Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

acil akvaryum kuru alan bir süre idare eder mi sorun yaratır mı ?

Kabın alt kenarını kesmeseydiniz keşke onu ısıtıp eğdiğinizde rampa olurdu.

Kap içine pvc paspas alıp koyun ama dışarı 10 cm kadar sarksın bu rampa niyetine iş görür. Hayvan çıkarken paspas kayabilir. Kap içine sıkışacak şekilde kesin.

Lamba altına birşey koyup yükseltin. Alana tepeden vursun. Bu haliyle olmaz. Üstelik akvaryumun köşesine ısı vuruyor o bölgedeki silikonları kurutup sertleştirir.
kap biraz serti ama bir tur daha denerim başka bir kaba belki olur.

Kabın alt kenarını kesmeseydiniz keşke onu ısıtıp eğdiğinizde rampa olurdu.

Kap içine pvc paspas alıp koyun ama dışarı 10 cm kadar sarksın bu rampa niyetine iş görür. Hayvan çıkarken paspas kayabilir. Kap içine sıkışacak şekilde kesin.

Lamba altına birşey koyup yükseltin. Alana tepeden vursun. Bu haliyle olmaz. Üstelik akvaryumun köşesine ısı vuruyor o bölgedeki silikonları kurutup sertleştirir.
hiç bir yerde bi yapılış öğretcici yok ya bu kasalardan kuru alan için şimdi becemrezsem kasa ziyan olucak diye geriliyorum ekipman zaten yetersiz kasayı neyle kesiceksem artık hayırlısı valla ya

hiç bir yerde bi yapılış öğretcici yok ya bu kasalardan kuru alan için şimdi becemrezsem kasa ziyan olucak diye geriliyorum ekipman zaten yetersiz kasayı neyle kesiceksem artık hayırlısı valla ya

Olmaz ortadan ikiye keseceksiniz sadece. Nasil keseceginizi bilmiyorum ama makas bile kesiyordu bunu kırmadan. Varsa mini testere veya canavar da olabilir.

Ortadan ikiye kesince kalan parça ile de rampa yaparsınız.

Olmaz ortadan ikiye keseceksiniz sadece. Nasil keseceginizi bilmiyorum ama makas bile kesiyordu bunu kırmadan. Varsa mini testere veya canavar da olabilir.

Ortadan ikiye kesince kalan parça ile de rampa yaparsınız.
hee anlasım ortadan ikiye kesicem, yarısı kuru alan olucak diğer parça ilede kuru alacan için rampa yapıcam, ona birde kaydırmaz bir şey ayarladım mı tamamdır o zaman bu aldığım yem minik minik boncuk gini ama çok sert sanırım tospa yerken çok zorlandı parçalyamadı bir süre. has yemi 10 saniyede yiyorsa bunu 40 saniyede anca mideye atabilidi.

1755033110070.png

şu şekil ortadan kessem olur herhalde

hee anlasım ortadan ikiye kesicem, yarısı kuru alan olucak diğer parça ilede kuru alacan için rampa yapıcam, ona birde kaydırmaz bir şey ayarladım mı tamamdır o zaman bu aldığım yem minik minik boncuk gini ama çok sert sanırım tospa yerken çok zorlandı parçalyamadı bir süre. has yemi 10 saniyede yiyorsa bunu 40 saniyede anca mideye atabilidi.
Omega one yemi mi?

Evet bu şekilde. Kesinkin veya sivri kalan yer olursa zımpara atın.

S şeklinde kanca ile akvaryum camına sabitleyebilirsiniz.

Rampayi yarım kasaya yapıştırmak için plastik kelepçe kullanın.
evet anladım kuru alanı akvruyama s kanca ile sabitlerim, rampayı kelepçe ile delikterden geçirip sabitlerim, kasa büyül gelirse kasayı akvrayumun üstüne koyarım kaçamayacak şekilde bir ayar çekerim en kötü

evet anladım kuru alanı akvruyama s kanca ile sabitlerim, rampayı kelepçe ile delikterden geçirip sabitlerim, kasa büyül gelirse kasayı akvrayumun üstüne koyarım kaçamayacak şekilde bir ayar çekerim en kötü
Evet. Ama büyük gelmez.

26x17x10 ölçülerinde.

Ortadan o şekilde kestiginizde genişlik 17 oluyor. Sizin akvaryum 25cm olduğu için sığar.

yemler böyle ya bren kasa sipariş etmeden önce bimden kasa alıp deniyeyim dedim boyut olarak böyle bunnan birşeyler çıkarabilir miyiz cırt kelepçem de var kaydırmaz kaplamayı cuma günü izin günümde yada yarın erken çıktığımda bakıcam.

Ekli dosyalar

• * Görsel 2025-08-13 saat 22.52.52_d5f2a3f9.jpg
    * Görsel 2025-08-13 saat 22.52.52_d5f2a3f9.jpg
    327.1 KB · Görüntüleme: 12
  • * Görsel 2025-08-13 saat 22.54.55_5e3230a5.jpg
    * Görsel 2025-08-13 saat 22.54.55_5e3230a5.jpg
    381.3 KB · Görüntüleme: 12
  • * Görsel 2025-08-13 saat 22.54.55_667016c8.jpg
    * Görsel 2025-08-13 saat 22.54.55_667016c8.jpg
    349.8 KB · Görüntüleme: 12
ampulum geldi ve vitaminde geldi ampulu taktım mesafesi böyle, vitamini nasıl kullanmalıyım ne sıklıkla vesaire

Ekli dosyalar

• * Görsel 2025-08-13 saat 22.56.18_e9b8ce76.jpg
    * Görsel 2025-08-13 saat 22.56.18_e9b8ce76.jpg
    280.1 KB · Görüntüleme: 12
yemler böyle ya bren kasa sipariş etmeden önce bimden kasa alıp deniyeyim dedim boyut olarak böyle bunnan birşeyler çıkarabilir miyiz cırt kelepçem de var kaydırmaz kaplamayı cuma günü izin günümde yada yarın erken çıktığımda bakıcam.
Omega yemini bıçakla ortadan ikiye bölüp verin.

Geri