Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ağız buyumesi

tosbikkkk

Yeni Üye
Şu kaplumbağam 18 yaşında ve üst taraftan ağzı büyüdü. Yemek yemekte zorlanıyor. Torpulenir yada kestirilir mi bilmiyorum . Tırnaklarında fazla uzun yardımcı olabilirseniz sevinirim. Resim ekliyorum.

Ekli dosyalar

• 1739641792683.jpg
    1739641792683.jpg
    296.5 KB · Görüntüleme: 40
Işıkta bir daha çekebilir misiniz ayrım noktasında açılma var mı bakayım.

@cem merhaba çektim.

Ekli dosyalar

• IMG_20250221_202800.jpg
    IMG_20250221_202800.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 24
  • IMG_20250221_202806.jpg
    IMG_20250221_202806.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 24
  • IMG_20250221_202815.jpg
    IMG_20250221_202815.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 25
yapay zekaya sordum. detaylı anlattım yaşını tırnaklarını vb. dedikleri:

Merhaba! Su kaplumbağanızın ağzındaki uzama ve uzun tırnaklar birkaç farklı sorunun işareti olabilir. İşte olası nedenler ve yapmanız gerekenler:
Ağızdaki Uzama:
* Beslenme Sorunları:
* Su kaplumbağaları, özellikle yaşlandıkça, doğru beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Yetersiz veya dengesiz beslenme, ağız yapısında anormalliklere yol açabilir. Örneğin, yumuşak yemlerle beslenmek, kaplumbağanın gagası için gerekli aşınmayı sağlamayabilir.
* A Vitamini eksikliği, özellikle ağız ve solunum yollarında enfeksiyonlara ve uzamalara neden olabilir.
* Enfeksiyonlar:
* Ağızda mantar veya bakteriyel enfeksiyonlar, doku büyümesine ve uzamalara yol açabilir.
* Yaralanma:
* Ağız bölgesindeki bir yaralanma, iyileşme sürecinde anormal doku büyümesine neden olabilir.
Uzun Tırnaklar:
* Yaşam Alanı:
* Kaplumbağanızın tırnaklarını aşındırabileceği yeterli sert yüzeyin olmadığı bir yaşam alanı, tırnakların aşırı uzamasına neden olabilir.
* Yaşlılık:
* Yaşlı kaplumbağaların tırnakları daha hızlı uzayabilir ve aşınma daha yavaş olabilir.
Yapmanız Gerekenler:
* Veteriner Hekim:
* En önemlisi, kaplumbağanızı bir sürüngen veterinerine götürmenizdir. Veteriner hekim, doğru teşhisi koyacak ve uygun tedaviyi önerecektir.
* Beslenme:
* Kaplumbağanızın diyetini gözden geçirin. Yüksek kaliteli kaplumbağa yemleri, sebzeler ve ara sıra canlı yemler (örneğin, solucanlar) içermelidir.
* A Vitamini takviyesi gerekip gerekmediğini veterinerinize danışın.
* Yaşam Alanı:
* Kaplumbağanızın yaşam alanında tırmanabileceği ve tırnaklarını aşındırabileceği taşlar veya sert yüzeyler sağlayın.
* Su kalitesini yüksek tutmaya özen gösterin.
* Tırnak Bakımı:
* Veteriner hekiminizden tırnak kesimi konusunda yardım alın veya nasıl yapılacağını öğrenin.
Önemli Not:
* Asla kendi başınıza kaplumbağanızın ağzındaki uzamayı veya tırnaklarını kesmeye çalışmayın. Yanlış bir uygulama, kaplumbağanıza zarar verebilir.
Umarım kaplumbağanız en kısa sürede sağlığına kavuşur.

Kaplumbağadan anlayan bir hekime götürün. Bu üst çenenin altında koyu bir çizgi var. O çizginin altından kesilip törpülenecek.

Önce iki yandan kesilecek en son orta kısım ayrılacak. Orta bölge açılı duruyor.

Gaganın alt kısmı ölü, yukarı doğru kısalta kısalta giderse iyi olur.

Peki tırnakları konusunda ne dersiniz tırnaklar kesilir mi ilk mesajımda fotoda tırnakları gözüküyor

@izmir yapay zekaya sorup foruma yazmayın. Yapay zeka bu tür hassas konularda doğru bilgi veremez.

Bu konuda bilinçli olmanızı rica ediyorum.

Hayvanı yerde gezdirmeyin. Yapıları karada gezmeye uygun değil özellikle erkeklerde tırnaklar uzadığı için birbirine geçer.

Tırnağa ışıkta baktığınızda içinde ilikli kısım görülür bunun ön ucundan ona bulaşmada uçları alın. Sonrasında bırakın uzasın bu tırnaklar erkeklerin alameti farikasıdır. Bir aslan için yelesi ne ifade ederse bu hayvanlar içinde tırnaklar odur.

Geri