Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ACİL YARDIM | Su kaplumbağamın kloaka/poposundan kan geliyor, ne yapmalıyım?

kaltunkus

Yeni Üye
Merhaba, yaklaşık 7 aydır benimle yaşayan iki su kaplumbağam var. Kabuk boyları yaklaşık 9 cm ve 13 cm. Yaşlarını ve cinsiyetlerini bilmiyorum. Onları sahiplendiğim kişi de kaplumbağaların kendisinde en az 1 yıl kaldığını söyledi.

Bugüne kadar iki kaplumbağanın kavga ettiğini veya birbirlerine zarar verdiğini hiç görmedim. Taki kanmaya kadar. Kanama olduktan sonra büyük olan küçüğünün arkasında dolanmaya ve rahatsız etmeye başladı.

küçük olan kaplumbağamda, yemek saatinde alt kabuk ile gövdenin birleştiği bölgede kanama fark ettim. Normalde yemek saatlerinde çok hareketli olan kaplumbağam bu kez akvaryumun dibinde hareketsiz duruyordu ve yemek yemedi.

Yaklaşık 2 dakika sonra hareketlenip kuru alana çıktı. Hemen onu akvaryumdan alıp ayrı bir kaba koydum. Bir süre sonra hareketleri normale döndü, az miktarda yemek yedi ve dışkısını yaptı.

Yaklaşık 15 dakika sonra tekrar akvaryuma koydum. Kuru alandan suya indikten yaklaşık yarım saat sonra tekrar kan gördüm. Bu kez kanın özellikle popo/kloaka bölgesinde olduğunu fark ettim.

Akvaryumda kendisine zarar verebilecek keskin veya tehlikeli bir cisim bulunmuyor. Yutabileceği yabancı bir cisim de olmadığını düşünüyorum. Üzerinde herhangi bir ısırık veya dışarıdan görülebilen yara izi yok. Farklı bir yiyecek de vermedim.

Şu anda kaplumbağayı diğerinden ayırdım.

Küçük bir şehirde yaşadığım için maalesef ulaşabileceğim yalnızca bir egzotik hayvan veterineri var. Ancak kendisi rahatsız olduğu için yakın zamanda yardımcı olamayacağını söyledi.

Kanamanın nedeni ne olabilir? Kloaka bölgesindeki bir enfeksiyon, iç kanama, parazit, prolapsus veya başka bir durum olabilir mi?

Şu anda evde yapabileceğim güvenli bir müdahale var mı? Özellikle ne yapmamam gerektiğini de bilmek istiyorum.

Kanamanın fotoğrafını da ekliyorum. Fotoğrafa bakarak durumun aciliyeti konusunda fikir verebilirseniz çok sevinirim.

Çok endişeliyim ve ne yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_2941.webp
    IMG_2941.webp
    94.2 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_2932.webp
    IMG_2932.webp
    67.1 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_2935.webp
    IMG_2935.webp
    69.9 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_2936.webp
    IMG_2936.webp
    60.4 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_2938.webp
    IMG_2938.webp
    56.3 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_2940.webp
    IMG_2940.webp
    82.8 KB · Görüntüleme: 3
  • image.webp
    image.webp
    749.8 KB · Görüntüleme: 3
  • image.webp
    image.webp
    626.3 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
Foruma hoşgeldiniz.

Akvaryum ufak bu da hayvanları sürekli karşı karşıya getiriyor. Alfa belli sürekli sınamaları olur ama buna bir de dar alan konusu eklenmiş.

Kuyruk üstünde ufak bir ısırık var. Kan kloak içinden de geliyor mu? Kloak içinde ise kalın bağırsak bölgesinde bir yara, tahrişten kaynaklı, mide kanaması değil. Kan taze geliyor.

Derinin altbağa ile birleştiği noktada kan birikimi var orada yırtılma var mı yoksa kan akıp orada birikmiş mi?

Tabana vitasand pro78 marka sarı silis kum alın eşelenip oyalansınlar bu ilgiyi biraz kuma kaydırır.

Kabuk jelini çöpe atın. Onun faydası yok zararı var kabuğu deforme ediyor.

Vitamin damlayı haftada kaç damla veriyorsunuz?

Lotus yem ile reptomin energy bitince tekrar almayın. Herbivor bitince sera carnivor yemi alın.

Aktardan sarı kantaron yağı alın. Kuyruk ve o bölgeyi havlu peçete ile silip kurutun. Kulak pamuğu ile kantaron yağını kan olan her yere ve kloak üstüne yedirin. Yarım saat kuru yerde bekletin. Kantaron antiseptik ve onarıcı hücreleri aktif edici özelliğe sahiptir. Suya bulaşması zarar vermez. Onun için emilmeyeni silmenize gerek yok.

Kan bağırsaktan geliyorsa bir kereliğine ağzına 2 damla zeytinyağı damlatın. Hayvanı 45 derece açıyla tutup ağzına damlatacaksınız.

Şu an petshopa gidiyorum. İkinci bir akvaryum almak için. Ayırmamdan bahsetmemelisiniz ancak gün içinde evde değilim, takip edebilmem zor olur. Ayrılmaları doğru olur mu? Şu an için akvaryumu çok büyütmem maalesef mümkün değil.
Gözle görünür herhangi bir yerde Isırık izine hiç rastlamadım, sadece kuyruk ucu şu an ısırılmış görünüyor ancak herhangi bir yerde aktif kanama olan bir bölgesi yok.
Vitamin damla haftalık su değişimlerinde 10 damla veriyorum .

Hayvan düzelene kadar ayrı akvaryum kap vs. İyi olur.

Akvaryum alma yerine ömürlük bir akvaryum yaptırırsanız ara geçişli akvaryum masrafı olmaz. Gerçi ömürlük akvaryumda maliyetli. 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum olacak.

Ömürlük akvaryum planlıyorum, teşekkür ederim. Şu an kanama görünmese de kantaron kullanayım değil mi? İçten gelen bir hastalıktan şüphe etmeli miyiz?

O halde ısırma kaynaklı kanama var. İleri aşamada kuyruk ucu gidebilir. O bölgeye kantaron yağı sürün.

Yemi elden ve ayrı köşerde verin. Günde tek öğün vereceksiniz. Büyüğe 16-18 adet RaffyP ayarında küçüğe 12-14 adet verin. Tek tek verip doyma noktalarına bakın.

Vitamini haftada bir ilk vereceğiniz stick yeme 2 damla damlatıp elden uzatın yesinler. Suya damlatmıyoruz.

Metilen mavisi alın Contra-ichthyo marka olur. Sularına 3 günde bir 1 damla damlatın. Bu biolojik oluşumların zararlı bakterilerin önüne geçer. Bunu dış filtreli sistemlerde kullanmıyoruz.

Geri