Atyxah
Altın 5 Üye
Merhaba iyi günler, kaplumbağam için yeni akvaryum aldım 100L civarı 80x40x30 boyu var, yüksekliği 40cm ama 25cm felan dolduracağım yaklaşık 60L gibi bir değere tekabul ediyor. Ölçemiyorum ama göz kararı 13-14cm arası kabuk boyu var yaklaşık 3. yaşına girecek. Akvaryum fotoğraflarını aşağıya koyuyorum 3 4 güne ev taşıyacağımız için suyunu fazla koymadım ve kuru alana kumuna felan da uğraşmadım suyunu boşaltıp taşıyacağım çünkü. 50W bir ısıtıcı var ısıtıcı. Yemleri de çok azaltı ve son 1 1.5 aydır hayvan iştahsız, normalde hemen kapardı şuan yemiyor sonraki güne doğru yiyor. Dajana gammarusu özellikle pek sevmiyor. Omega one adult ve reptomin sticks var omegayı seviyor reptomini de seviyor yiyor ama omega kadar da sevmiyor. toplam 3 çeşit yemim var yeni yemler de önerebilirseniz memnuniyet duyarım. Akvaryum ve ortam için başka neler yapmam gerekiyor normalde eski akvaryumu 20Llikti onun tabanında cem bey silis kum önermişti onu kullanıyordum ama miktarı pek de fazla değil bu akvaryumun tabanını tamamen kapatamaz mesela ama yine de onu kullansam yeterli olur mu bir bölgesine yığsam. İç filitrem var dış filitrem yok maddi olarak da pek fazla bir bütçem yok dış filitreler çok pahalı malum. Isıtıcı, kuru alan, temizlik, filitre, yem gibi önerileriniz neler olur öğrenebilirsem güzel olur. Teşekkür ederim.