Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!cem' Alıntı:Güzel olmuş eline sağlık. Yanız kuru alandaki bitkiler panik atak ile kaçma eğilimine girerse gözlerine dalaşabilir onları çıkarman iyi olur.
Gece ise akvaryum içini gösterecek loş bir ışık hareket etmeleri durumunda sudaki bitkileri görmelerini ve yine gözlerine dalaşmasını önler. Dışarıdan gelen sokak lambası ışığıda yeterli olur.
Ön camın su yüzeyine vantuz ile ufak oklava yada boru monte exersen hayvanlar tutunup dinlenir ve uyur.
Hayvanlar büyüdüğünde o bitkileri yolacaktır. Gördüğün parçaları hemen çıkarırsın. Yemesinler.
cem' Alıntı:Bambu canlı ise, mango kökü gibi özsuyu ile suyun pH değerini düşürerek döngü bakterilerinin yaşayacağı düzeye getirir. Yalnız kökünü veya kabuğunu yememeliler bunlar hayvanlar için zararlıdır. Eğer bitkiye dalıp koparırlarsa onu hemen çıkarırsın. Yurtdışı bir sitede akvaryuma koyulmasının sakıncalı olduğunu okumuştum.
Yapayları yeme eğilimleri üzeri yosun yada alg kaplanırsa olur.
Bir de yüzmesine engel olursa yada o an asabiyse hıncını bitkiyi parçalayarak alır ama yemez.
potash' Alıntı:Emeğinize sağlık. Çok güzel görünüyor. Daha ayrıntılı anlatabilir misiniz? Örneğin, hangi dış filtreyi kullanıyorsunuz? Hangi ısıtıcı? UVB lambanız nedir? Kuru alan rampasında kullandığınız malzeme nedir? Bu konularda yazabilirseniz benim gibi akvaryumunu büyütmek isteyen arkadaşlara yardımcı olabilir.
potash' Alıntı:FX6 çok güçlü bir filtre değil mi, çok daha büyük akvaryumlar için. Ben de yaklaşık sizinkinin ebadında bir akvaryum düşündüğüm için Fluval 406'ya bakmıştım. Bir de Cem Bey'in önerdiği [font=Tahoma, Geneva, sans-serif]jbl cristal profi e1502 var. Sizin filtre ömürlük ötesi olmuş) Alttan destekli ve sabit merdivenli rampa sağlam olmuş. Bu boyutta kaplumbağa akvaryumu kurmak kolay işi değil. Maddiyat kısmını zaten geçtim; bir de ayrıntılar var, her parçaya kafa yoruyorsunuz. Elinize sağlık. Çok teşekkürler paylaşım için.[/font]