Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

açık renkli kaplumbağa

Cvp: açık renkli kaplumbağa

renk tonları doğuşta farklı olsada büyüdükçe ve uv lamba ışınımı desteğiyle renk farklılığını ortadan kalkıyor.

Büyüdükce renkler aynimi oluyor :ff:

kabuklarda koyulaşma oluyor. tam birebir değil ama yakın oranda. kabuktaki çizgiler belirginleşiyor ve yeşil yerler matlaşıp azalıyor. sarı, beyaz çizgiler ve siyahlar çoğalıyor.

ilk aldığımda benim kaplumbağlarımda aynı bu tonladaydı. 7 ayda tonları eşit denecek kadar aynı. hatda renklerine göre isim vermiştim. şimdi hangisi Şutik hangisi Patik karıştırıyorum:)

Benimkilernde renkleri ayni olmaya basladı ama ben isimleri kariştırmıyorum biri büyük biri kücuk :133:

fatih cinsel gelişim noktasına gelince büyüğün boyu durur küçük yetişir. ben yüzlerinin kemik yapısını bildiğim halde arkadan gördüğümde ikisini de karıştırıyorum.

Benimkiler 10 cm üzerinde biri kara kabuklu yani çok koyu yeşil diğeri açık yeşilden açık kahveye dönüyor. Ama uvb siyah çizgileri belirgin.

büyüyünce karıştırıcam anlaşılan yorumlarınız için teşekkür ederim :D

Bence karışmaz kesinlikle. Yüzler çizgiler kabuk desenleri ayırt etmeyi sağlar.

eğer öyleyse büyüyünce karıştırmam zaten şuanda hiçbirini karıştırmıyorum daltonlar gibiler aynı :D

cem' Alıntı:
fatih cinsel gelişim noktasına gelince büyüğün boyu durur küçük yetişir. ben yüzlerinin kemik yapısını bildiğim halde arkadan gördüğümde ikisini de karıştırıyorum.

İnsallah ikiside büyür ^^ bende karistirmaya başladım bu aralar kücük büyüğe yetismeye başladı :133:

ben de karıştımıyorum esasen ama renk farkı baya bir kapanıyor. bir de benim patik olan da sırtın ortasından gecen kabuklardan bir tanesi fazla yani diğerinde 5 tane öbüründe 6 tane var.

Geri