Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Agresif yem yiyor

buse's

Gümüş 4 Üye
Merhaba
Dişi kaplumbağam 13 bucuk cm kabuk boyuna ulaştı erkek olan 11 cm de şuan dişi deri döküyor yem yerken çok agresif sanki günlerdir yem yemiyor kıtlıktan çıkmış gibi çifter çifter yiyip sert şekilde yiyor erkek öyle değil sakin sakin köşesinde yiyor ama dişi çok agresif yem yemeye başladı gidip erkeğin ağzından yemini alacak tavırda sebebi nedir

Çoklu hayvan bakımında yem yarışı ön plana çıkıyor. Yemleri kaptırmamak için hızlı hareket edip yerler. İlerde 4-5 adet yemi ısırmadan yuta yuta yediğini de göreceksiniz.

Bunun şöyle bir tehlikesi var. Yeme öyle odaklanırlar ki yakınında başka bir hayvan olduğunda onu ısırabilir yada istemsiz darbe vurup sakatlayabilir.

Şu adet hangi yemleri kaç adet veriyorsunuz?

1000041122.jpg

Veriyorum şuan ama sayısal olarak tam bilmiyorum açıkçası stick yem olarak göz kararı kafa boyutu kadar bir kaç tane de içindeki kurt ve böcekten veriyorum

Bir tek bu olmaz. Yem çeşitliliği hayvanın her ihtiyacını karşılaması için gerekli.

Omega one adult turtle sticks, sera carnivor alın.

Tetra reptomin yada ahm turtle sticks yemlerinden birini alın.

Omega one ayarında 15 adet stixk yem verin.

Günde tek öğün olacak.

Tek öğüne alışana kadar yarım sabah yarım akşam versem olur mu birden çok öğün yemeye alisıklar ya sabah 8 akşama doğru 7 stick şeklinde olmaz mı

Direk başlayın. Başta yem bekleyecek ama alışacaklar. Açlık sorun değil. Yağ depoları ay üstü açlıkta bile onları götürür. Yani aç kalacaklar diye endişelenmeyin.

Tabana sarı silis kum alın. Yem gelmeyeceğini anlayınca gezinip kumu karıştırırlar.

Kum almıştım ama temizlemesini beceremedim sanırım şu değişimlerjnde pis kalıyordu su hiç berrak olmuyordu onun için geri çıkarttım aslında

Geri