Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

3'lü Paket

Buyukatakan

Yeni Üye
Merhaba,

Bir süredir forumu takip etmeme rağmen bugüne yazmak nasip oldu. 3-4 ay önce benim de çocukken çok sevdiğim kaplumbağlara oğlumun isteğiyle sahip olduk. Bir tane beklerden üç tane kaplumbağımız olması ilk başta güzel gelse de bakımlarını yapmak oldukça yorucu olmaya başladı. Bir kaplumbağ için göre akvaryumu biraz idare etsin diye kurmuştum(bu konuda da baya bir tecrübesizim). Üç tane olunca kısa sürede yetmemeye başladı.

Sonuç olarak bu yavrulara uzun süre yetecek ve ihtiyaçlarını karşılayacak bir akvaryum kurmaya karar verdim. Sizlerden de yardım ve değerli fikirlerinizi almak isterim.

-200-300 lt bir akvaryum yaptırmak yeterli olur mu? İstanbul'da nereden uygun fiyata yaptırabilirim?
-Dış filtre olarak ne tercih etmeliyim?
-Akvaryum ısıtıcısına gerek olmadığını düşünüyorum su genelde 25 derece civarlarında ev ortamı yeterli gibi en azından şimdilik keyifleri yerinde gibi duruyor.
Başa bir tavsiyeniz varsa duymak isterim.

-Ayrıca aşağıdaki yemleri de dönüşümlü olarak veriyorum. Ekstre bir şeye gerek var mı?

Raffy Vital - Yemiyorlar
Raffy Mineral
Raffy P
Raffy I
Lotus - Bitti almayı düşünmüyorum.

İlk geldiklerinde kabukları biraz solgun gibiydi(Fotoğraflarını ekledim) Şu an bana sağlıklı görünüyorlar. Bu konu hakkında da yorumlarınızı duymak isterim.

- Son olarak bu kadar kısa süre de hızla büyümeleri normal mi?

Kuru alan için 100w ampul kullanıyorum. UVB ampul de aldım fakat henüz bağlayamadım.

Şimdiden teşekkür ederim.

86611488-C5E1-4C96-95C0-7B8080394C38.JPG
IMG_7888.jpg
IMG_7880.jpg

Foruma hoşgeldiniz.

Şu an kabuk boyları kaç cm oldu? Baş kuyruk arası düz ölçeceksiniz. Ona göre bilgi vereyim.

Su ısıtıcı zaruri. Su 28 derece sabit olacak.

3 hayvan için ömürlük 120*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum olacak. Üstte sınır yok ama maliyet yükseliyor.

İstanbulda mas akvaryuma yaptıran arkadaşlar var. Onlar kaplumbağa akvaryumunu biliyor. Oradan fiyat alın. Yoğunsalar biraz gecikebilir. Şehir dışına da gidiyorlar.

Merhabalar,

Cevabınız için teşekkür ederim.

7cm, 8cm ve 9cm boylarındalar.

Mas ile görüşeceğim. Kirlenme konusunda şimdiden çok sorun yaşıyoruz. Anladığım kadarıyla sump'lı veya dış filtreli akvaryumlar var fakat kaplumbağların aşırı kirletme sorununa en iyi hangisi yardımcı olur? İnternette kaplumbağlar için sump'lu akvaryuma rastlamadım. Bu da soru işareti oluşturdu açıkcası.

Sump sistem akvaryum şeklinde filtredir. Bölmelidir her bölmeye ayrı bir filtre malzemesi konur. Bu akvaryum altındaki dolaba konur. Dalga motoru ile kullanılır. Dolaptaki nemlenme için fan kullanılır. Alan darlığı sebebiyle temizlemesi de ayrı bir derttir. Çok malzeme yer. Yani pek kullanışlı değil.

Dış filtre o açıdan büyük kolaylık sağlar. Sorun ömürlük akvaryuma göre olan filtreler pahalıdır.

Vital bitkiseldir kışın pek ilgi göstermezler. Mayıstan itibaren denemeye başlayın. O zaman kadar serin yerde yada buzdolabında saklayın.

Lotus alt sınıf yem almayın.

Gammarus bitince onu da almayın hayvanlara ufak kalır. Yerine tropical river shrimps yada tropical reptiles carnivore yemi alın.

Sera mineral bitince sera carnivor yada tropical biorept W yemi alın.

RaffyP yemi yiyorlarsa aynen devam edin.

Omega one adult turtle sticks yada tetra reptomin yemi alın.
Çeşit çok olsun derseniz her ikisi de olabilir.

Cem Bey, cevaplarınız için çok teşekkürler.

O halde 120*50*60h ve 10mm minimum bir akvaryum ve dış filtreyle devam ediyorum.
Yemleri de elimdekiler bittikçe yerlerine sizin söylediklerinizi alıyorum.

Geri