Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Acil yardım

kiyotoaki

Bronz 5 Üye
Öncelikle herkese merhaba hemen komuya girmek istiyorum lutfen bilgisi olanlar cevap vermeden geçmesin bundan 4 5 ay once iki yavru kaplumbağa aldım daha önce 9 yıl baktım sobalı evdi ve hep sobanin yanindaydi kış uykusu problemi hic yaşamadım ve bilinçsizim bu bilinçsizliğimen ötürü 2 3 gun önce bebeklerden birimi kaybettim yavruları alir almaz ortama alışmadan ve ilk geldikleri icin dogru durut yemeden kış uykusuna yattılar ilk başlarda anlamadım sonradan arastirdim ve yavrular icin kis uykusunun sakincali oldugunu ogrendim uyandirmak icin cok cabaladim mâlesef olmadı sicak ortami sağlayamadım birini kaybedincede acilen bir seyler yapmam gerekrigini anladim 2 3 gun icinde tam takır bi akvaryum hazirlamam gerekiyo elimde bi akvaryum var 50 cmlik muhtemelen 40 42 litre kadar şuan daha fazlası icin maddi olanağım yok neler almam gerek isitici kac wolt olmalı uvb lambası nasıl konumlanmalı kuru alan icin ne yapanilirim şuanki bebegin ne ihtiyacı var vitamin aldım ama başka şeylerde gerekli mi uvb lambasi wolt vs zemin icin ne kullanmaliyim bu bebeği hayatta tutmak icim ne yapmaliyim bundan 1 ay oncesine kadar kuşumuda kaybettim yaslı ve hastaydı ikisi üst üste gelince uyku uyuyamaz oldum lutfen ne yapmam gerektiğini anlatın bana bu bebeğide kaybedersem kahrolucam butün malzemeleri 2 3 gun icinde halletmem lazim uygun fiyatli ama kesinlikle yapmam alamam gereken varsa söyleyin ek bilgi olarak şuanki bebek tam uyku halinde degil elime alınca gozlerini aciyo yuruyo birakinca uykuya devam ediyo kabuk yumuşaması vardı şuan daha sert bi kabugu var iştahsiz yemiyo hergun suyunu degistirip vitaminini yeniliyorum ılık bi yerde suyunu degistirmeden vitaminini mi takrarlamaliyim yemek yemesi lazim nasil yediricem akvaryumum resimdeki lutfen detaylı şekilde ne yapmam gerektiğini yazın
IMG-20250206-WA0000.jpeg

Son düzenleme:
Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanları doğal ortamlarındaki koşulları sağlayamadığımız için kış uykusuna yatırmıyoruz.

Hayvan kış uykusuna değil üşütüp akciğer enfeksiyonu olduğu için kaybetmişsiniz.

Yavrular vücutlarını kullanabilmeyi bilmediği için enerjilerini harekete harcarlar bu da bünyelerini zayıflatır. Zamanla yağ depolayıp enerjilerini koruyarak dengede tutmayı bilirler. Onun için 7 cm kabuk boyuna kadar titiz bakmak gerekiyor. Yavrular için akciğer enfeksiyonu ölümcül risk taşır.

Akvaryum uygun. Buna 100 watt su ısıtıcı alın. İleri dönükte kullanabilirsiniz. Kaliteli bir şey olsun derseniz tetra ht 100 watt alın. Bu 120 litreye kadar suyu ısıtır ve tam batar.

Uvb ampule şu aşamada gerek yok. 7-8 cm kabuk boyu sonrası kullanırsınız. Şimdilik saklayın. Bu konudaki ampullerden alın. 40 watt klasik akkor yada halojen 42-46 watt armut ampul alın.

Kuru alanı hazır alabilir yada kendiniz yapabilirsiniz.

Yem olarak tropical axolotl ve sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun ağız aralığından girsin.

Vitamini de aynı şekilde yalnız günde 1 damla ağzına damlatın. Yem yemeye başlayınca ilk stick yemine damlatıp suda hemen önüne atın yesin.

1 hafta uygulayın sonra bakalım.

Yem olarak tropical axolotl ve sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun ağız aralığından girsin.

Vitamini de aynı şekilde yalnız günde 1 damla ağzına damlatın. Yem yemeye başlayınca ilk stick yemine damlatıp suda hemen önüne atın yesin.

Son düzenleme:
Bilgileriniz icin minnettarım akciğer enfeksiyonumu duymustum ama hiç hesaba katmadım ve bilinçsizliğim için çok üzgünüm dediğiniz ampulleride aynı uvb lamba gibi konumlandırmalıyım sanırım yem ve karidesi netten baktım buldum goz damlasini yarin alicam kuru alanı kendim yapmak istiyorum tsekkurler

Uv ampulü şu an kullanmayın. Bu ampuller radyasyon yaydığı için ve hayvanın derisi ince olduğu için daha fazla etkileniyor.

Isıtma lambası gündüz 12 saat yanar. Uvb ise en çok çıktığı saatte 1 saat kadar.

Uv ampulü şu an kullanmayın. Bu ampuller radyasyon yaydığı için ve hayvanın derisi ince olduğu için daha fazla etkileniyor.

Isıtma lambası gündüz 12 saat yanar. Uvb ise en çok çıktığı saatte 1 saat kadar.
Cem Bey Merhabalar,
İlginiz ve alakanız dolayısıyla size yazmakta yarar göreceğime inanıyorum. Öncelikle şimdiden vereceğiniz her cevap için ayrı ayrı teşekkür ederim.
Oğlumu sevindirmek adına 2 adet kırmızı yanaklı su kaplumbağa yavrusu edindik. Akvaryumlarında eksik yok; ısıtıcı, filtre, uv ışık, derin olmayan ama yüzecekleri alan ve kuru bir taş alanı. Fazlasıyla merhametli olduğumuz için reptivit ve turtle jel 10 günde 1 ve 2 damla damlatılan vitaminler, ayrıca kabız olmasın diye her haftanın ortasında değiştirilen yem mevcut. Her şeye rağmen veteriner hekimin teşhisiyle dişi olanda beyaz lekeler çıkınca mantar dendi ve sanki boğazını şişirip ağzını açtığı için de üst solunum enfeksiyonu var diye özetlendi. antibiyotik alın dediler ama hiçbir yerde bulamadık, 3 çeşit daha damla aldım, bir sarı olan, bir antiseptik mavi olan ve 5 damla mineralli siyah şişe. İştahı mükemmel, keyfi yerinde, akşamları her şeye ilaveten batticon ve nibulen merhem tedavisi yapıyorıuz kabuğuna. kabuk sert sorun yok, lekeler azalmaya başladı gibi ama üst solunuma takıldım ben. veterinere son damlaların fotolarını attık, o yeterlidir bunlar dedi ama sanki bana yetmiyor gibi hissediyorum. su kaplumbağasından anlayan bir veterinere götürüp antibiyotik de başlasak mı? tavsiyeniz? ne yol izleyelim? ne kadar teşekkür etsem az size.

Kabuk boyları kaç cm? Baş kuyruk arası kabuk.

Kabuk jelini çöpe atın onun zararı var faydası yok. Kabuğun hava olmasını önleyip deforme ediyor. Mantarı içinde hapsediyor.

Su ısıtıcı tam batan model olmak kaydı ile en az 15 cm su derinliği olacak.

Reptivit harici diğer vitaminler nedir?

Kullandığınız yemler ne marka?

Sarı damla dediğiniz balıklar için kullanılan beyaz benek hastalığı ilacı sanırım solungaçlarına yerleşen bir tür bakteri. onu kullanmayın. Kaplumbağalar için kullanılmaz.

Siyah şişedeki nedir?

Hayvan her nefes alışta başını ileri atıp ağzını açarak mı nefes alıyor yoksa arada bir mi?

Yan yüzme, iştah kaybı, durgunluk, aşırı uyuma başını alanda yere yatırıp o şekilde uyuma, hırıltılı nefes alıp verme, derinden gelen ses belirtileri yoksa akciğer enfeksiyonu yoktur.

Hayvanların önden ve üstten net birer resimlerini çekin. Başlarını dışarı çıkarmışken daha iyi olur. Bir de akvaryumun genel resmini çekip atın. Eksik fazla birşey var mı bakayım.

Mantar akvaryuma iyi sterilize edilmemiş bir şey konduğunda yada ellerimizi mantar elde varsa sabunlamadan dokunduğumuzda bulaşır.

Çene altı inip kalkması sürüngenlere özel radyatör görevi görür. Soğukkanlı canlılar vücutlarını dışarıdan gelen ısı ile ısıtır. Çene altında çok sayıda kılcal damarlar vardır. Bunlar sayesinde sıcaklandığında kanı o bölgede soğutup vücuda gönderir. Yada dış ortam sıcaksa sıcak kanı vücuda gönderir. Bu şekilde vücut ısısını dış ortama ayarlar.

Nibuleni de kullanmayın. Mantar pomadları göz ve ağız yolla bulaşması halinde zararlıdır. Suya girdiğinde salınım yapar. Sağlıklı olması açısından sarı kantaron yağı öneriyorum. Zararı yok, baticon gibi antiseptik özelliğe sahip ve açık yaralanmalarda yapıcı hücrelerin aktivasyonunu hızlandırıyor.

Kabuk jelini çöpe atın onun zararı var faydası yok. Kabuğun hava olmasını önleyip deforme ediyor. Mantarı içinde hapsediyor.

Sarı damla dediğiniz balıklar için kullanılan beyaz benek hastalığı ilacı sanırım solungaçlarına yerleşen bir tür bakteri. onu kullanmayın. Kaplumbağalar için kullanılmaz.

Siyah şişedeki nedir?

Hayvan her nefes alışta başını ileri atıp ağzını açarak mı nefes alıyor yoksa arada bir mi?

Yan yüzme, iştah kaybı, durgunluk, aşırı uyuma başını alanda yere yatırıp o şekilde uyuma, hırıltılı nefes alıp verme, derinden gelen ses belirtileri yoksa akciğer enfeksiyonu yoktur.

Hayvanların önden ve üstten net birer resimlerini çekin. Başlarını dışarı çıkarmışken daha iyi olur. Bir de akvaryumun genel resmini çekip atın. Eksik fazla birşey var mı bakayım.

Mantar akvaryuma iyi sterilize edilmemiş bir şey konduğunda yada ellerimizi mantar elde varsa sabunlamadan dokunduğumuzda bulaşır.

Çene altı inip kalkması sürüngenlere özel radyatör görevi görür. Soğukkanlı canlılar vücutlarını dışarıdan gelen ısı ile ısıtır. Çene altında çok sayıda kılcal damarlar vardır. Bunlar sayesinde sıcaklandığında kanı o bölgede soğutup vücuda gönderir. Yada dış ortam sıcaksa sıcak kanı vücuda gönderir. Bu şekilde vücut ısısını dış ortama ayarlar.

Nibuleni de kullanmayın. Mantar pomadları göz ve ağız yolla bulaşması halinde zararlıdır. Suya girdiğinde salınım yapar. Sağlıklı olması açısından sarı kantaron yağı öneriyorum. Zararı yok, baticon gibi antiseptik özelliğe sahip ve açık yaralanmalarda yapıcı hücrelerin aktivasyonunu hızlandırıyor.
Kabuk boyları dişi olan (man

Siyah şişedeki nedir?

Dediğim gibi ne kadar teşekkür etsem az gerçekten. Sağ olun, var olun...

Şimdi sorulara ve resimlere geçiyorum;

Kabuk boyları dişi olan (mantarlı) 3.5 cm, erkek olan 3.8 cm.

Deep Fix'in turtle jel'ini çöpe atıyorum, selametle.

Reptivit'i 10 günde 1 kere - 2 damla
Deep Fix - Deep Dezofix her gün 1 damla (mantar var diye yeni başladık)
Deep Fix - Acrifish Drop her gün 2 damla (mantar var diye yeni başladık)
Crystalpro/ Turtle Minerals -Siyah Şişe Haftada 1 kere - 5 damla (mantar var diye yeni başladık)

Bunların hepsinin resmini de ekliyorum.

Yem konusu; white balance turtle sticks günde 1 adet, prodac tartafood günde 1 adet, ayrıca haftada bir reptomin sticks 2 adet kabız olmasın diye değişiklik yapıyorum.

Bunların da resimlerini ekliyorum.

Kaplumbağaların ne sıklıkta nefes aldığını bilmediğimden yanlış yönlendirmek istemem. Sadece suyun dışında olmak üzere bazen çok sık, arka arkaya bazen de hiç yapmıyor.

Son olarak su ısısı 28 civarıdır.

Şimdi sizden tam önerileri rica edebilir miyim? Kelime kelime size uyarak hareket edicem.

Ekli dosyalar

• IMG-20250209-WA0007.jpg
    IMG-20250209-WA0007.jpg
    458.7 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG-20250209-WA0006.jpg
    IMG-20250209-WA0006.jpg
    479.4 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG-20250209-WA0000.jpg
    IMG-20250209-WA0000.jpg
    139.8 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG-20250209-WA0002.jpg
    IMG-20250209-WA0002.jpg
    148.9 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG-20250209-WA0003.jpg
    IMG-20250209-WA0003.jpg
    487.5 KB · Görüntüleme: 16

Siyah şişedeki nedir?

Ekli dosyalar

• 20250209_131156.jpg
    7.8 MB · Görüntüleme: 11
  • 20250209_131138.jpg
    9.5 MB · Görüntüleme: 9
  • 20250209_131119.jpg
    8.1 MB · Görüntüleme: 10
Bu boyda cinsiyetleri belli olmaz. 10 cm kabuk boyuna geldiklerinde cinsel gelişim başlar.

Hayvanlara ait bir diş fırçası olsun. Eski kullanılan da olur. Bunu ıslatıp sofra tuzu döküp yavaşça ve bastırmadan, derisine ve gözlerine temas ettirmeden fırçalayın. Akvaryuma emsal sıcaklıkta su ile durulayın. Sonra bir resim daha çekip atın. Yakından ve kuru yerde.

Yem olarak tropical axolotl yem alın bu ufak ve protein oranı yüksektir. Prodac gammarus mu stick mi? Gammarus yoksa sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Vitamin damlayı haftada bir ilk stick yemine 1 damla damlatıp suda hemen önüne atın yesinler.

Akvaryum tabanındaki bütün taşları çıkarın. O kaya yerine kuru alan yapın yada alın. Taştan soğuk alırlar. Nefes alıp verme bizimki gibidir. O kaya üstündeki hayvan ağzını sürekli açıyor ise her ihtimale karşı tedavi uygulayalım. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam ilk stick yemine, akşamda stick yeme 1 damla damlatıp verin. Diğer hayvana da verin. Bir damlanın zararı olmaz. 1 hafta uygulayın. Bu geniş spektrumlu antibiyotiktir.

Isıtma lambası yok. Bunu acilen alın. Isıtma yanında kabuğu kurutup mantar ve yosun gibi biolojik oluşumların üremesini önler. Mantar bu sebeple yayılmış. Eğer plaka içine işlemiş ise lamba harici hiçbirşey fayda etmez. Lamba kurutup öldürür. Bu konuda bilgi verdim.

Su 28 derece kuru alanda lamba olmayınca ıslak çıktıkları için üşütüp hasta olurlar bu da akciğer enfeksiyonuna çevirirse bu yavru hayvanlar için ölümcüldür.

Öyle kolay kolay kabız olmazlar. Olduklarında ise ağızlarına 1 damla zeytinyağı damlatırız. Kabızlıkta durağanlık, iştah kaybı, su içinde başını ileri atıp ıkınma ve anüsü kuma sürtme durumu olur. Belirtiler bunlar.

Tabanda sarı silis kum kullanıyoruz. Atakan petshopta uygun çapta var. Hayvanlar bu kumu hazımsızlık çektiklerinde yerler ve bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar. Aynı zamanda dışkıyı gevşettiği için kabızlığa da iyi gelir. Yalnız şu aşamada mantar olduğu için akvaryuma koymayın taban boş kalsın.

Diğer damlaları kullanmayın. Fazla kimyasal suya girmesin. Sadece suyu biraz yükseltin. En az 2 katı kadar. 3 günde bir sadece 1 damla metilen mavisi (deep fix dezofix'ten) damlatın.

Akvaryumla ilgili her işlem sonrası elinizi bolca sabunlayın size de bulaşmasın.

Eksik bıraktığım birşey varsa yazın. Lamba acil.

Kuru alan örnekleri burada mevcut.

Cem abi bu bebeğiminde akciyer enfeksiyonuna yakalandigini fark ettim ne yapmam lazım 1 hafta önce veterinere götürmüştüm sağlıklı dedi kabuk altinda hefif hefif pembeleşneler var tedaviye vs yarin başlarsam iyiye gitmezse ne kadar yaşar ara sira kafasini yukari asagi sallıyo minik haraketlerle ne kadar ilerlemiş hastalığı bilgi verir misiniz

Pembelik canlı ise bu hastalık değil büyümeye bağlı yeni kılcal damar oluşumudur. Hayvan büyüyor ise sağlıklıdır. Hasta hayvanlarda boy uzaması durur.

Bu pembelik griye morarmaya yakın mat bir pembelik ise hayvan üşütmüştür.

Kafa sallama aşağı yukarı ve gurklama yada gagasını birbirine vurma varsa bu iletişim kurma hareketi dikkat çekip büyük ihtimalle yem istiyordur.

Akciğer enfeksiyonunda her nefes alışta başını ileri atıp esner gibi ağzını açar.

Hayvanda iştah kaybı, yüzerken bir tarafa doğru sürekli eğik durma, kuru alanda fazla durma, halsizlik, başını yere yatırma, hırıltılı nefes alıp verme var mı?

Isıtma lambası ve su ısıtıcı var mı?

Pembelik canlı ise bu hastalık değil büyümeye bağlı yeni kılcal damar oluşumudur. Hayvan büyüyor ise sağlıklıdır. Hasta hayvanlarda boy uzaması durur.

Bu pembelik griye morarmaya yakın mat bir pembelik ise hayvan üşütmüştür.

Kafa sallama aşağı yukarı ve gurklama yada gagasını birbirine vurma varsa bu iletişim kurma hareketi dikkat çekip büyük ihtimalle yem istiyordur.

Akciğer enfeksiyonunda her nefes alışta başını ileri atıp esner gibi ağzını açar.

Hayvanda iştah kaybı, yüzerken bir tarafa doğru sürekli eğik durma, kuru alanda fazla durma, halsizlik, başını yere yatırma, hırıltılı nefes alıp verme var mı?

Isıtma lambası ve su ısıtıcı var mı?
cem abi isitici lambam ve su isiticim var butun akvaryumu bugun yaptim yavru yüzmuyo sürekli uyuyo kafasini one yatırıp uyumaya devam ediyo elime aliyorum uyaniyo iştahı yok yediremiyorum hergun karides veriyorum yemiyo bi yese ihtiyaci olan butun yemleri alicam şimdilik karides ilgisini ceksinde yesin diye bekliyorum ama yok suyumu 28 29 dereceye ayarladım isitici lambamda 30 32 arasinda onerdiginiz goz damlasinida aldim gentagut olmasi lazimdi sera termometresi mevcut elimde fakat vitamini ne veterinerde nede petshopda bulabildim netten sipariş vericen maxisol diye bi vitamin vermişti veteriner pek ise yarar mi iyi midir bilemedim size akvaryumun fotografinı atsam neler eksik ne yapmam gerekiyo bana söyler misiniz

Ekli dosyalar

• IMG-20250210-WA0008.jpeg
    IMG-20250210-WA0008.jpeg
    812.2 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG-20250210-WA0006.jpeg
    IMG-20250210-WA0006.jpeg
    897.2 KB · Görüntüleme: 9

vitamin deep fix reptivit alın internetten kargoya versinler benım hayvan 10 günde yavaş yavaş toparlıyor öle hemen yemiyorlar ağzını bile açmıyor​

Maxisol olmaz onu kuşlarda kullanıyorlar. Deep fix reptivit vitamin damla alın. Bunu 1 hafta boyunca her gün 1 damla ağzına damlatın.

Su 28 derece sabit kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak.

Haşlanmış kıyma parçası deneyin bir de kaynar suya kıymayı atıp birkaç dakika tutup çıkarın soğutup verin.

Gentaguttan 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine de damlatın.

Geri