Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

1ay yokum

Cvp: 1ay yokum

Son durum ne Meryem, gece lambası sönüp gündüz lambası yandı mı?

kullanacağın zaman dilimindeki tırnaklar aşağıda olacak.

Şimdi şunu yap Meryem eline cihzın birini al. Yandaki yeri saat açıkta kalacak şekilde ayarla. Saat 08:00-20:00 arasındaki tırnakları aşağı indir. diğer yarısı yukarıda kalsın. Bu gündüz 12 saat yanan lamba için. Sonra buna gündüz lambasının fişini tak. Bunu uzatmaya tak ve lambanın mandalını açık konuma getir. Sonra elle saati çevirerek ilerlet. Gündüz diliminde yanacak ve saat ok işaretine 20:00 olarak gelince lamba sönecek. Daha sonra uygun turu devam edip 08:00 da yanmaya başlayacak ve şu an orada saat kaçsa ok işaretini orada bırak. Kendisi saat gibi dönmeye devam eder. Kulağını yaklaştırıncada tık tık sesini duyarsın. Gece lambası içinde gece yanacak saatleri aşağı indirip şu an saat kaçsa o noktaya ok işaretini geitr. UVB lamba ayarınıda saat kaçlarda yakacaksan o dilimleri indirip şu anki saate ok işaretini getir.

Öyle yap istim zaten emre ayninsenin dedigin gibi ama tek kafama takilan hani saat kacsa ok isaretini oraya herzamanmi getirecem yoksa birkere ayarlamak yetiyormu simdi tekrar denicem bakim aksam isitma lambasi kapanip gece lambasi yanacakmi

Tabiki saate bir kere ayarladınmı o kendisi elektrik kesintisi olmadıkça doğru saati gösterecek. Yani 24 saat olan tam turu bir günde dönecek.
Ayardan sonra elinle skalayı manuel çevirip sönme ve yanmayı kontrol edebilirsin. Tam tur atıp aynı saate getirebilirsin.

AEK' Alıntı:
Muhtemelen zeolit koymuşlardır. Genelde beyaz, bazen aralarında gride olur.

Şimdi diğer lamba kopnusunda tekrar yazdım. Ama bu şekilde olmuyorsa arızalıdır. Hapsi mi aynı durumda.

Sen gitmeden önce suyu komple değiştir, filtreyi ve dekorları kum dahil yıka. Aynı şekilde sadece su ilave edilsin. 15. günde yüzeyde yağlanma varsa. Yüzeyden maşrapa ile suyun 1/4 yada 1/3 kısmı alınıp temiz su eklenir. Sen gelince de aynı şekilde temizliği yaparsın.

hocam merhabalar.. konu ile biraz alakalı o yüzden yeni konu açıp kirlilik yapmayalım dedim :) buraya yazayım..
Ben haftyaya perşembe tatile çıkıyorum pazar akşamı döneceğim. perşembe sabahı yem verip birde pazar verebilirim. bol bol verirsem herhangi bir sorun olur mu? mesela 1 günde yediği yemın tamamını versem. zamanlayıcı alamam heralde. Herhangi bir hastalık sorunu çıkar mı kaplumbağamda ? halsiz kalır mı ?
2. bir şansım da kuzenime anahtar vermek olabilir.
yada 3. olasılık onların eve 3 günlüğüne misafir etmek. ama bu hem kuzenler için zahmetli olur hemde onlara daha sormadım böyle birşeyi. Ayrıca oraya alışamayıp geri aldığımda beni unutmasından veya ürkek olmasından korkuyorum , ne yapmamı önerirsiniz ?

Cuma ve ctesi yem yemeseler olur diyelim. Yemi tek öğünde aksalarda sorun olmaz. Ancak ısıtma lambası olmazsa üşütürlermi garanti veremem. Bir zamanlayıcı olsaydı çok rahat edersiniz. Olmadı kuzenler bu görevi üstlenmeli.

bakacak birini bulmuşsun işte her gün gelip bir defa versinler dozajı ve verilecek olanları bir kağıda yazarsın bir kez de kısmi su temizliği yaparlarsa sorun kalmaz. zaten buharlaşma nedeniyle su azalacak üstünde olan pislikleri de alsınlar derinlemesine gerek yok. sen damacana da su koyup hazırla suda ortam ısısında olur. gidip musluktan doldursalar su soğuk olacağı için hayvanlar üşütüp hasta olur.

Geri