Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

3 Yaşında kaplumbağa yeni akvaryum aldım ama ekipmanlar eksik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atyxah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Atyxah

Altın 5 Üye
Merhaba iyi günler, kaplumbağam için yeni akvaryum aldım 100L civarı 80x40x30 boyu var, yüksekliği 40cm ama 25cm felan dolduracağım yaklaşık 60L gibi bir değere tekabul ediyor. Ölçemiyorum ama göz kararı 13-14cm arası kabuk boyu var yaklaşık 3. yaşına girecek. Akvaryum fotoğraflarını aşağıya koyuyorum 3 4 güne ev taşıyacağımız için suyunu fazla koymadım ve kuru alana kumuna felan da uğraşmadım suyunu boşaltıp taşıyacağım çünkü. 50W bir ısıtıcı var ısıtıcı. Yemleri de çok azaltı ve son 1 1.5 aydır hayvan iştahsız, normalde hemen kapardı şuan yemiyor sonraki güne doğru yiyor. Dajana gammarusu özellikle pek sevmiyor. Omega one adult ve reptomin sticks var omegayı seviyor reptomini de seviyor yiyor ama omega kadar da sevmiyor. toplam 3 çeşit yemim var yeni yemler de önerebilirseniz memnuniyet duyarım. Akvaryum ve ortam için başka neler yapmam gerekiyor normalde eski akvaryumu 20Llikti onun tabanında cem bey silis kum önermişti onu kullanıyordum ama miktarı pek de fazla değil bu akvaryumun tabanını tamamen kapatamaz mesela ama yine de onu kullansam yeterli olur mu bir bölgesine yığsam. İç filitrem var dış filitrem yok maddi olarak da pek fazla bir bütçem yok dış filitreler çok pahalı malum. Isıtıcı, kuru alan, temizlik, filitre, yem gibi önerileriniz neler olur öğrenebilirsem güzel olur. Teşekkür ederim.

1757020268806.jpeg

1757020285323.jpeg
1757020326744.jpeg

1757020349849.jpeg

Isıtma lambası bunu alın. Elektrikçide 25tl ye bulursunuz sadece bu lambayı kullanıyoruz.

O kuru alan uygun değil. Akciğer enfeksiyonu olabilir. Doğada güneş taşı ısıttığı için sorun değil evde taşı ısıtacak lamba hayvanıda yakar o sebeple taş kullanmayın.

Bu konuyu inceleyin.

Yemleriniz yeterli ek olarak sera carnivore veya tropical biorept W yemini alın.

Geri