Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Acil yardım lütfen

Mevlut03

Bronz 5 Üye
17391180392574314404264119080074.jpg
IMG_20250209_192237.jpg
kış uykusu mu! Kaplumbağa mı? Kayıp mı? Ettim ne olur birisi destek versin. 2 gündür su içinde. Eğer kış uykusunda ise su içinde mi? Durmalı yoksa kuru yere mi? Almalıyım. Su iç sıcaklığı 27 derecede idi. İki taneler birisi maşallah sağlıklı ama bu aşağıdaki resimler gibi. Umarım acil bir cevap gelir.

Foruma hoş geldiniz.

Hayvan iki gündür su içinden hiç çıkmadan mı duruyordu?

Şuan hareket ediyor mu?

Evet o halde duruyor her yerden yardım istedim kimse bir şey demiyor.

Herhangi bir koku yok. Ölmedi ise de yanlışlıkla bir şey yapmaktan ve ölmesinden korkuyorum. Nolur bilgisi olan bi baksın ya

Herhangi bir koku yok. Ölmedi ise de yanlışlıkla bir şey yapmaktan ve ölmesinden korkuyorum. Nolur bilgisi olan bi baksın ya
fotoğraftan anladığım kadarıyla ufaklığı kaybetmişsiniz gibi görünüyor. Gözüme çarpan tek ve en önemli detay ısıtma lambasının olmayışı oldu.

Hayvanı kuru yere koyun 1 gün beklesin. Deri çekilmesi sertleşme ve sonrasında boyun ve ayakları salma varsa,

Gözler içeri çöküp göz çukurları belli oluyorsa,

Göz kapaklarını aralayın. Yarım saat içinde aynı haliyle kapanmadan duruyor ise ölmüştür.

Isıtma lambası yok, hayvan ölmüş ise üşütmeye bağlı akciğer enfeksiyonu geçirdiği için ölmüştür. Lambayı acilen alın diğer hayvanda hasta olmasın. Alandaki kabukları kaldırın. Mümkünse o petrol artığı çim yerine pvc paspas alın. Göz enfeksiyonunun bir sebebi de bunun kir bağlaması. Ayrıca çimi hayvanlar koparıp yiyor bu da sakıncalı.

Hayvanı kuru yere koyun 1 gün beklesin. Deri çekilmesi sertleşme ve sonrasında boyun ve ayakları salma varsa,

Göz kapaklarını aralayın. Yarım saat içinde aynı haliyle kapanmadan duruyor ise ölmüştür.

Isıtma lambası yok, hayvan ölmüş ise üşütmeye bağlı akciğer enfeksiyonu geçirdiği için ölmüştür. Lambayı acilen alın diğer hayvanda hasta olmasın. Alandaki kabukları kaldırın. Mümkünse o petrol artığı çim yerine pvc paspas alın. Göz enfeksiyonunun bir sebebi de bunun kir bağlaması. Ayrıca çimi hayvanlar koparıp yiyor bu da sakıncalı.
O kadar üzgünüm ki bütün moralim bozuldu. Isıtma lambasını bugün alacağım. Dediğiniz gibi kuru bir yere bıraktım. Eve gidince son durumu paylaşırım kimse yardımcı olmadı bu veterinerler neden anlamıyor anlamış değilim.

Egzotik hayvanlar üstüne eğitim ayrı bir branş konusu. Hayvan çeşidi çok. Bütün sürüngenleri kapsıyor. Genelde çiftlik hayvanları ve kedi köpek üstüne yoğunlaşıyorlar. Onun için çok az bir hekim bu konuda bilgiye sahip.

Bu son dönemlerde egzotik hayvanlar çoğaldığı için hekimlerde bu konuda eğitim almaya başladılar.

Ben buna banyo etkisi diyorum. Banyodan sıcak ortamdan odaya geçtiğimiz soğuk gelmesi gibi hayvanda sudan ıslak çıktığı için üşür.

Lamba olsa dahi rampa uzun ise lamba altına gittiği süreçte soğuk yiyip hastalanan hayvan oluyor. Onun için dış ortamında çok soğuk olması iyi değildir.

O kadar üzgünüm ki bütün moralim bozuldu. Isıtma lambasını bugün alacağım. Dediğiniz gibi kuru bir yere bıraktım. Eve gidince son durumu paylaşırım kimse yardımcı olmadı bu veterinerler neden anlamıyor

Galiba yavruyu kayıp ettik. Dışarıda bıraktım dediğiniz gibi bacakları elleri ve kafası salınmış halde duruyor. Göz kapaklarını aramalamaya çalıştım fakat yapamadım.

O kadar üzgünüm ki bütün moralim bozuldu. Isıtma lambasını bugün alacağım. Dediğiniz gibi kuru bir yere bıraktım. Eve gidince son durumu paylaşırım kimse yardımcı olmadı bu veterinerler neden anlamıyor

Gömmeye kıyamıyorum hala kış uykusunda olması ümüdi ile kendimi mi? Avutuyorum bilmiyorum. Kurunyerde duruyor şu an geldim kontrol ettimnen son bıraktığıdsn farklı halde boyun kısmı ve el ayakları sertleşmiş halde duruyor gözlerinde herhangi bir çökme belirtisi yok. Öldü ise bile en son belirtilere kadar beklemek istiyorum. Doğru olan kuru yerde bekletmek mi? Su içerisinde bırak mı?

Hayvan şişmeye başlamış.

Geri