Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Abbasın kabuk değişimi

Cvp: Abbasın kabuk değişimi

Aslına bir fotoğraf olsa iyi olur, katmanlar çok mu birikmiş? bazı hayvanlar daha zor atabiliyorlar. Buna benzer bir durumda farklı bir uygulama tavsiye ediyor moderatörler.

Biraz kireclenme de başladı kabuklarda biliyorum. Artık hazır su kullanıyorum...
Kabuğunun tamamını çekemedim şu an uyuyor flash tan rahatsız olmasın diye ama anlaşılıyor durumu...
https://db.tt/5pN9zOJU

Kabuk jeli ve ya benzeri bir ürün kullanıyor musunuz ?

Bir ara kabuk sertleştirici almıştım ama zararlı olduğunu öğrendim, bıraktım. Sonra da başka bir şey kullanmadım. Kullanmalı mıyım?

devit damla alıp kabuğunu peçete ile sildikten sonra bir iki damla damlatıp parmağınla yay. sonra 5-10 dakika kadar lamba altında bekletip emilmesini ve kurumasını sağla sonra kalanı peçete ile silip suya koy. bu damla üst plakaların yumuşamasını ve kuru alanda lamba altında gerlip çabuk atılmasını kolaylaştırır. devit damla eczaneden alınacak. uvb ampul yoksa hafatad bir damla da bir yeme uygulayıp ağız yollu ver. suya değmesin yağlıdır. bu şekilde yiyecek kadar büyük değil ve çekiniyorsa kuruması beklenip tam önünde suya atılarak hemen yemesi sağlanır.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :) oldukça küçük kaplumbağa, o şekilde yiyebileceğini zannetmiyorum ama kurumasını bekleyip önüne atabilirim. Yarın itibariyle uygulamaya başlarım. Başka bir şey yapmam gerekiyor mu?

bir seferde komple yutabileceği gibi değilse yemi ikiye kırıp ver. su teması veya suda kalması ne kadar kısa olursa o kadar iyidir. gereksiz su değişimleri de yapmış olmazsın.

konusu açılmışken sorayım bende: bi tane kaplumbağam kendini sıkıştırıyo bi yerlere akvaryumda biraz direnip rahatlıkla çıkıyo. aslında direnmiyoda kendinimi kaşıyo ? mango köküm yok ama taş var akvaryumda mango alamadım malesef

Kabuğunu kaşımaya çalışıyordur. En uygunu mango. Ama bazen onun yerinede başka malzemeleri kullanıyorlar. Her ihtimalde ihtiyacını sağlamalı.

kabuk kadar deri değişimine bağlı kaşınmaları da söz konusu. mango silis kum bu işi çözecek malzemeler.

Geri