Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ağzını açıp kapatıyor

rosi

Bronz 5 Üye
bugun okulda arkadasımla konusuyorduk kaplumbagası suyun ıcınde agızını acıp kapatıyormus
o bu sıteye uye olamıyor cunku evınde ınternetı yook kaplumbagasının bırseyımı var ?

Cvp: arkadasımın kaplumbagasının neyı var

Akvaryum içinde yutmuş olabileceği bir şey var mı? Boğazını tıkayacak kadar büyük olmayabilir ama iplik vs gibi ince bir şey rahatsız ediyor olabilir. Başka belirti yoksa hasta olduğunu düşünmüyorum ama ağzının içine bakmak gerek.

telefon acıp soracagım coook tesekur ederım

ıcınde ufak ufak sıyah beyaz renklerde tas varmısss ufakmıs evet
su an telefonla konusuyorum sormak ıstedıgınız bırsey varsa kapatmayacagım

Anlık cevap veremiyorum. Taşlar azına alacağı kadar büyük ise hemen çıkarsın. Akvaryum içinde ya kendinden büyük taşlar olsun yada ince taneli kum olmalı. Aksi halde bahsettiğinizi yutmaya çalışıp bir yerde tıkanabilir.
Kaplumbağalar kum, çakıl yutma eğilimindedir. Bunlar sindirime yardımcı olur. Bu anlamda yutmasından çekinmeyin. İmkan varsa dibe kum koyması daha iyi olur.

onemlı degıl
babamın pazarda satıgı buyuk taslardan verıcegım renklı cakıl tasları kulanıyor bıldıgım kadarıyla
umarım bırsey olmaz vede ılk yazdıgınız yorumdaagızını acp konturol edın demıstınız bende ona soyledım nasıl acıp bakacagım dıyor

bırde auyun ıcınde agızını acmayı bırakmıs teseekur ederızz
yardımcı oldugunuz ıcın

Ağzını ancak zorla şırınga gibi bir cisimle açabilirsiniz. Tabi sivri metal kısmı çıkarıp plastik tarafı ile. Bu tip durumlarda aklınızda olsun.

Muhtemelen ağzındaki şeyi yuttu yada geri çıkardı.
Geçmiş olsun.

Cvp: ağzını açıp kapatıyor

teseekurler
yutuysa bırsey olurmu

Bence çıkartır. Zaten bekleyip görmek gerekir.

evet haklısınız neyse gecmıs olsun :)
:rolleyes:

Aynen. Yoksa boşa takıntı yapabilir arkadaşınız. Geçmiş olsun tekrar :)

renkli çakıl taşı kullanıyor demişsiniz onları çıkarıp boyasız taş kullansın. onlar suyun kalitesini bozar ve kaplumbağa için zararlıdır.

tesekurler
bende renklı cakıl tası kulanıyordum ama zararlı olduunu bılmıyordum
bende babamın satıgı taslardan alıyım ozmn tesekurler

Geri