Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Agresiflik

Betulsah

Gümüş 3 Üye
Dişi kaplumbağam 11-12 aylık erkek kaplumbağam 7 aylık 5 aydır beraber bakıyorum 4 gün önce dişi kaplumbağam erkek kaplumbağamın kuyruğunu ısırdı ve kopardı 4 gündür ayrı tutuyorum iki tane ısıtıcım olmadığı için erkek kaplumbağamı plastik kabın içinde radyatörün üzerinde baktım ısı lambasına ihtiyacı var ikisinede aynı yerde bakmam lazım bu gün akvaryumda derin bir temizlik yaptım taşlar fln koydum ikisini aynı yere koydum dişi kaplumbağam devamlı diğerinin kuyruk kısmına sanki yem gibi peşinde dolandı atak yapacak gibiydi bende yine ayırdım bunları tekrar bir arada tutmam mümkün mü?

1000019078.jpg

Hanımefendi akvaryuma kondu

Taşı çıkarıp silis serin. İri taşlar aynı zamanda aralarına kir alıp göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan bakteri üretir.

Sorduğum sorunun cevapları bunlar değil 😅 ben bunları tekrar bir arada tutmam mümkün mü?

Kumdaki yem artıklarını arayıp kumla birlikte yer.

Dişi ya akvaryumu sahiplenmiş yada yer darlığı sıkıntısı nedeniyle erkeği istemiyor.

Dün gentagut verdim yemin üzerine damlattım 2 damla Sarı renkli yemi yediler yeşil renkli yemleri yemediler

Daha ben bunlara ne yapacağım aşırı sinir olmaya başladım evdekilerin baskısı olsun hayvanların hali olsun bıktım
Akvaryumu sahiplenmesin diye akvaryumun şeklini değiştirdim yokkk yine aynı hakaretler sevmesem verirdim birilerine

1-2 ay sonra tekrar aynı yere koysam belki unutmuş olur olmaz mı
Diğerini öldürebilir mi ki hemen hemen aynı boydalar
İki balık alsam daha iyiydi 😃😃

Kumu koyup yemi bir iki artırıp bir daha bakın. Durum değişmez ise sahiplendireceksiniz.

Unutma olayı değil mesele, hayvan akvaryumu sahiplendiği için, onun yerine başka bir hayvanda gelse aynı tepki ile karşılaşacaktır. Belli bir müddet tek yaşayan hayvanlar bulunduğu ortamı sahiplenir. Başka hayvan istemez.

Dün akvaryumu temizlerken kuru alanda ikisi de aynı yere koydum birbirlerine saldırmadılar hatta üzerlerine çıktılar akvaryuma ikisi de koymadan önce ikisini doyurdum da koydum

1000019110.jpg
1000019116.jpg

Oğlum yine renk mi değiştiriyor ilk başta rengi fotoğraftaki gibi koyu yeşildi şimdi kabuğunun orta kısmında renk değişikliği var beyazlama değil ve sağ üst deformasyon olan kısım kalkıyor bu plak atılımı mı

hızlı bir şekilde büyüyor : )

Renk büyüdükçe koyulaşacak siyahlıklar çıkacak.

O bölgede eski plakalar kavlamış.

Kuru alan tehdide açık bölgedir. Birden fazla göz kontrolü daha rahat hissetmelerine neden olur. Tehlike anında biri hareketlenince diğeri de suya kaçar.

Alanda saldırı sadece alfanın yeri kapılırsa olur. Yada biri ölürse onu kaldırıp suya atar.

Kap olur. Şeffaf olacak.

Geri