Öncelikle herkese merhaba hemen komuya girmek istiyorum lutfen bilgisi olanlar cevap vermeden geçmesin bundan 4 5 ay once iki yavru kaplumbağa aldım daha önce 9 yıl baktım sobalı evdi ve hep sobanin yanindaydi kış uykusu problemi hic yaşamadım ve bilinçsizim bu bilinçsizliğimen ötürü 2 3 gun önce bebeklerden birimi kaybettim yavruları alir almaz ortama alışmadan ve ilk geldikleri icin dogru durut yemeden kış uykusuna yattılar ilk başlarda anlamadım sonradan arastirdim ve yavrular icin kis uykusunun sakincali oldugunu ogrendim uyandirmak icin cok cabaladim mâlesef olmadı sicak ortami sağlayamadım birini kaybedincede acilen bir seyler yapmam gerekrigini anladim 2 3 gun icinde tam takır bi akvaryum hazirlamam gerekiyo elimde bi akvaryum var 50 cmlik muhtemelen 40 42 litre kadar şuan daha fazlası icin maddi olanağım yok neler almam gerek isitici kac wolt olmalı uvb lambası nasıl konumlanmalı kuru alan icin ne yapanilirim şuanki bebegin ne ihtiyacı var vitamin aldım ama başka şeylerde gerekli mi uvb lambasi wolt vs zemin icin ne kullanmaliyim bu bebeği hayatta tutmak icim ne yapmaliyim bundan 1 ay oncesine kadar kuşumuda kaybettim yaslı ve hastaydı ikisi üst üste gelince uyku uyuyamaz oldum lutfen ne yapmam gerektiğini anlatın bana bu bebeğide kaybedersem kahrolucam butün malzemeleri 2 3 gun icinde halletmem lazim uygun fiyatli ama kesinlikle yapmam alamam gereken varsa söyleyin ek bilgi olarak şuanki bebek tam uyku halinde degil elime alınca gozlerini aciyo yuruyo birakinca uykuya devam ediyo kabuk yumuşaması vardı şuan daha sert bi kabugu var iştahsiz yemiyo hergun suyunu degistirip vitaminini yeniliyorum ılık bi yerde suyunu degistirmeden vitaminini mi takrarlamaliyim yemek yemesi lazim nasil yediricem akvaryumum resimdeki lutfen detaylı şekilde ne yapmam gerektiğini yazın
Son düzenleme: