Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ağzını açtı

kapluş_35

Gümüş 4 Üye
Dün gece ve şimdi kuru alana çıktı ve ağzını açıp kapadı ve suya geri döndü Neden :ff:

Akciger enfeksiyonu belirtisi olabilir. Su isitici ve diger malzemeleri tammi ki? Akciger enfeksiyonu ise ilerlemeden veterinere götürmenizi tavsiye ederim

Cvp: Ağzını açtı

Başka belirtiler var mı ? Eminin dediği gibi akciğer enfeksiyonu başlangıcı olabilir. İyice gözlemleyip devam ederse veterinere götürmelisin.

Tam nasıl emin olabilirim ki :ff: Bir haftalığına tatildeydik mecburi olarak ölüm fanusunda kaldı :ashamed0006:

Ölüm fanusunda kalmasindan dolayi olabilir. Bu fanusta güneslendirdiysen hava akimina magruz kalmis olabilir ve suyun dereceside önemli bir faktör. Suyunun sicakligini 2-3 derece daha yükselt sen simdilik. Cereyanda kalmamasini da saglayabilirsin.

Bu aralar fazla gözlemin altinda bulunsun. Hareketsizlik, kuru alanda cok kalma ve agiz acip kapama olayina dikkat et.

Ama dedigim gibi bir veterine destegide alabilirsin ki en azindan varsa erken teshis daha cabuk iyilesme sureci gecirir.

şuan kuru alanda yanına gidince atlıyor,güneşlendirmeye çıkarmadım. Veterinere ne söylebilirim ki yani akciğer enfeksiyonundan şüpheleniyorum desem direk tedavi etmeye kalkarsa ne yaparım :ff:

Bir müddet dedigim gibi gözlemle eger ayni durum devam ederse veterinere getirip durumunu anlatirsin, tabiki isini iyi bilen bir veterinere. Eger enfeksiyon baslangici varsa size gerekli gördugu taktirde ilac takviyesi veya da baska tedavi yöntemleri önerir.

suya iniyor tekrar kuru alana çıkıyor böyle devam ediyor :'(

Su ici dinlenme alani varmi ? Alt kabugunda falan hafif bir renk degisimi pembeye dönük varmi ?

su içinde dinlenme alanı var alt kabuğun kenarı kahverengi fırçalamaya izin vermiyor kirde olabilir yani

hayvan ısınma ihtiyacı duyduğu için inip çıkıyor olabilir. uyurken su içine iniyorsa sorun yok. o zaman lambayı söndür. kuru alanda uyumak istiyorsa açık kalsın. hayvan bir süre bundan mahrum kaldı.

ağız açıp kapama hareketi anlık mı sürekli mi yapıyor ?

Bu hareketleri uyanıkken yapıyor ağız açmayı ise dün gece ve bugün öğlen yaptı

Şimdi kuru alandaydı kendiliğinden suya atladı

uyanıkken yaparlar benim sormak istediğim arka arkaya mı yoksa her yaptığı zamanda bir kez mi yapıyor.

Arka arkaya,2 3 gün gözlemleyeceğim sonra da veterinere götüreyim bir baksın

Sizce hasta mı :ff:

üstteki 10. mesajı görmemiştim hayvanı akvaryumdan çıkarma kabuğunu temizleme işi bu durumda riskli olur. hayvan bu ağız açıp kapama işini kafasını ileri atarak sürekli yapıyorsa yani esner gibi bir hareket ise akciğer enfeksiyonu olmuş. suyu 28 derece altına indirme. vitamin damlan varsa yeme 3 gün boyunca bir damla damlatıp ver. veterinere gitmekte bu durumda şart gözüküyor.

Kabuğu fırçalamaya hiç gerek yok. Uygun bir akvaryumda kabuk kirlenmez. O kahverengilikler kir tabakası yerine renk değişimi olmasın. Ayrıca normal zamanda da hayvanın akvaryumdan çıkarılıp kabuğu fırçalanması hem stres hemde hastalık sebebidir.

Ana konu için ise iki gün daha gözlemleyin. Su ve kuru alan ısısı yeterli gelmezse veterinere götürün. Üşüdüğü belli.

Kafasını ileriye atarak kocaman ağız açıyor ama ben yine gözlemleyeceğim lambayı şimdi açtım(elektrik kesikti) ama şimdiye kadar ağız açma veya kuru alana çıkmadı.Benim bir sorum daha olacak ilk kaplumbağamın öldüğü yerde ikisi her gün 2 dk duruyor bu bana ve aileme şaşırtıcı geldi Size :ff:

Pardon esner gibi kafa olduğu yerde yanlış anlamışım :$

Ama sürekli yapmıyor 2 kere yaptı ağız açmayı

Tüm gün içerisinde iki kez yapıyorsa sorun olacağını sanmam. Su içinde ve dışında zaman zaman yapıyorlar. Ben bunun bir nevi çenelerini germeye çalışmaları olarak düşünüyorum. Hırıltı, hapşırma, yemden kesilme, yamuk yüzme, batamama, dipten zor çıkma, burunda akıntı ve baloncuk gibi belirtilerden biri yoksa bence gözlemlemeye devam etmeli.

Diğer hayvan öldükten sonra akvaryum dezenfekte edildi mi?

Evet dezenfekte edildi,başka belirtide yok,bir sorum daha olacak deep fix in mavi damlası var bende kullanmalı mıyım :ff:

2 günde 2 kez yaptı

Hani hayvana ait bir koku izi kalsa diyeceğim oraya gitmiş olabilirler ama dezenfekte olan akvaryumda bunu yapmaları ilginçmiş.

Mavi damla ilk kurulumda akvaryum, dekor vs temizliği yada hastalık, ölüm gibi sebeplerde dezenfekte olarak kullanılır. Dış filtre yoksa komple temizlikler sonrası kullanmakta sakınca yok.

Bence şimdilik müdahale etmeden gözlemlemeli. Henüz nefes alma güçlüğü diyeceğimiz bir sıklık olduğunu düşünmüyorum ve başka belirti yok.

Geri