Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Acil yardım

Su 28 derece sabit kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak.

Haşlanmış kıyma parçası deneyin bir de kaynar suya kıymayı atıp birkaç dakika tutup çıkarın soğutup verin.

Gentaguttan 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine de damlatın.
Su 28 derece kuru olanda 30 32 arasi şimdi kalkip tam.ayarlamasini yapicam gentagutu agzina damlatinca gözlerinede gittiğini gördüm yinede ayri bi sekilde damlatıcam

Su 28 derece sabit kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak.

Haşlanmış kıyma parçası deneyin bir de kaynar suya kıymayı atıp birkaç dakika tutup çıkarın soğutup verin.

Gentaguttan 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine de damlatın.
ŞImdi ben lambamı dun saat akşam 4 gibi ayarladım o saatten bu saate kadar açıktı saat şuan sabah 6 yaklasik 14 saat kapluş sürekli kuru alandu uyku halinde suya inmiyo kuru alan 32 derece lamnayı kapattım az once bana saat kaçta açmam ve kapatmam gerektiğini hayvanin neredeyse butun vaktini kuru alanda geçirdiğinide göz önünde bulundurarak soyler misiniz saat kaçta açım kaçda kapatim gecede acik kalsin mi akciğer enfeksiyonu oldugunu dusunuyorum pembeleşmeler var ve acik renk degil hafif morumsu bi pembe kafamda saat işini pek otutturamadım siz bana şöyle söyle yap şu saatte aç şu saatte kapa derseniz çok iyi olucak benim icin birde kuru alan zemini icin bambu kullandım ugun mudur

Eğer alanda duruyor ise geceleri de yakmak gerekecek. Yalnız 40 wattlık mavi, yeşil veya kırmızı renk armut ampul bulabilirseniz onu kullanın loş ışıkta daha rahat uyur.

3-4 saatte bir suya indirin su için. Su kaybına uğramasın. Akciğer derken güneş çarpması etkisinden ölmesin.

Bambu olur. Koparıp yiyeceği birşey olmasın.

Eğer alanda duruyor ise geceleri de yakmak gerekecek. Yalnız 40 wattlık mavi, yeşil veya kırmızı renk armut ampul bulabilirseniz onu kullanın loş ışıkta daha rahat uyur.

3-4 saatte bir suya indirin su için. Su kaybına uğramasın. Akciğer derken güneş çarpması etkisinden ölmesin.

Bambu olur. Koparıp yiyeceği birşey olmasın.
Teşekkür ederim Cem Bey artik suya kendi inmeye başladı benim bebek biraz yamuk yuzuyo akciğer endeksiyonundan mi yoksa omuriliği eğriliğden mi anlayamadım onu kabuğu eğri kimse beğenip almaz diye aldım bâriz bi şekilde gözle görülebilir bi omurilik eğriliği var kabuğu yamuk olan kısımına doğru eğik yüzüyo bi acaba dedim nedeni bu mu acaba bide su isiticisi zamanlı olarak mı çalışır acaba suyu bi ılık bi daha doğuk oluyo buz gibi değilde iligin biraz aşası

Hayvanın kuru yerde kabuğunun resmini çekip atın.

Bir yere tutunmadan suda bir yana yatık duruyorsa akciğer enfeksiyonu olabilir. Kabuk yapısına bakalım.

İştah kaybı, halsizlik hırıltılı nefes alıp verme var mı?

Su ısıtıcı uygun ısıya gelince kapanır. Isı 1 derece düşünce devreye girer. Suyu derece ile kontrol edip ona göre ısıtıcıyı kalibre edin. 28 derece olacak. Dereceyi ısıtıcıdan uzak ön köşeye konumlandırıp ölçün.

Hayvanın kuru yerde kabuğunun resmini çekip atın.

Bir yere tutunmadan suda bir yana yatık duruyorsa akciğer enfeksiyonu olabilir. Kabuk yapısına bakalım.

İştah kaybı, halsizlik hırıltılı nefes alıp verme var mı?

Su ısıtıcı uygun ısıya gelince kapanır. Isı 1 derece düşünce devreye girer. Suyu derece ile kontrol edip ona göre ısıtıcıyı kalibre edin. 28 derece olacak. Dereceyi ısıtıcıdan uzak ön köşeye konumlandırıp ölçün.
Abi şimdi ben sana eski resmini aticam arka kameram önden bi şey anlamazsın akciger enfeksiyonundan şuphelendim onun icin tedbirlerimi aldım işta kaybimız vardı ama son 2 3 gündür haşlanmış kıymaya ilgisi var az öncede bi lokma isirip bıraktı ben yanindayım diye yemiyo olabilir diye düsünuyorum cunkü kaka yaptı gecen gün hiriltili nefesimiz yok çok şükür halsizligimizde yok artik yüzüyoruz kuru alana pek uğramıyoruz ara sıra alıp ben koyuyorum hatta az önce akvaryumun dibine süzülen kıymanın peşınden hizli hizli yüzdü birde su isiticisi bide yatay bir sekilde mi koymak lazım bi kac yerde öyle okudum beni bu konuda da aydinlatırsanız çok sevinirim size ne kadar cok tesekkur etsem azdir belki farkinda degilsiniz ama okuyup ilgili bir sekilde vakit ayirmaniz bir cok kapluşun hayatını kurtarıyo ben sizden aldigim bilgilerle bu canı şuan hayatta tutuyorum bu akvaryumu hazırlamadan önce Kapluş'umu gömdüm Kaktüs'ü de kaybediyodum halsizdi kıpırdamıyodu allah sizden râzi olsun şuan onu yuzerken gozleri acik bana bakarken yanina oturdugumda kabugundan kafasini cikarirken görmek beni çok mutlu ediyo keşke bunları bir bebeğimi kaybetmeden önce yapsaydım kabugunun fotosu asagida abi omuriligi eğri
Screenshot_20250213-025340_WhatsApp.jpg

Su ısıtıcı tam batan model ise tabana yakın yatay dursun.

Dik konumlandırmalı ise mecburen çapraz ve camı tamamen su içinde konumlandırılmalı.

Hayvan gece su içinde uyumalı. Sadece burnu dışarıda gövde su içinde birşeyin üstünde duracak. Ters çevrilmiş cam kase gibi.

Gentaguta 1 hafta daha devam edin bakalım bir daha. Her gün bir adet yemden de deneyin.

Geri