Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

acil akvaryum kuru alan bir süre idare eder mi sorun yaratır mı ?

SmartSelect_20250819_004954_Samsung capture.jpg

Akvaryum üstü kuru alanlar ağırdır. Camın ağırlığı 100 litrelik hazır bir akvaryuma denk bir ağırlıktır. 8 mm altı cam kalınlığı olan akvaryuma o yük binerse kasar. Kaldırmaz.

Bu arada su değişimlerini nasıl yapacağınızı biliyor musunuz.

Akvaryumu su dolu şekilde kaldırmayın.

Akvaryum üstü kuru alanlar ağırdır. Camın ağırlığı 100 litrelik hazır bir akvaryuma denk bir ağırlıktır. 8 mm altı cam kalınlığı olan akvaryuma o yük binerse kasar. Kaldırmaz.
merhaba bu dedğinizi tam olarak anlamadım daha açıkalyıcı olur musunuz ne için böyle bir yorum yaptınız şuan kullandığım kuru alan çok ağır değil hafif hatta plastik bir parça sonuçta

aa neden ben direk kaldırıp banyoda boşaltıyordum nasıl boşlatıcamki bir kap ile aktar ma ı yapayım
Oyle yapma. Akvaryum kırılabilir veya belin sakatlananilir.

Ayrica suan başlangıç olsada hayvan büyüdükçe yuvayi buyutmek gerekicek mesela 200 litre olsa onu taşımak cok zor olur.

Şu şekilde yapın:

Hayvanı kuru sicak temiz ve kaçamayacağı bir kaba alın.

Dip sifonu ile akvaryumdaki suyu bir bidona bosaltin. Bidondan gidere dokün.

Akvaryuma yeni temiz su doldurun(Akvaryum suyu ile ayni sıcaklıkta)

Sonra Hayvanı Akvaryuma alın.

Dip sifonunu butun akvaryumcularda bulursunuz. Fiyati ucuz 100 250 arasi değişir. Ben vanalı olanini 90a almıştım 1 2 sene once.

Kullanmasi basit alet. Sıkma yeri var tansiyon aleti gibi.

Orayi sıktıkça suyu boşaltıyor.

Veya elinizde 1.5 2 metre bahçe hortumu varsa onu da kullanabilirsiniz. Daha zor.olur ama onunla da sifon etkisi yapip suyu tahliye etmek mümkün.

Hortum için youtube da videosu vardir

Geri