Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

45x70x40 Çakıl'ın akvaryumunun kurulum aşamaları

RHoMBeuS

Bronz 2 Üye
Sonunda dişi olduğunu öğrendiğimiz kızımız için istediğimiz akvaryumu yaptırdık. Tek başaına yaşayacağı için 126 lt uygun olur dedik. Altına koyacağımız sehpayı da düşünerek siparişi verdik.

Akvaryum 120 TL tuttu. Tarabya'ya yakın oturanlar için önerebilirim. Petshop sahibi Mustafa Bey çok ilgili ve veteriner teknikeri. Ölçüleri verdiğinizde akvaryumu yaptırtıo, getirtiyor.

Kuru alanı 20x50x30 ölçülerinde pleksiglastan yaptık. Aynısından elimizde bir tane daha var. İsteyen olursa resimlerini ekleyeceğim. 50 TL ye mal oldu.

Kuru alanın içine yine pleksiglastan yapılma, üstünde çim halı bulunan (eminönünden 35 TL ye almıştım, kendinizde yapabilirsiniz) rampayı ekledik. Kuru alanın sol ve sağ tarafına daha sonra taş döşeyeceğiz. Isıyı ölçmek için yapıştırma termometre eklendi.

Aksesuar olarak Juen Petten 3 tane ipek bitki aldık, henüz gelmedi. 25 TL tuttu.

Akvaryumun dibine 0 numara 12kg silis kum koyduk. Öncesinde bol suyla ve kaynar suyla yıkadık..40TL

Akvaryum suyunu RO cihazından doldurduk. Dış filtreyi (Elimizde vardı -Atman - saatte 600lt) çalıştırdık. Bulanıklık kısa sürede gitti.İçine mavi damlanın yeni versiyonu beyaz damladan ekledik. Biraz da eski akvaryumun suyundan ekledik. Bugün yine akvaryum suyundan ve microbacter'den ekledik. Isıtıcıyı taktık.

Kuru alanı akvaryum silikonu ile sabitledik. 3 tane seramik duy aldık. Eşim şuan lambalar için bir aparat hazırlıyor :) Suyun ısınmasını ve lambaların hazır olmasını bekliyoruz.

Lambalar: Exo Terra Day Glo - 60W - Günışığı lambası
Exo Terra Night Glo - 50w - Ayışığı lambası
JBL - 23W - UVA/UVB lambası

Henüz tamamlanmadı ama yavaş yavaş paylaşayım resimleri :)

Akvaryumumuzun boş hali
mailto:/2cdv3f9.jpg

Kumu ve suyu koyup motoru çalıştırdık.
mailto:/29nj9z4.jpg
mailto:/1pjpm1.jpg

Bulanıklık açılmaya başladı.
mailto:/124vat4.jpg

Pleksiglastan kuru alanımız
mailto:/eqz4uf.jpg

Mavi Fonumuz yapıştırıldı.
mailto:/2yl8nc3.jpg
mailto:/hwn42x.jpg

Kuru alana taşlar ayarlanana kadar kaydırmaz kesilip kondu.
mailto:/1zyrfp.jpg

Rampa ve kayalar eklenip, kuru alan silikonla yapıştırıldı. Şeffaf olduğu için iyi gözükmüyor :)
mailto:/2egeec7.jpg
mailto:/ip5gnk.jpg
mailto:/vyw684.jpg

Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyoruz, şimdiden teşekkürler :)

Cvp: 45x70x40 Çakıl'ın akvaryumunun kurulum aşamaları

Çok güzel bir yuva olmuş. Kapluşunuzunda rahat edeceğinden eminim. Akvaryum alıcam bende kapluşum için bende böyle yapmayı düşünüyorum kuru alanı neyden yaptınız? :)

Teşekkürler :) Ustte açıklama bölümünde anlattım. Pleksiglastan yaptık. Kaplumbağanın yanlardan kaçmaması için ön tarafın iki yanına da pleksiglas koyduk.

Tamamlansın, fotoğraf ekleyeceğim :)

Herşey çok güzel olmus tebrik ederim yalnız akvaryumda kaplumbagayıda gormek isteriz, bu arada boyu bence 60*50*40 gibi olsa daha iyi olurmuş veya 70*50*45 gibisinden. Uzunluğu az olması kötü olmuş ama herşey güzel :)

Bu arada resif akvaryumunuzun linkini vermiştiniz ama konu acılmıyor göremiyorum bilginize , maşallah :)

boy 70 en 45 yükseklik 40. Akvaryumu ağzına kadar su dolduracağımız için tam verimle kullanabileceğiz 126 litreyi. Ama eni daha geniş yapamıyoruz, alttaki sandık izin vermiyor :) Boy dediğiniz gibi 70 zaten :)

Su bir ısınsa kapluşu da koyacağız. Resimleri ekleyeceğim. Resifteki linki görebilmeniz için üye olmanız gerekmekte sanırım :) Buraya da bir fotoğraf ekleyeyim en azından :) Bir ara ayrı bir başlıkta detaylı resimlerini paylaşacağım.

mailto:/p9mxc.jpg

Çok güzel bir akvaryum elinize kolunuza saplık :) , Mutlu ve Uzun ömürler dilerim.

Çok teşekkürler hemen bitse de tam fotoğrafları paylaşsam:)

Öncelikle hayırlı olsun kaplumbağanızın yeni yuvası. Çok çok çok beğendim akvaryumunuzu. Ve bu kadar özenerek birşeyler yapmanız çok hoşuma gitti. Çok şanslı bir kaplumbağaya sahipsiniz. Sizin ve eşinizin ellerine sağlık :) tek önerim 7-8 kilo daha kum koysanız görsel olarak daha hoş durur.

Çok teşekkürler :) Daha çok fikrimiz var da hemen olmuyor... Şuan suyun ısınmasını bekliyoruz ama çok uzun sürdü 26 derece anca oldu... Isınsa da yuvasına kavuşsa diye bekliyoruz :)

akvaryuma alttan ve üstten saç kayıt yaptırın basınçtan dolayı açılma riskine karşı. kuru alan güzel. yalnız akvaryum yavan kalmış. kuru alandaki taşlar ebadında veya minare tarzı deniz canlısı kabuklarından atın birkaç tane. birde filtre borusunu biraz daha dikleştirin. çapraz durursa üstünden çıkıp kaçma ihtimali var. genel olarak başarılı ve güzel olmuş. hem size hem tosbaya hayırlı olsun.

Maşallah akvaryum çok güzel. İçine Çakıl`ıda koyduğunuz zaman çok güzel görüntüler ortaya çıkacakdır.

Elinize emeğinize sağlık :)
Ee daha ne olsun denilecek akvaryumlardan olmuş.
Resif akvaryumunuzun tanıtım konusunu açarsanız eminim benim gibi meraklıları olanlar için güzel olacaktır :)

Çok güzel bir yaşam alanı olmuş. Kuru alanı hafif yapmanız akvaryum için büyük avantaj. Ufak birkaç doğal dekorla daha da güzelleşir.

Bir tek çim konusunda zorlanabilirsiniz. Ben onun toz tutabileceğini düşünüyorum. Daha doğrusu tozun aralarına girip çıkamaması. Sık sık yıkamanızı tavsiye ederim.

Öncelikle Çakıl'ı hatırlayan bilir, ismi değişsede :), çok kötü durumda bulmuştum, yardımlarınızla iyileştirdik, kabuğumuz eski rengine de kavuşunca her şey çok güzel olacak...

Yorumlar için hepinize çok teşekkürler, iki gündür eve geldiğimiz gibi akvaryumla uğraşıyoruz. İki tane daha güçlü dış filtremiz varken daha düşük kullanmak zorunda kaldık. Çünkü su kaçırıyorlar :( Neyse en sonunda şimdilik tamamladık. Bitkilerimiz geldi. Sadece kuru alanımızın iç dekoru kaldı.

Dediğiniz gibi Emre Bey pleksiglastan yapılma kuru alan çok avantajlı oldu. Yalnız şeffafken içine girdiğinde korktu :) Onu yeşillikli bir fon kağıdı ile kapladık. Henüz garipsiyor kuru alanını :) Suyun üstünde kapalı bir alana alışamadı. Rampayı sık sık fırçalıyorum zaten. Suda yüzmek çok hoşuna gidiyor. Yalnız kumları çok dağıtıyor :))

İlk akvaryuma girdiğinde kumu yemeye çalıştı, ilk kez görüyor :) Sonra yan camdan yem kutularını gördü çıldırdı :) Isırmaya çalıştı. Ardından ön camın önündeki şirin biblosunun elindeki çiçeği ısırmaya çalıştı. Tek derdi yemek :) Bugün bitkileri koyunca onlarda da şansını denedi :)

Gelelim son resimlere...

Akvaryumumuza girmeden önce çiçekle karşılama :D
mailto:/2l895k9.jpg

Kuru alanımızın son hali
mailto:/kbc8cn.jpg

Yeni evimizle tanışma
mailto:/25p66hx.jpg

Yaşasın yüzüyorummm!
mailto:/33kg0pk.jpg
mailto:/296fcib.jpg
mailto:/k9b72g.jpg
mailto:/2mrsjll.jpg
mailto:/67vcpk.jpg
mailto:/15mnqs8.jpg
mailto:/i4mxpv.jpg

Kuru alanı kaplamanız çok iyi olmuş :) Daha güvende olur.

Evet kesinlikle. Çok korktu yavrum. Her yerden dışarsı görünüyor, hemen suya kaçtı. Akvaryumunda sol ve sağ duvarını mavi fonla kaplamayı düşünüyorum aslında. Soldaki yemleri görünce çıldırıyor :)))

Yemleri gördüm, gerçekten fazlası ile ilgi çekici durumda. Ama yemleri kaldırsanız daha iyi bence. Fazlada karartmaya gerek yok bence :)
Benim kuru alan modelimde bu şekilde ve her yeri açık olduğu için dal ve sarmaşıklarla kapladım.

Yemlerin boyutu kadar beyaz karton koydum araya, sorun olmuyor artık. Haklısınız kaplamaya gerek yok :)

:w00t::w00t:
Hayatımda bukadar zevkle kurulan bir tank görmedim harika bir akvaryum tebrikler! Çok şahane olmuş
UVB Lamba var sanırım yemler çok iyi kapluşumuzda büyük kuru alana alıştımı ? çıkıp güneşleniyor mu
birde sizin akvaryuma yakışacağını düşündüğüm bir süs buldum. :)

mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=11514

mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=9597
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=9598
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=9605
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=9606

Plastik yerine ipek yapraklılar daha uygun olur.

Geri