman oda suya atliyor ve yemi kapmaya calisiyor tamam hala kuru alanda duruyor ve sütrkli halsiz uyuyor ama bu tür hareketleri iyiyye gittigine isaret diye düsünuyorum

evet ayarladığın saat dilimleri içinde otomatik yanıp söner bütün lambalar için yapacaksın. ama hepsinin sığacağı boyda fiş prizin olmalı. zamanlayıcılar enli olduğu için yanındaki prizi kullanamıyorsun.

dış filtre işini düşün derim. öyle pahalı bir şeye gerek yok. dandikte al demiyorum ama en iyi iç filtreden daha iyidir. çünkü su ekleme suyu yenilese de amonyakta nispeten uçucu olsa da idrar sudan kaybolmayacağı gibi artacak da bu da suyu iyice kalitesizleştirecek. deri parçaları bu açıdan baktığında önemli değil. dış filtre içine alacağın ek malzemelerle döngü yaratacağın için su ilk günkü haliyle seyredecek. bir ay gibi bir süre yoksun. az bir zaman değil. zeolit veya lav taşı alıpta delikli bir kese içinde kuma yatırsan bir faydası olur mu onu bir emreye sor benimde kafam durdu şimdi düşünemiyorum.

yem konusuna gelirsek o işi bir kağıda dök. şu gün şu yemden şu kadar miktar diye. ama onu da eşit oranda nasıl verecekler o da ayrı sorun. ama daha büyük sorun. elden veremiyecek olmaları suya atsalar. hepsi kendine göre yiyemeyecek yeme süresi geç olursa suda çözünüp suyu iyice berbat edip alg oluşumunu başlatacak. dış filtrenin bir avantajı da burada çıkıyor. yani kısaca senin yerine ben bir off be diyeyim. ben şimdi o haldeyim çünkü.

Zor iş Meryem. Cem detaylara girmiş. Bu arada uvb için zamanlayıcıyı ayarlamakta zorlanıyorsun. Isıtma lamban için zamanlayıcın var mı? Bu lamba nasıl yanıp sönecek?

Yem konusu biraz şans. Hasta haricindekileri çok önemseme. Ben kendim bile biraz doğal haline bırakıyorum. Ama hasta olanın yem konusunda eksik kalması sorun olur.

Filtre konusunda Cem haklı ama sanırım sen bir süre sonra daha büyük bir akvaryuma geçince dış filtre almayı düşünüyorsun. İç filtrenin süngerinin bulunduğu yerde hiç boşluk varmı? Eğer var ise oraya zeolit koyman faydalı olur.

Arkadaslar dün gece sonunda zamanlayiciyi cözdüm :D sonra dedimki bumuydu yani kendi kendime güldüm ......uzunca bir fis pirizim var ve 3 tanede zamanlayici biri isitma lambasi biri uvb diyeride gece lambasi icin hepsinin saatlerini ayarladim güzelce taktim prize ama sabah uyandigimda hala gece lambasi olan yaniyordu yani yine tutturadim offf onu bir yoluna koysam o sorun cözülecek
Yem konusuna gelince hasta olan haric diyerleri esit sekilde yiyorlar o sorun olmaz zaten onu birkere gösteririm yaparlar yani insallah hasta olanida yemleme süresince baska bir kaba aliyorum onuda yaparlar ufacik zaten haftada 3 kerede vitamin damlatirlar zaten sürekli takipte olurum bir sorun olursa bana ulasabilecekler
Filtrenin süngeri delikli evet yani bir ucundan oyuk var delik var daha detayli isterseniz resmini bulup gösterrbilirim

Filtre süngerindeki oyuk süngerin oturması için olabilir. Ama kontrol et belki biraz sıkışıp bir miktar zeolit koyabilirsin.

Zamanlayıcının saati ilerliyordur, onu ayarlarsan şu anki saate göre ve dilimleri kapanıp açılmasını istediğin saatlere göre ayarlarsan soruın olmaz. Elektrik kesintisi oluyor mu hiç?

Birde sen akvaryumda genel temizlik yaptıktan sonra ne kadar su ekleme dışında müdahale etmeden süre geçiyor?

Emre süngerin üzerinde ufak bir kutu var icindede cakil tasina benzeyen taslar acaba onumu kast ediyorsun zeolit diye

Acilip kapanmasini istedigim saatlere göre ayarladim ama nedense ne yaniyor ne sönüyorlar iyice sinir oldum yok burda kolay kolay kesinti olmaz

En son temizligimden sonra 1ay hic temizlemedim sadece su ekledim ve sirf suyun üzeri biraz yaglanmis gibi olmustu birde mngo kökü cok sarartmisti suyu simdi onuda cikarttim yani daha temiz kalacagini umuyorum

Muhtemelen zeolit koymuşlardır. Genelde beyaz, bazen aralarında gride olur.

Şimdi diğer lamba kopnusunda tekrar yazdım. Ama bu şekilde olmuyorsa arızalıdır. Hapsi mi aynı durumda.

Sen gitmeden önce suyu komple değiştir, filtreyi ve dekorları kum dahil yıka. Aynı şekilde sadece su ilave edilsin. 15. günde yüzeyde yağlanma varsa. Yüzeyden maşrapa ile suyun 1/4 yada 1/3 kısmı alınıp temiz su eklenir. Sen gelince de aynı şekilde temizliği yaparsın.

Anlamadim gitti 3 üde ayni tekrar bi bakicam bozuk olsa isigi yanmaz calismaz sadece istesigim saatlerde yanip sönmüyor neyse onuda cözeriz insallah

Komple temizlik yaptim 4 gün önce haftaya kadar ayni kalirsa yapmama gerek kalmaz belki sadece filtreyi temizlerim yaglanmayida söylicem zaten öyle birsy olursa kismi su degisimi yaparlar

Tskler emre yardimlarin icin

Önemli değil Meryem.

Suyuda olmadı tekrar değiş gitmeden. En temiz haliyle bırakırsan daha kolay olur.

Şu zamanlayıcı konusu hemen hallolsa bari.

Ben esas senin şu nazlı ufaklığın döndüğünde güzel bir süpriz yapmasını bekliyorum. Umarım oda toparlar.

meryem yanında düğme var mı ? o tip ise saat şekli olan tarafa al. düğmenin bir ucu zamanlayıcıyı çalıştırır. diğeri sabit olarak sürekli yanmasını sağlar. düğme yoksa basık tırnakları kontrol et. havaya kalkık olanlarda yanmaz. basık olanlarda yanar. bir de göbek kısmında bir ok vardır. üstündeki sayıları ok ucunda saat kaç ise o saate getir

Konuya burdan devam edelim iki kerede yazmayalim bari :D

Emre ; hersey yoluna girecek insallah temiz birakirim kesinlikle zamanlayiciyida yapicam olmadi aldigim yere gidip söylicem göstersinler
Nazli hakkinda benim biraz endiselerim var ya döndügümde onu cansiz bulursam cok üzülürum okadar emek
Emek ettim düzelsin bizden ayrilmasin diye gerci rabbimin bilecegi insallah dahada iyi karsima cikarlar

Cem ; her türlü denedim ama simdi tekrar elime alicam kisa bir süre ayarlayip bakicam bu arada hem yanda dügme var hem saat gôsteriyor hemde sürekli sabit yansin diye bir isaret daha var istedigim saatlere göre ayarladim cupuklari indirdim yine olmadi nerde yanlis yapiyorum anlamadimki okadar basittir kesin ayarlamasi

o saat şeklini gösteren tarafa al düğmeyi. o zaman çentikleri bu zamana ayarlamadıysan ampul sönecektir. zaten gündüz yakacaksın o aralıklara al gündüz bak.

Şimdi baktım, Bende saat tarafları açıkta kalmış.

Meryem şöyle yap, çubukları rastgele indir bir taraftan, sonra saat tarafını açık bırak lambayı tak, mandalını açık konumda tut, sonra zamanlayıcıyı manuel elle döndür. Bir yerde yanacak ve sonra sönecek yada tam tersi. Eğer bir sonuç olmazsa yandaki mandalı saatte değil diğerinde tutup manuel tekrar çevir.

Bu arada hasta olan o alt desenleri güzel olan yumurcaktı değil mi? Umuyorum kötü sürpriz olmaz.

Emre simdi saat tarafi degil digerinde acik dedigin gibi yaptim tik diye calisti yaklasik 15 dklik bir süre ayarladim bakalim ne olacak telefonumun sarzini taktim :D
Evet malesef alti güzel desenli olani hasta :(

Cem iste böyle birsey

mailto:/2yn13tk.jpg
mailto:/2e0ogn9.jpg

Sanirim côzdüm simdi sabaha yanacak olani ayarladim merak ediyorum ne olacak

Bunun mantığını o şekilde saat tarafı gözükecek şekilde yapmışlar. Diğer tarafa çekip saati açıkta bırakıyorsun :) Böyle durumlarda deneme yanılma en iyisi unutma Meryem :)

Bıcırıktan güzel haberler bekleyeceğiz hep beraber.

tamam bundan bende de var. ilk resimdeki gibi duracak düğme saat şekli gözükecek. bazı modellerde saat şeklini düğme üstüne koymuşlar o tarafa doğru alıyorsun düğmeyi.

Gece lambası yanan varsa şimdiden başla Meryem.

Tskler arkadaslar sonunda basardim :)) resmen kac gündür ugrasiyorum ama birtürlu kafam almadi neyseki basardim gece lambasi ufaklik icin acik zaten hemen ayarladim bakalim sabah kapanip diyer isitma lambasi yanacakmi insallah olur ya

Emre güzell dileklerin icin cok tsk ederim insallah iyi olur

Geri