kaplusum2025
Yeni Üye
Res cinsinde su kaplumbağam yaklaşık 10 gündür bir şey yemiyor. Isıtıcısı yoktu ama suyunu ılıtarak koyuyorduk ve kaloriferin yanında duruyordu. İlk birkaç gün biraz durgunlaştı. Gözleri iyi durumda şişlik vs yok ama Ağzından ufak baloncuklar çıktığını gördüm (mukus, salya veya ses vs duymadım). Havanın soğukluğundan ve iştahsızlığından dolayı da akciğer enfeksiyonu olabileceğini düşündük. Yemediği 3. gün falan kuru alana alarak ısıtıcı lamba altında ağzına gentagut damlattık günde 2 sefer 2şer damla ve 20 dk bekleterek ama ağzını açmadığı için gittiğinden emin değilim. Sonrasında hareketlendi suyun içinde, neşelendi gibi ama hala hiçbir şey yemiyor. Herşeyi denedim. Yem zaten yemiyor, tavuk, balık, kıyma, kuru karides ve haşlanmış karides, yumurta, ton balığına batırılmış yem. Ton balıklı yemi biraz tırtıkladı ama yemedi. Dün de kıymayı ağzına alıp geri çıkardı. Acaba başka bir sorun mu var ağzında yara vs mi var diye düşünüyorum ama görünürde bir şey yok. Uzun zamandır yemediği için mi böyle oldu ama o zaman ne vereceğim bilemedim ve artık çok korkuyorum. Hareketleri iyi gibi şuan ama su altında ağzından hala baloncuk çıktığını gözlemliyorum ara sıra ama biraz daha büyük baloncuk bu sefer. Bu akciğer enfeksiyonu belirtisi midir? Yada başka ne olabilir? Önceden tavuk vs çok severken bir anda bıraktı. 10. gün oluyor hiçbir şey yemedi ne yapabilirim?