Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

6 cm kaplumbağama beslenme rutini ve yem önerisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gulayas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gulayas

Bronz 1 Üye
Merhabalar kaplumbağam 6 cm oldu büyüdü , kan kurdu , gammarus , raffy p , reptomin , sera mineral elimdeki yemler.
Fakat kan kurdu aşırı hızlı tükeniyor.

Bana yeni yemler önerebilir misiniz. Ve bir beslenme rutini oluşturabilir misiniz?

Elinizdeki yemler yeterli. Kan kurdunda ölçüyü aşmayın.

Kan kurdu bitince dajana insect super food alabilirsiniz. RaffyP bitince omega one juvenile turtle sticks yemi alabilirsiniz.

Sabah-Akşam

Pazartesi sera RaffyP-gammarus
Salı reptomin-kan kurdu
Çarşamba sera raffy P-mineral
Perşembe reptomin-kan kurdu
Cuma sera raffy P-haşlanmış yumurta akı
Cumartesi reptomin-gammarus
Pazar mineral-kan kurdu

Elinizdeki yemler yeterli. Kan kurdunda ölçüyü aşmayın.

Kan kurdu bitince dajana insect super food alabilirsiniz. RaffyP bitince omega one juvenile turtle sticks yemi alabilirsiniz.

Sabah-Akşam

Pazartesi sera RaffyP-gammarus
Salı reptomin-kan kurdu
Çarşamba sera raffy P-mineral
Perşembe reptomin-kan kurdu
Cuma sera raffy P-haşlanmış yumurta akı
Cumartesi reptomin-gammarus
Pazar mineral-kan kurdu
Cem bey teşekkür ederim.
Bu yemlerden aldım çok çeşitli ve sağlıklı büyüsün istiyorum. Sizce uygun mudur?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260421_171726_Chrome.webp
    Screenshot_20260421_171726_Chrome.webp
    97.7 KB · Görüntüleme: 4
  • Screenshot_20260421_171652_Chrome.webp
    Screenshot_20260421_171652_Chrome.webp
    105.3 KB · Görüntüleme: 4
  • Screenshot_20260421_171640_Amazon Shopping.webp
    Screenshot_20260421_171640_Amazon Shopping.webp
    102 KB · Görüntüleme: 4
Çekirge için hayvan ufak daha. Onu buzdolabında saklayın. 8 cm kabuk boyuna doğru verirsiniz.

Un kurdunu ikiye bölüp verebilirsiniz.

Reptiles carnivore yem un kurdu ile birlikte stick yemde ihtiva eder. Bunu da 7 cm kabuk boyu sonrası verin.

Gereksiz almışsınız. Bunlar yetişkin yemi.

Çekirge için hayvan ufak daha. Onu buzdolabında saklayın. 8 cm kabuk boyuna doğru verirsiniz.

Reptiles carnivore yem un kurdu ile birlikte stick yemde ihtiva eder. Bunu da 7 cm kabuk boyu sonrası verin.

Tamamdır Cem bey teşekkür ederim

Cem bey tekrardan Merhabalar. Akvaryumda aşırı derecede yosunlanma ve köpüklenme oluyor. Düzenli temizlememe rağmen bunun önüne nasıl geçebilirim. Su düzenleyici de kullanıyorum. İç filtremin yanında birde pipo filtre almayı düşünüyorum desteklesin diye

Pipo filtreler kaplumbağalar için uygun değil.

Akvaryum ölçüsü nedir?

Filtre kaç watt?

Yemleri yedikçe tek tek atın. Akvaryumda birikmesin bu alg ve sonrasında yağlanma ve köpük oluşumuna neden olur. Filtreyi düzenli olarak temizleyin. 1 haftayı geçirmeyin.

Akvaryumu camlarına varana kadar akvaryuma ait bulaşık süngerinin yeşil kısmı ile silin suyu komple yenileyin.

Yosun ışık sebebiyle olur. Doğrudan güneşi görecek şekilde pencere önünde durmasın. Akvaryumu pencereden uzak ama hayvan baktığında güneşi görecek bir yerde olsun.

Isıtma lambasını da alana ortalayın. Mümkün olduğunca suya ışık vurmasın.

Akvaryum 60×40 90 100 litre bir akvaryum.
Filtre resimde attığım
Akvaryumu gerçekten çok hızlı kirletiyor kaplumbağalar , dün Dediğiniz gibi akvaryumu baştan sona temizledim süngerle camları sildim suyu komple değiştirdim. İçine de su düzenleyici ekledim.
Hayvanı beslenme saatinde başka bir kaba alıp besleyebilir miyim?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260423_101009_Trendyol.webp
    Screenshot_20260423_101009_Trendyol.webp
    121.8 KB · Görüntüleme: 5
Akvaryum 60×40 90 100 litre bir akvaryum.
Filtre resimde attığım
Akvaryumu gerçekten çok hızlı kirletiyor kaplumbağalar , dün Dediğiniz gibi akvaryumu baştan sona temizledim süngerle camları sildim suyu komple değiştirdim. İçine de su düzenleyici ekledim.
Hayvanı beslenme saatinde başka bir kaba alıp besleyebilir miyim?
Merhabalar bu filtreden memnun musunuz bende bu filtreden almak istiyorum da hj111 i

Geri