Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

75W luk bir lamba kuru alana ne kadar uzaklıkta olmalı ?

Restart

Gümüş 4 Üye
Merhaba arkadaşlar 75 w luk yeni bir ısıtıcı lamba aldım eskisi patladığı için. Sizce kuru alana ne kadar uzaklıkta durması uygun olur ?

termometre ile ortam sıcaklığına bakın 31-33 derece olucak şekilde ayarladığınızda yeterli olur diye düşünüyorum

Markası nedir?
Bende ShaF_cK e katılıyorum. Plastik yere kadar suda olsun ve sağlam yapıştırırsanız sorun olmaz.

Burcu bu isitici lamba yanliz oda sicakligina gore 25 cm civari diye dusunuyorum termometreyle olcem lazim yinede

Cvp: 75W luk bir lamba kuru alana ne kadar uzaklıkta olmalı ?

emre lamba 75 wattı kaldırıyor mu ? eğer max 60 W ise aşırı yük bineceği için ısınıp kablolarını eritme riski ve kısa devre ile ampulü patlatma riski var. eğer lamba uygunsa normalden biraz daha yukarıda olacak. 31-33 dereceye ayarlarsın.

mailto:/fpIwJXk.jpg
mailto:/T6zo0Ui.jpg

@cem abi lamba 120 w u kaldırıyo o yüzden 75 w ta sorun yok ama şuan durum bu ne kadar daha yukarı kaldırmalıyım. Gözlemlediğim kadarıyla bu yükseklik kaplumbağaların hoşuna gitti ama çok fazla sıcaklık geliyodur yüksek ihtimalle. Bi 5-10 cm daha yukarı mı kaldırsam ?​

Bence kaldır. Hem gözlerini yorar hem de birbirlerinin üzerine çıktıkları zaman devirme ihtimali var.

Bir de o yükseklikteki kuru alandan kaçmıyorlar mı ?

Biz suanda size birsey soyliyemeyizki herkes ayni seyi soyluyor burda size su termometreniz ile kuru alan sicagligini olcmelisiniz ama cok yakin gibi gozukuyor

Biz suanda size birsey soyliyemeyizki herkes ayni seyi soyluyor burda size su termometreniz ile kuru alan sicagligini olcmelisiniz ama cok yakin gibi gozukuyor

75 w 28 cm mesafeden uygun ısıyı muhtemelen 32-33 dereceyi yakalar Emre. O haliyle çok yakın görünüyor. Isı şu an 37 derece gibi olabilir. Bir ölçüm iyi olur.

evet lamba mesafesini artırmalı. hayvan sıcaktan mayışıp kalırsa suya inemeyip kızarabilir. yalnız kuru alan çok yüksek kaçma durumu var. bir o kadar daha aşağı indir.

o değilde kaplumbağanız akvaryumdan rahat kaçabilir kuru alanı biraz alçaltın

Geri