Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

25 litre 100 w

hsyin37

Bronz 5 Üye
Bende 60 litre akvaryum var.Bu akvaryumda kaplumbağa besleyeceğim için su miktarını 20-25 litre kadar dolduracağım.Ve içinde 100 w ısıtıcı kullanacağım.Akvaryumun bulunduğu bölüm 15 derece falan ısıtıcı 27-28 derece olacak bu ısıtıcı aylık kaç para yakar babamla kavga ediyoruz bu durum yüzünden :(

Cvp: 25 litre 100 w

ısıtıcı faturaya en fazla 5 lira olarak yansır.

Birde neden akvaryumu tam kapasite kullanmıyorsunuz? 20-25 litre yavru da olsa hiçbir kaplumbağa için yeterli değil.

Tam kapasite kullanmamanız komik ısıtıcı en fazla 5tl elektrik faturasına yansır

Ben bir sitede suyu yarıya kadar doldurulması gerektiğini duydum çok yüksek olunca çıkarlar falan :)

benim akvaryumum 65litre tahmini 50 litresini filan dolduruyorum sizde öyle yapın ileride camların üzerine kaçmamaları için ek cam yaparsınız böylece tamamını kullanabilirsiniz

suyu 26 derece yap bence ısıtıcı akvaryum için çok büyük,kaplumbağalar yavru ise cd kabından kuru alan yapıp yukarıda 5 cm boşluk kalıcak kadar doldur ne kadar çok yüzücek alan olursa o kadar iyi olur.Bu akvaryumu en fazla 1-1buçuk yıl falan kullanabilirsin,2 kaplumbağa bakıcaksan 200 litre bir akvaryuma ihtiyacın olucak.
cd kabından kuru alan yapımı : http://www.youtube.com/watch?v=9icGw9HX5EQ

5 tl fazla gelmez sorun etme suyu doldur 40 lt olsa yeter

alper o senin akvaryumunmu internettenmi

internetten ama benimkide buna benziyor sadece kuru alanı cd kabından, onada yakın zamanda ya turtle bank yada turtle topper alıcam :D

hsyin37' Alıntı:
Bende 60 litre akvaryum var.Bu akvaryumda kaplumbağa besleyeceğim için su miktarını 20-25 litre kadar dolduracağım.Ve içinde 100 w ısıtıcı kullanacağım.Akvaryumun bulunduğu bölüm 15 derece falan ısıtıcı 27-28 derece olacak bu ısıtıcı aylık kaç para yakar babamla kavga ediyoruz bu durum yüzünden :(

kuru alandan dolayı yükseltme şansın yoksa minimum 25 lt 100 W için iyi olur. sonra yükseltmeye bakmalısın. yalnız benim takıldığım nokta bu değil dış ortamın 15 derece olması. camla kapalı balkonda mı bakıyorsun. bu ortam hayvan için uygun değil. ev içine almalısın. hasta olmaması için 21-22 derece bir dış ortamın olması lazım. ve kuru alanı ısıtacak lamba. bunun verdiği ısıda 30-31 derece olmalı böyle bir ortamda ısıtıcı sürekli çalışacağı için elektrik yakma olayı fazla olacaktır. tabi ısıtıcı lambanın yaktığı ondan da fazla. 15 derece hayvanın kış uykusuna yatması için başlangıç ısısıdır. bunu yavru olanlar tolere edemez ve ölürler. ve filtrede alman lazım. daha fazla detay için forumdaki bilgileri inceleyebilirsin.

Geri