Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Agresiflik

Renk büyüdükçe koyulaşacak siyahlıklar çıkacak.

O bölgede eski plakalar kavlamış.

Kuru alan tehdide açık bölgedir. Birden fazla göz kontrolü daha rahat hissetmelerine neden olur. Tehlike anında biri hareketlenince diğeri de suya kaçar.

Alanda saldırı sadece alfanın yeri kapılırsa olur. Yada biri ölürse onu kaldırıp suya atar.

Kap olur. Şeffaf olacak.
Çok caniler 😅
Ve gerçekler korkutucu

Ben en iyisi ikinci akvaryumu kurayım herkes lt hesabı yapıyor ben ondan anlamıyorum alan genişliği en az cm olmalı ona göre alayım

Dişi kaplumbağamın plak atılımı yaptığını anlamam mümkün mü dişi büyük olmasına rağmen erkek kaplumbağam ona kıyas hızlı gelişiyor gentagut büyüğe 3 damla küçüğe 2 damla veriyorum günde 1 defa veriyorum kaç gün sonra iyileşirler ve ne zaman kullanmayı bırakmam gerek?

Dişi kaplumbağam 11-12 aylık erkek kaplumbağam 7 aylık 5 aydır beraber bakıyorum 4 gün önce dişi kaplumbağam erkek kaplumbağamın kuyruğunu ısırdı ve kopardı 4 gündür ayrı tutuyorum iki tane ısıtıcım olmadığı için erkek kaplumbağamı plastik kabın içinde radyatörün üzerinde baktım ısı lambasına ihtiyacı var ikisinede aynı yerde bakmam lazım bu gün akvaryumda derin bir temizlik yaptım taşlar fln koydum ikisini aynı yere koydum dişi kaplumbağam devamlı diğerinin kuyruk kısmına sanki yem gibi peşinde dolandı atak yapacak gibiydi bende yine ayırdım bunları tekrar bir arada tutmam mümkün mü?
İki alternatif tavsiyem olacak. İlki; bir tane daha dişinin boyuna yakın kaplumbağa sahiplenmen (cinsiyeti önemsiz). İkincisi; üç kaplumbağaya bakamam dersen, bir süre erkeği ayrı yerde bak ve fazla proteinli sık besle. Dişiyi ideal porsiyonla beslemeye devam et, erkeği 2-3 dakikada yeiyebildiği kadar besle. Dişi daha hızlı büyür normalde ama bu şekilde erkeği hızla büyütürsün. Böylece dişi erkeği yem olarak görmez. Benim iki kaplumbağamdan biri diğerinin kolunu bacağını koparma seviyesine getiriyordu. Sürekli birinin yüzü gözü yara içindeydi. Üçüncü kaplumbağa geldiği gün kaos bitti. Üçüncü kaplumbağa diğerlerinin yarısı kadardı. Beslenme kabında hepsini ayrı ayrı beslediğim için sonuncuyu biraz fazla besledim. 3 ayda diğerlerinin boyunu yakaladı. Şu an çok iyi üç arkadaşlar :)

Ekli dosyalar

• IMG_3748.jpeg
    IMG_3748.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
İki alternatif tavsiyem olacak. İlki; bir tane daha dişinin boyuna yakın kaplumbağa sahiplenmen (cinsiyeti önemsiz). İkincisi; üç kaplumbağaya bakamam dersen, bir süre erkeği ayrı yerde bak ve fazla proteinli sık besle. Dişiyi ideal porsiyonla beslemeye devam et, erkeği 2-3 dakikada yeiyebildiği kadar besle. Dişi daha hızlı büyür normalde ama bu şekilde erkeği hızla büyütürsün. Böylece dişi erkeği yem olarak görmez. Benim iki kaplumbağamdan biri diğerinin kolunu bacağını koparma seviyesine getiriyordu. Sürekli birinin yüzü gözü yara içindeydi. Üçüncü kaplumbağa geldiği gün kaos bitti. Üçüncü kaplumbağa diğerlerinin yarısı kadardı. Beslenme kabında hepsini ayrı ayrı beslediğim için sonuncuyu biraz fazla besledim. 3 ayda diğerlerinin boyunu yakaladı. Şu an çok iyi üç arkadaşlar :)
Maşallah çok tatlılar
Üçüncü kaplumbağa alamam evdekiler hayvan sevmiyor
Dişi kaplumbağam 8 aydır benimle erkek kaplumbağam 5 aydır benimle kabukları hemen hemen 8 cm oldukları için yemi azalttım dişi kaplumbağam biraz obur bir hayvan ben ilk ısırığı anlamadım deri atıyorlar ya bunlar deri parçası zannettim meğersem öyle değilmiş 2 gün önce akvaryumu iyice temizledim dişi kaplumbağamı fazlasıyla doyurup diğerini de doyurup aynı yere koydum dişi kaplumbağam haddinden fazla yemesine rağmen yem arayışında ve ona saldırı yapacak gibiydi sürekli onun kuyruğuna takılı yüzüyordu ben de tedirgin oldum tekrar ayırdım dişi kaplumbağam 8 cm erkek 7 cm erkek kaplumbağam sağlıklı olduğundan hızlı bir şekilde büyüyor dişi kaplumbağam hasta olduğu için büyümesi yavaş ilaç kullanmaya başladım etkisini görürüm inşallah

Beni stres bastı şimdiden :/
Bir ay sonra Kahramanmaraşa gideceğim İstanbul'dan Elbistan'a 14-15 saat sürüyor geçen yıl babamla gittiğim için yol 10 saat sürmüştü ve yine gideceğim ve bu kez kaplumbağalar da olacak ben bu konuyu cem beyle konuşmuştum saklama kabının içine kumaş koyduktan sonra hayvanları koymam gerekiyormuş üzerinde de gazete koymam gerekiyormuş tabii havalandırma deliği de olmalıymış şimdi bunlar birbirlerine saldırdıkları için nasıl götüreceğim nasıl bakacağım bilmiyorum ciddi anlamda buna stres yapıyorum

Ben bunları bir ay içinde birbirlerine alıştırmam lazım sizin dediğinizi biraz anladım daha fazla ayrıntı verirseniz mükemmel olur 🤍

İki alternatif tavsiyem olacak. İlki; bir tane daha dişinin boyuna yakın kaplumbağa sahiplenmen (cinsiyeti önemsiz). İkincisi; üç kaplumbağaya bakamam dersen, bir süre erkeği ayrı yerde bak ve fazla proteinli sık besle. Dişiyi ideal porsiyonla beslemeye devam et, erkeği 2-3 dakikada yeiyebildiği kadar besle. Dişi daha hızlı büyür normalde ama bu şekilde erkeği hızla büyütürsün. Böylece dişi erkeği yem olarak görmez. Benim iki kaplumbağamdan biri diğerinin kolunu bacağını koparma seviyesine getiriyordu. Sürekli birinin yüzü gözü yara içindeydi. Üçüncü kaplumbağa geldiği gün kaos bitti. Üçüncü kaplumbağa diğerlerinin yarısı kadardı. Beslenme kabında hepsini ayrı ayrı beslediğim için sonuncuyu biraz fazla besledim. 3 ayda diğerlerinin boyunu yakaladı. Şu an çok iyi üç arkadaşlar
Erkek 7 cm diğeri 8 cm erkek kaplumbağam geçen Aydan bu aya 3 mm büyüdü dişiye kıyas hızlı büyüyor yani dişi kaplumbağamdan büyük olursa saldırmaz mı diyorsunuz

1000019157.jpg
1000019158.jpg

1 fotoğraftaki oğlum
2 fotoğraftaki kızım
İlk geldikleri gün boyunu hesap etmek için parayla fotoğraflarını çekmiştim

Son düzenleme:
Erkek 7 cm diğeri 8 cm erkek kaplumbağam geçen Aydan bu aya 3 mm büyüdü dişiye kıyas hızlı büyüyor yani dişi kaplumbağamdan büyük olursa saldırmaz mı diyorsunuz
Boyutları çok farklı. Bence dişi saldırmıyor; erkeği yem zannediyor. Sen dediğim gibi erkeği ayrı kapta yiyebildiği kadar fazla besle. Yiyebileceği boyda kıyma, tavuk ver. Başka çaren yok gibi. Erkek çok küçük çünkü.

Boyutları çok farklı. Bence dişi saldırmıyor; erkeği yem zannediyor. Sen dediğim gibi erkeği ayrı kapta yiyebildiği kadar fazla besle. Yiyebileceği boyda kıyma, tavuk ver. Başka çaren yok gibi. Erkek çok küçük çünkü.
Yemleri rastgele veriyorum 4 çeşit yem var arada yumurta veriyorum tavuk fln verecek oluyorum sonra hatırlıyorum ki tuz atmışım vazgeçiyorum 🙂

Şöyle bir şey var oğlum ay olarak dişiden küçük ve dişi kaplumbağalar erkeklerden büyük oluyor diye biliyorum

Plaka açıldığında matlaşır. Atıldığında da canlı renk ortaya çıkar. Akvaryum tabanında plakayı görürsünüz.

Kap 80*35*40h den küçük olmasın.

Plaka açıldığında matlaşır. Atıldığında da canlı renk ortaya çıkar. Akvaryum tabanında plakayı görürsünüz.

Kap 80*35*40h den küçük olmasın.
Size bir ay önce demiştim yolculuğa çıkacağım diye ben bunları bir arada tutmam mümkün değil sanırım başka öneriniz var mı 14-15 saatlik yol ve full elimde tutacağım kutuyu

Elde tutmaya gerek yok otobüste gidecekseniz üst rafa koyun arabada ise arka koltuğa kutu içi kağıt yongası dolacak hareket yerine uyumayı tercih ederler. Ayakkabı kutusu kadar birşey olsun.

Elde tutmaya gerek yok otobüste gidecekseniz üst rafa koyun arabada ise arka koltuğa kutu içi kağıt yongası dolacak hareket yerine uyumayı tercih ederler. Ayakkabı kutusu kadar birşey olsun.
Dişi kaplumbağam diğerini ısırmıştı birlikte durmaları tehlike arz etmiyor mu

Uyurken göz akıntısı olur ya ısı lambasının altında durunca o göz yaşı beyazlık oluyor kuruduğu için bu normal demi

Gözünü rahatlatmak için alanda tepeden ortalayıp gözlerine varsa ilaç yoksa içme suyu damlatın yumuşasın.

O beyazlık muhtemelen akvaryum suyundan kaynaklı kireç su kuruyunca tortu o şekilde iz yapıyor.

Yalnız göz enfeksiyonunda iltihap ilaç damlatıldığında sıvı halde ise bir miktar o şekilde atılır. Burada alanda dururken aktığına göre o akvaryum suyu.

Gözünü rahatlatmak için alanda tepeden ortalayıp gözlerine varsa ilaç yoksa içme suyu damlatın yumuşasın.

O beyazlık muhtemelen akvaryum suyundan kaynaklı kireç su kuruyunca tortu o şekilde iz yapıyor.

Yalnız göz enfeksiyonunda iltihap ilaç damlatıldığında sıvı halde ise bir miktar o şekilde atılır. Burada alanda dururken aktığına göre o akvaryum suyu.
Sadece göz kapağının üzerinde oluyor o da uykusu olduğunda ve ışık açık olduğundan oluyor ışık sanırım fazla parlak geliyor
İçme suyu içime sinmiyor artık İstanbul'un su kanalları berbat ben en iyisi hazır suya başlayayım eğer değişiklik olmazsa ilaç mı almam lazım

Erkek kaplumbağam plak atılımını kolaylaştırmak için ne yapmam lazım şu anda plastik kapta baktığım için kuru alan yok ve lamba yok ben derin bir kaba koyup öyle lambayı yansıtıyorum günde 2-3 saat ışığın altında bırakıyorum ışıktan rahatsız olduğunda ya da uykusu geldiğinde bilerek peçetenin içine giriyor deliksiz uykuya yatıyor

Öyle yoğun bir plaka yok. Kendi büyüdükçe zamanla atar. 3-4 katman normal sayılır.

Sadece şuna dikkat edin tabanda gördüğünüzde alın. Ufak ve ince olanları yemesinde sorun olmaz. Kalsiyum alır ama iri ve kalın olanlar boğazına takılır.

Şebeke suyunda klor olduğu için mikrobik bir durum olmaz ama ağır metal ihtiva ediyor.

İçme suyu yerine ters osmosis dediğimiz 6'lı arıtma cihazından alın. Uzun vadede bu daha hesaplıya gelir.

Suyu kullanın durumuna bakalım.

Öyle yoğun bir plaka yok. Kendi büyüdükçe zamanla atar. 3-4 katman normal sayılır.

Sadece şuna dikkat edin tabanda gördüğünüzde alın. Ufak ve ince olanları yemesinde sorun olmaz. Kalsiyum alır ama iri ve kalın olanlar boğazına takılır.

Şebeke suyunda klor olduğu için mikrobik bir durum olmaz ama ağır metal ihtiva ediyor.

İçme suyu yerine ters osmosis dediğimiz 6'lı arıtma cihazından alın. Uzun vadede bu daha hesaplıya gelir.

Suyu kullanın durumuna bakalım.
Ya ben plak attığını bilmiyordum ekstra dikkat edeyim akvaryumda var mı diye

Geri