Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Abbasın kabuk değişimi

okankrn

Gümüş 1 Üye
Sabah kalktığımda gördüğüm manzarayla biraz şaşırdım gece kuru alanda hiç birşey yokken şimdi kabuk parçalarıyla dolmuş ve değiştirmeye devam ediyor.
1 Hafta önce bi kabuk değiştirme söz konusu değildi.Şuan çok hızlı bir şekilde değiştirmeye devam ediyor.

Kuru alan tabanındaki malzeme sert sünger,kaşınmaları ve deri değişimini rahat yapabilmeleri için alternatif olarak koymuştum.Bu kadar çabuk işe yaradığını görmek güzel :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: Abbasın kabuk değişimi

Gayet güzel dökmeye başlamış Okan. Keşke hepsini bir anda döksede rahatlayabilse hayvan. Mango kökü vardı demi akvaryum da ?

Var ama kullanmıyor daha çok ısıtıcıyı kullanıyor.Mango kökünü ufaklıklar daha aktif kullanıyorlar.

Ufaklıklardan sıra gelmiyordur ona :) Hadi bakalım sağlıklı bir şekilde döksün kabuğunu

Dökecek inşallah Gülistan'da henüz kabuk değişimi yok zaten 11 cm di geldiğinde 3 ayda 12 cm oldu.Normal mi yavaş mı emin değilim.

Ayda 0.33 mm. Bana kalırsa normal Okan. Yavru dönemlerinde hızlı seyreden büyüme oranı, yetişkinliğe yaklaştıkça ve yetişkinken yavaşlama gösterir. Büyüme hızında yaşadığı ortam ve çevre faktörüde etkili olduğundan dolayı, Gülistan'ı nasıl bir nasıl bir ortamdan almıştın ? İlk baştan beri rahatca yüzebilecekleri bir akvaryum da bulunan kaplumbağa ile, fanus veya dar/küçük bir akvaryum da yaşayan veya burada yaşadıktan sonra iyi bir otam sağlanan kaplumbağa aynı oranda büyüme göstermez. Bunun yanın da beslenmede önemli etken senin de bildiğin gibi.

Kısacası bana normal geldi.

Gülistan'ı arkadaşımdan almıştım bırakacak yeri yoktu.Tek başına 80x50x40 lık bir akvaryumda yaşıyordu.İyi bakılıyordu,(halada öyle bakılıyor :) ) beslenme konusunda hiç birinde sıkıntı yok maşallah ayrıca gülistan bitkisel gıdalara da alışmaya başladı.Dediğin gibi Abbas'a nazaran yavaş büyüyor olabilir.Ama sağlıklı olsunda isterse büyümesin benim için sıkıntı yok :)

Maşallah koyduğun malzeme kese görevi görmüş Okan. Alta kabuğu güzel döküyor :)
Büyüme hızı gayet normal. Bir kaç aya daha da yavaşlar.

Evet abi alt kabuk,boyun ve bacaktaki deriler için çok iyi bi malzeme.

Sadece şuna dikkat et Okan. Zamanla sürtündükçe deforma olup lifleri hayvanla akvaryuma gitmesin. Yutarsa sindirebileceği bir ürün değil. Baktın lifler yıpranmaya başladı değiştir.

Ne güzel.Tebrik ederim.Benimkilerin çıkması uzun sürüyor.Bazıları hala duruyor :breh: :smile: :t65y:

alt bağalar gitmiş ama üst kısımlara bir çözüm lazım. diğerlerini gördüğünde mangoya yaklaşırsa onu da halledecektir. mango yeterince büyük mü ? o boydaki hayvan için 25 cm uzunluğunda mango olmalı. bilemedin 20 cm. daha küçükse kullanması fayda sağlamaz.

Mango boyut olarak onlara göre aldım zaten gülistan kaşınırken kullanıyor bi problem yok,Abbas sadece ısıtıcının camının altındaki boşluğa girip orda kaşınmayı daha çok seviyor.Fotoğraf koyuyorum rahat görülsün ;

mailto:/2gy82u8.jpg*

Kabuk rengine gelirsek gerçekten ilginç bi renge sahip oldukça koyu su içinde dahada değişiyor ışıkla istediğiniz rengi verebilirsiniz :)

Kumu siz söylemeden ben söyleyeyim bu tabakanın altında 4 kg kadar silis kumda var 0.5 mm bu 1.3 mm bir çakıl türü sanırım bitkiyi sağlam tutuyor.İstanbul da bi petshop tan almıştım 20 kg kadar.

çakıl yediğinde sıkıntı verebilir. silisi keşke bir uca ayrı dökseydin daha iyi olurdu. büyük için sorun olmayabilir ama ufaklar için tehlikeli olabilir. ısıtıcı konusunda önlem almak lazım sürtünürken kırabilir. plakadaki desenler pigment artığı onlar her katmanda vardır.

:133::133::t65y::t65y:ben yaşadım bu durumu bir konuda ısıtıcımın kırıldını bildirmiştim kaşınırken sert darbelerle önce çatlatmış sonrada kırmmışlar allahtan cam parçası yoktu ama ben yinede suyu yeniledim elektrik çarpma falnda olmadı kurban kescektim nerdeyse mutluluktan

Merhaba benim kaplumbağa da kabuk değiştiriyor fakat benimki çok yavaş oluyor atamadı bir türlü kabuğunu şimdi kabuğu kat kat görünüyor bu görüntü normal mı kat kat durması yani, bi de bu kadar uzun sürmesi normal mi 3 hafta olacak nerdeyse kabuk kalkmış ama atamıyor :(

Kabuk değişimi oyle bir gunde bir hafta da olup bitmiyor zaten büyüme süresince devam ediyor, büyüdükçe daha uzun sürede değişiyor.

Katmanları yani ölü bağaları atması önemli bunları kaşınarak atarlar bu yüzden akvaryumda mango kökü bulundururuz ona sürtünerek katmanları atmaya çalışırlar. Ayrıca daha önemlisi ısıtıcı lamba ve uvb lambası. kuru alanda kuruyarak üsteki katmanları atması daha kolay oluyor.

Bu ekipmanlar var mı ?

Kaşınmanın yanı sıra kuru alanda kuruyan kabuğun sertleşerek tekrar suya girdiği ve kalındığı zaman parçalanması da önemlidir. Kuru alanda daha az zaman geçiren kaplumbağaların (bende iki tane var biri diğeribe oranla daha fazla güneşleniyor) kabuk değişimi daha zor oluyor. Ayrıca yukarda bahsedildiği gibi ortam şartları ve genetik yapı da önemli.

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...Bütün ekipmanlar var kuru alan ve kuru alanı ısıtıcı lamba, şu ısıtıcı, filtre... vakit de geçiriyor kuru alanda mango kökünü de aldım. Sadece beklemek mı gerekiyor yani?...

Geri