Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

7 yaşındaki pırtık için yem programı :)

Cvp: 7 yaşındaki pırtık için yem programı :)

şimdi hesapladım 135 lt su alıyor akvaryum yanlıs soylemişim demek ben damacana ile koyarken tam doldurmuyorum suyu hesap yanlıslıgı burdan kaynaklandı :)

Birde zamanlayaci alip zamanlama isini halledebilirsiniz hatta bu zorunlu olmasada bir mavi dalgic floresan olup isitma lambasi 18:00 da sondu mu bunu kullanirsaniz 3 zamanlayici alip mukemmel olur

Aslinda uste kuru alanla 230 litre gibi kullanilabilen alan olsa ne guzel olur

scorpion_enis' Alıntı:
atakan pet shopta exa 5.0 yok ustadım ozaman bu siteden bunu alıcam

http://www.hobimmarket.com/Exo-Terra-Repti-Glo-50-UV-Lamba-26-Watt,PR-1339.html

mailto:/ARMATUR-HOROZ-HL067-MANDALLI-SPRALLI-E27-SIYAH,PR-109014.html

bu kıskaclı duya oturucakmı bu exa 5.0 peki ?

O pahalı. Atakan ın internetteki satışını vermiştim yukarıda.
http://m.gittigidiyor.com/urun/100796464

Bende şu an diğer ampullerin bir kısmı bu mandallı lambaya takılı.

Zamanlayicilar icin konu
mailto:/forum/Konu-ucuz-zamanlayici.html

Abi bu sefer yazmiyim dedim de son uzun yazinda yine pisti olmusuz :)

Aynen Ali Sarp :) Ben önce hızlıca internet alımlarını verip detaya girerken yazmışsın. Şimdi inceledim. Isıtma kambası ve zamanlayıcıyada değinmişsin. Zamanlayıcı gerçekten çok kolaylık oluyor.

Genede iyi bir akvaryum. Ali Sarp ın değindiği gibi müsait zamanda üste kuru alan yapılırsa hayvana havuz olur.

Şu anki ısıtma ampulü zaten çok yetersizdir. Birde hayvan dokunabilecek gibiyse tehlikelide. Bu ecolite 52 w halosoft buzlu camı olan çok iyi iş görüyor. Bauhaus varsa oradan bulabilirsin.

Cvp: RE: 7 yaşındaki pırtık için yem programı :)

scorpion_enis' Alıntı:
valla elime zar zor sıgıyor :) tahmini 15 cm üzeri var

scorpion_enis' Alıntı:
akvaryumun boyu 100-50-45 şeklinde. su genelde kuru alanın 1 parmak altında ama buharlaşmıs bu gunlerde :)
ısıtıcı var 300 w simdi baktım 26 derecede. lamba olayı ztn iyi degil katılıyorum size alırsam o kıskaclı duydan 2 tane alıcam bu duy e14 ampul alıyor ve max 40 w oyuzden pek iş görmüyor. lamba olayını baştan yapıcagım için fikiriniz önemli benim için.silis kum olayında cok kararsızım dip cekimi ve temizliği cok zorluycagı için. hamama giren terler ata sözü gibi bizim pırtıkta esmerleşicek yani :D

AEK' Alıntı:
Akvaryum gayet geniş ve su ısıssı iyi. Dış filtrede var. Suyu kuru alanın hemen altına kadar yükseltebilirsin.

Lamba nerede tam anlamadım. İçeride ve zemine çok yakın mı? Telefondan girdiğim için farkedemedim. Gerçi uygun şekilde ayarlamışsındır.

Otomatik yemlemede var sanırım ama bizim programda işe yaramaz. Ancak seyahatte iş görür.

Filtre bırularıda gayet iyi konumda ancak ısıtıcı galiba suyu çeken tarafa yakın. Bunu suyu veren tarafa yaklaştırırsan verim artar ve sarfiyat düşer. Çünkü şu an ısınan su filtreye gidiyor. Su biraz sarı gibi. Filtre malzemelerin nelerdi?

Bence 0,5-1 mm kalınlıkta silis kum iyi olur. Vitasand 0,7 sarı silis alırsan uğraşmazsın. Bolca durulayıp akvaryuma koyarsan filtrede hafif oluşacak bulanıklığı bir gecede bitirir. Hiç olmazsa çıkartaçırsın zaten fiyatlı bir ürün değil. Birde arkaya altına girebileceği bir mango kökü dekor olarak iyi olabilir. Bu suya hafif sarılık verir ama hayvan için zararı yok. Doğada zaten cam gibi değil. Birde bir köşeye ipek yapraklı bitki koyabilirsin. Hatta kuru alan altına gezinirken sürtünüp baş ve boyundaki deri değişimine bağlı sarkan derileri atar. Hemde daha doğal olur. Şu an ekipmanları tam ama sadece yavan durumda.

hocam ampul kuru alanın duvar tarafındaki köşesinde tam olarak. otomatik yemlemeyi 2-3 gün eve gelmediğim zamanlarda kullanıyorum bende.ısıtıcıyı dediğiniz gibi suyun aktıgı yere cekiyorum şimdi.ısıtıcı metal ısıtıcı diger camları hep kırdı cok oynuyor ısıtıcıyla. filtrede 3 kademe 1. kademede ici bos seramik sanırım ismi. 2 kademede elyaf var bolca. 3. kademedede kömür gibi olan ufak stick yem gibi bir malzemeydi ismini unuttum o var. filtre markası sun sun.

Alisarp' Alıntı:
Suanki haliyle 200 litre su varsa gayet iyi kuru alanin bir parmak altina kadar suyu arttirabilirsiniz
Goremedim isitici ve derece var mi gerci 25-26 derece demissiniz 26 ya sabitleseniz uygundur

Birde kuru alan icin eger o isitma lambasiysa kuru alanin ustunde duran ve isitiyorsa hayvanin ona deyip yanmasi lazimdi yani isitmiyor sanirim orayada 52 watt halosoft ecolite ampul alip mandalli lambaya tutturabilirsiniz

Akvaryuma ekstra olarak kum(silis 0.7mm) mango ve ipek bitki cok iyi olur akvaryum boyutlari neydi ?
UVb den sonra hayvanin kabuk kahverengilesecek yanliz soyleyeyim :)

Evet horoz lambalara oturur yanliz atakan petshoptada var hepimiz oradan aldik hemde 65 TL yani bu siteden daha uygun
O horoz isitma lambasi olarakta kullanilabilir

http://m.gittigidiyor.com/urun/100796464

verdiginiz linkteki ürün kapanmıstır diyor kendi sitelerindede yok malesef :(

Arayip konusulabilir bilemiyorum bittiyse forum icin kotu olur bu.
Dizilim kotu ne yazikki ben hemen yardimci olmaya calisayim

Sunger elyaf substrat elyaf
Sunger elyaf zeolit elyaf
Seramik uzeri sunger uzeri elyaf

Yukardan asagi dogru yazdim kirmiz yazdiklarim yer varsa konabilir zeolit olarak jbl ammo olabilir substrat olarak seachem denitrate eheim pro olur buarada seramik yerine jbl micromech te olabilir daha kalitelidir

Dediginiz sey carbon bunu 1 ay kullanir cikartiriz

Akvaryumu temizleme dip temizligi yapma sikliginiz nedir mavi damla kullaniyorsaniz bu urunlerden sonra kullanilmaz buarada

Hayvan buyuk insallah isiticida sikinti cikmaz butce uygunsa asiri guvenlikli iki isitici var sera isiticilar ve jbl protemp isitici plastik korumali bunlar
Derece yoksa seranin sari cam derecelerinden alinmali bununla hem kuru alani hem suyu olcebilirsiniz vantuzlarida kalitelidir

Seachem Denitrate ürünüde zeolit yerine geçer Ali Sarp. Substrat olarak eheim pro substrat yada lav olur.

O zaman Atakan da bittiyse bulduğun linktelini alabilirsin uvb100 5.0 uygun.

Çelik ısıtıcı işini görüyor demekki sorun yok. Filtredeki dizilimi yukarıdan aşağı Ali Sarp yazmış. Karbon ve gerekecek malzemeler konusuna da değinmiş. Böylece daha verimli ve kaliteli su olur.

S ler benziyor ya kafa gitmis abi :)

Alisarp' Alıntı:

Yukardan asagi dogru yazdim kirmiz yazdiklarim yer varsa konabilir zeolit olarak jbl ammo olabilir substrat olarak seachem denitrate eheim pro olur buarada seramik yerine jbl micromech te olabilir daha kalitelidir

Akvaryumu temizleme dip temizligi yapma sikliginiz nedir mavi damla kullaniyorsaniz bu urunlerden sonra kullanilmaz buarada

Hayvan buyuk insallah isiticida sikinti cikmaz butce uygunsa asiri guvenlikli iki isitici var sera isiticilar ve jbl protemp isitici plastik korumali bunlar
Derece yoksa seranin sari cam derecelerinden alinmali bununla hem kuru alani hem suyu olcebilirsiniz vantuzlarida kalitelidir

dış filtre temizliğini yaptıgım zaman dediğiniz şekilde düzenliycem tekrar çok teşekkür ederim. mavi damla kullanıyorum. dip cekiminide 15 günde bir falan yaparım en fazla. mavi damlayı neden kullanmamam gerekiyor pek?

Alisarp' Alıntı:

derece var hocam ama cama yapıstırılanlardan .ona pek güvenmedigim için cam derecelerdende var arada olcup tekrar cıkarıyorum cünkü pırtık kırıyor onları. aynı şekilde camdan olan korumalı denilen bir ısıtıcıyıda kırdı. bende oyuzden metal aldım :) kuru alanı suan 40w soft lamba ile aydınlatıp ısıtıyorumolctum tam 30-31 derece kuru alan sıcaklıgı buda sanırım ideal. birazsonrada atakan petshoptan uv lamba ve armatürünü siparis geçicem. sizlerin verdiği bilgiler dogrultusunda yavas yavas akvaryum adam olmaya basladı. aslında kuru alanı akvaryumun üstüne taşımayı dusunuyorum. hazır satılan kuru alanlar gördüm internette akvaryumun üstüne konuluyordu kafes gibi diyeyim. onlardan alıp suyu tepeye kadar cıkarmayıda dusunuyorum. ama suanki kuru alan cam ve akvaryum camına silikonla yapıstırılmıstı. cıkarabilirmiyim akvaryuma zarar vermeden onu bilmiyorum :S

mavi metilen biolojik döngüyü oluşturan bakterilerin ölmesine neden olacağı için dış filtre olan akvaryumlarda kullanılmaz. bu arada gözden kaçmış içme suyu kullandığından bahsetmişsin. bu bakterilerin oluşması için uygun pH derecesi 6.8 ile 7.0 aralığıdır. kullandığın içme suyunun pH derecesi yüksekse bu bakteri kültürünün oluşmasına izin vermez. bu sebeple ya uygun pH değeri olan içme suyu kullanmak veya damacanaya musluk suyu konup ağzı açık biçimde bekletilerek en az 2 gün yeterli olur klorun uçması sağlandıktan sonra akvaryum suyuna eklenerek pH değerinin düşmesi sağlanır. bu konuda gerekli bilgi mevcuttur. markaların pH değerleri verilmiştir.
mailto:/forum/Konu-suyun-ph-degeri-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.html

senin hayvan büyük. bu sebeple hazır olan hiçbir kuru alan işini görmez. ancak akvaryum üstü cam kuru alan yaptırman bu işi çözer. yalnız bu ağırlığı kaldırması için akvaryum cam kalınlığı en az 8 mm olmalı. kuru alan ise taban camı 8 mm yan camlar 6 mm.

siliconu ya maket bıçağı ya da yapı marketlerde satılan silicon çözücü ile çıkarabilirsin. bunu tavsiye etmem. akvaryum tabanına değmesi durumunda köşe siliconlarınıda attırabilir. ama önlemini alırsan kullanabilirsinde.

cem' Alıntı:
mavi metilen biolojik döngüyü oluşturan bakterilerin ölmesine neden olacağı için dış filtre olan akvaryumlarda kullanılmaz. bu arada gözden kaçmış içme suyu kullandığından bahsetmişsin. bu bakterilerin oluşması için uygun pH derecesi 6.8 ile 7.0 aralığıdır. kullandığın içme suyunun pH derecesi yüksekse bu bakteri kültürünün oluşmasına izin vermez. bu sebeple ya uygun pH değeri olan içme suyu kullanmak veya damacanaya musluk suyu konup ağzı açık biçimde bekletilerek en az 2 gün yeterli olur klorun uçması sağlandıktan sonra akvaryum suyuna eklenerek pH değerinin düşmesi sağlanır. bu konuda gerekli bilgi mevcuttur. markaların pH değerleri verilmiştir.
mailto:/forum/Konu-suyun-ph-degeri-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.html

senin hayvan büyük. bu sebeple hazır olan hiçbir kuru alan işini görmez. ancak akvaryum üstü cam kuru alan yaptırman bu işi çözer. yalnız bu ağırlığı kaldırması için akvaryum cam kalınlığı en az 8 mm olmalı. kuru alan ise taban camı 8 mm yan camlar 6 mm.

siliconu ya maket bıçağı ya da yapı marketlerde satılan silicon çözücü ile çıkarabilirsin. bunu tavsiye etmem. akvaryum tabanına değmesi durumunda köşe siliconlarınıda attırabilir. ama önlemini alırsan kullanabilirsinde.

verdiğin bilgiler icin tesekkürler yanlıs anlasılma oldu. içme suyu kullanmıyorum cesme suyu kullanıyorum ama damacanayla tasıyorum musluktan. gerci artık hortumum var direk onunla yapıyorum daha rahat oluyor. bu arada siparisleri gecerken elyaf sunger zeolit i buldum. hiç kullanılmamaıs karbonda var elimde ama substrat yok atakan pet shop ta yarın sabah telle sorcam bide fiyat olarak bütçeyi aşıyor o biraz. onun yerine alternatif kullanabilcegim birsey varmıdır? suyumun sarı olması sanırım filtre malzemelerimin yetersiz olmasından kaynaklanıyor değilmi?

mailto:/Penn-Plax-Turtle-Topper-Kaplumbaga-Platformu-780-REP600,PR-8304.html

Enis, hazır olan üste oturtulam kuru alan bu ama bunun oturduğu akvaryum eni tanıtımında yazan gibi olmalı. Seninkine uymuyor sanırım. En güzeli bir camcı yada akvaryum imalatçısına üste kuru alan yaptırman. Hem o kuru alanı yapan akvaryumdaki yapışık iç kuru alan camını da çıkartır. Ancak üste kuru alanda önemli noktalardan biri akvaryumun cam kalınlığı. Bunun güvenli olması gerekiyor. Bunu yaparken genelde normalden daha kalın cam tercih ediyoruz. İzmir i Cem biliyor, belki önereceği yer vardır.
mailto:/forum/Konu-kule-ve-sehpa-tip-kuru-alanlar-su-ici-dinlenme-sehpalari.html
Burada da genel görünüşü var.
mailto:/forum/Konu-150x80x70h-840-lt-ve-diger-iki-akvaryumum.html

Mavi damla yararlı ve zararlı tüm bakteri öldüren bir dezenfektandır. İç filtre olan akvaryumlarda su döngüsünde sadece mekanik temizlik olduğu için olumsuz koşulları engellemek amaçlı az miktarda ve sürekli olmadan kullanılır. Yada ölüm, hastalık gibi durumlarda akvaryumun komple dezenfektesinde kullanılır. Dış filtrelerde bulunan biyolojik malzeme yani zeolit ve özellikle substrat su kalitesini stabil tutar. Zeolit amonyağı absorbe eder. Böylece sadece katı atıkları süngeri ile tutan iç filtrenin yapamadığı idrar gibi sıvı atıklar sudan ayrışır. Substrat ise suda yararlı bakteri kolonisi oluşturur. Buda hem suyun kalitesini korur hemde bu bakterilerde zeolit gibi döngüye yardımcı olur. Mavi damla bu bakterileride öldüreceği için substrat işlevini yapamaz.

İnce camlı dereceler çok kolay kırılıyor. Biz bu sebeple bunu kullanıyoruz, ama bunuda kırarsa en iyi yöntem bir süre gözlemleyip çıkarmak.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1141&ad=sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c

Su 26 derece ise kuru alan ısısı uygun.

enis, substrat yerine lav taşı da alabilirsin. substrat fabrikasyon işlenmişi lav taşı doğal ve ucuzdur. örnek vereyim.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=6529&ad=prodac-filter-lav-700-gr
mailto:/urun_detay.aspx?urn=16500&ad=ista-natural-lava-lav-filtre-malzemesi-500-ml
izmirde imalatçıları bilmiyorum ama kamil tunca bulvarında petshop çok var. ben altın akvaryuma gitmiştim. oradan sorabilirsin.

emre bu juenle işimiz var malzeme gelecek diye beklettiler alacaklarımdan olanlar da bitmiş. stokta biten geri gelmiyor.

Juen son zamanlarda bozmaya başladı. Otuz ve Atakan a mı yoğunlaşsak. Gerçi Atakan da ısıtma lambası getiremedi.

ben şimdi atakandan siparislerimi geçtim exa uv lamba ve armatürünü aldım 21 cm olandan. seramik aldım bide isca nın zeolitini aldım. lav taşı yoktu onu izmirden temin edicem. benim filtredeki seramik ve zeolit cok eski sayılır. suyun sarı olma sebebi sanırım zeolitin ozelliğini yitirmesinden kaynaklanıyor nitrat patlaması denilen şey sanırım bu dogrumu anladım acaba

nitrat değilde amonyak patlaması diyoruz doğrudur. zeolit işlevini yitirdiği için fayda etmiyor. nitrit oluşması hayvanı zehirler bunu kontrol altına almak için ya temiz su eklemeleri veya metilen damlatılması zehirlenmeyi önleyecektir. şu an lav taşı veya substrat kullanmasanda metilen seramik veya zeolite bağlanacağı için tam malzemelerle filtreyi devreye soktuğunda bakteri üreme süreci uzun olacaktır. bu jbl micromecte işini görür. içinde filesi de var.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11863&ad=jbl-micro-mec-filtre-malzemesi-1-lt

mailto:/urun_detay.aspx?urn=12219&ad=jbl-easy-test-6-in-1

bu tarz basit bir test kiti bulundurup su çok kötü olduysa değişim uyarısını alabilirsin.

Isitici konusunda ozellikle jbl protempin ve sera isiticilarin kirilmasi nerdeyse imkansizdir
Buarada eheim isiticilarda ise akimi kesme ozelligi vardir
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11899&ad=jbl-pro-temp-akvaryum-isiticisi-200-watt
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1128&ad=sera-akvaryum-isiticisi-200-watt

Lamba konumunun bir fotografini cekip atar misiniz ?
Cunku eger 2. sayfada benim gordugum gibiyse (kuru alana bitisik kuru alanin ustunde degilde) ve 40 watt ise hayvanda mutlaka yaniklar gormeniz lazimdi

kuru alanın resimlerini ekledim. ampul yaklasık 15 cm yukarıda zeminden. bu arada gelen uv lambasını kac cm uzaklıkta konumlandırıp hem uv yi hemde normal ısıtmayı günün hangi saatlerinde nekadar süre acık tutmam gerekiyor bunu bilmiyorum.

filtre için şimdilik bunları aldım bunlar haricinde elimde mavi biyolojik sünger elyaf ve kullanılmamıs karbon da var ( o siyah kömür gibi olan)

mailto:/evcil-hayvan/ista-zeolit-1-kg-biyolojik-filtre-malzemesi-102320745

mailto:/evcil-hayvan/haqos-super-ceramic-bio-glass-ring-seramik-1-lt-103739583

bunları tam olarak nasıl sıralayım 3 sepetli sunsun marka dıs filtrem.

mailto:/sqqwzc.jpg

mailto:/2eyjqlc.jpg

mailto:/hrzho9.jpg

Geri