Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Acil Yardım!! Kaplumbağam 7.kattan düştü!!!

biber

Gümüş 3 Üye
Katılım
25 Mar 2009
Mesajlar
166
Sabah balkonda güneşlenirken balkondan düşmüş. Hemen indim kapının orda duruyordu. Ağzının kenarı kanamış. ağzını açıp kapatıyor kabuğunun içine girip çıkıyor. iç kanama falan geçiriyor olabilirmi ne yapabilirim? Lütfen hemen cevaplayın olurmu:(
 
valla en iyisi veterinere götürmen.buradan böyle kimsenin yardım edebileceğini sanmıyorum ...
 
ya hemen veterinere götür bence.. burdan kımse sana net bişey diyemez.. bence acele olarak veterınere gitmelisin.. çokk geçmiş olsun umarım ölmez kapluşunuz..!!
 
kerem arkdaşım senın yazdıını okumadan cevapladım konuyu.. aynı şeylerı yazmışız hemen hemen.. kopyala yapıştır yapmadım yanı=)
 
Bilgili bir veterinere gösterin mutlaka zaman kaybetmeden. Umarım yaşar gerçekten çok kötü bir olay, geçmiş olsun. İç kanama riski olabilir, 1 metreden daha yüksekten ve sert zemine düşen çoğu kaplumbağada görülebiliyor bu durum. Başta hiç birşey yokmuş gibi olsada 1-2 ay içinde ani ölümler görülüyor. İnşallah yaşar sizin kaplumbağanız, mutlaka bir veterinere gösterin belki yapabileceği birşeyler olur.
 
Teşekkür ederim. Şu anda genel olarak durumu iyi gözüküyor, hareket ediyor, kuru yerdemi bekletmeliyim yoksa kendi akvaryumuna koyayım mı?
 
Bencede bir veterinere götürün sonra birşey olursa çok üzülürsünüz:/
 
Akvaryumuna koyabilirsiniz. Görünen herhangi bir yarası varsa ona uygun şekilde merhem ve pomad tedavisi uygulamanız iyi olur. İmkanınız varsa mutlaka bir veterinere de gösterin. Düştüğü zemin beton gibi sert bir zeminmiydi?
 
Evet apartmandan aşağı düştü,görünen bir yaras yok ama akciğer enfeksiyonu olduğunda nasıl ağzını açar kaparsa aynen öyle yapıyor.:( çok üzülüyorum veterinere götürücem inş bugün
 
İç kanama olabilir muhtemelen. Öyleyse veterinerin de yapabileceği bir şey yok demektir. Yine de bir gösterin tabi ki. Umarım yaşar, kötü bir durum.
 
VamPrelLa' Alıntı:
Bencede bir veterinere götürün sonra birşey olursa çok üzülürsünüz:/

Götürücem zaten ilk yardım olarak buraya yazdım birşey olmaması için uğraşıyorum ben
 
İnşallah iyileşir. Genelde bu tip düşme durumlarında hayvan 1-1.5 ay içinde aniden hayatını kaybedebiliyor görünürde bir şey olmasa bile. Umarım sizin ki dayanır, bu aralar iyi gözlemleyin durumunu bir terslik olursa yeniden veterinere gösterirsiniz, zaten veteriner de sizi yönlendirecektir.
 
RE: Acil Yardım!! Kaplumbağam 7.kattan düştü!!!

Bencede ic kanamasi zaman kaybetmeden goturmeniz en iyisi basta birseyi yok gibi gorunur iste sonra aniden olur. Gecmis olsun ve umarim bundan sonra daha dikkatli olursunuz.
 
Sanırım ayağını incitmiş. Akvaryumunda yüzerken yamuk yüzüyor ve su içnde yamuk duruyor.Kuru alana falan çıkmıyor şimdilik.
 
en önemlisi dikkat etmektir .. o hayvan nerede bilsin ben yüksek bir yerdeyim hareket edersem düşerim diye ona siz göz kulan olmalıydınız.. sonuçta onu alıp eve siz kapattınız bunun sonuclarınada katlamalısınız.. inşallah iyileşir.. :(
 
ali alkan' Alıntı:
en önemlisi dikkat etmektir .. o hayvan nerede bilsin ben yüksek bir yerdeyim hareket edersem düşerim diye ona siz göz kulan olmalıydınız.. sonuçta onu alıp eve siz kapattınız bunun sonuclarınada katlamalısınız.. inşallah iyileşir.. :(

Pardon ama ben tüm tedbirlerimi aldım ve şu anda pişmanlık duymuyorum Ali Bey yardımcı olacak arkadaşlardan yardım istedim söyledikleriniz yanlış. Yüksekte güneşleniyordu tırmanmış ve bir şekilde çıkmış eve de kapatmadım onlarla mutlu bir şekilde yaşıyoruz. Sinirli bir üslupla yazmak hiç tasvip etmediğim bir davranış ama sizin gibiler buna zorluyor!!!
 
Geri
Üst