Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu mu?

Cvp: Akciğer enfeksiyonu mu?

Cem abi merhaba, 

Genta damla az önce bitti, 28 şubattan beri sabah akşam damlattım.

Hayvanın son durumu; enerjisi yerinde, güzel yüzüyor, bazen çok hafif kabuk 30 derece açıyla yana yatıyor (yada bana öyle geliyor). Hapşırık kesildi. Hıçkırık şeklinde nefes alış veriş devam ediyor ama eskisine oranla biraz daha iyi. İştahı diğer yavruya oranla kötü ağızda yemi gevelemeler vs. var (diğeri direk yutuyor) ama yine güzel besleniyor. Diğer yavruya oranla bariz şekilde ufak kaldı.

Şuan için başka yapacak birşey var mı? yoksa hayvanı kendi haline mi bırakayım artık?

Teşekkürler.

Pazartesiye kadar böbrekleri dinlensin pazartesi gentaya yine başla. Yem öğünlerini artır. Ötekinden biraz fazla yesin. Güçlenmesi lazım. Mineral yemi haftada iki gün ver.

Kendi haline bırak yüzmek isterse yüzsün kuru alanda durmak isterse dursun.

İyileşme süreci uzundur. Bu sürede diğeri iki üç kat büyüyebilir.

Cvp: Akciğer enfeksiyonu mu?

- Gidip bir kutu daha alayım bari, ufacık şeye 11 lira istiyorlar 2 eczaneye sordum ikisinde de aynı fiyat.

- Birde diğer hayvanlara bulaşma gibi bir durum olabilir mi?

- Konuyla alakası yok bir soru daha sorayım, benim dış filtre doyuma ulaşmış bir kaç gündür su aşırı bulanıklaştı yarın temizlik yapacağım. Akvaryum hortumları alg kaplıydı 2 aydır açık çamur renginde, bu doyuma ulaştığından beri nasıl olduysa hortumlar kendi kendine tertemiz olmuş şeffaf sanki yeni gibi çok şaşırdım bu duruma neden olmuş olabilir. Debide farkedilir derecede yükseldi.

5-6 liraydı. Döviz artışı onu da vurmuş demekki. Genta, gentagut içinde % 0.3 gentamisin olan herhangi bir marka olabilir.

Bulaşma olmaz. Bulaşıcı olduğuna dair bir veriye yurtiçi ve yurtdışı sitelerde denk gelmedim. Kendim de deneyim yaşadım böyle bir bulaşma olayı olmadı.

Arada elektrik kesintisi oldu ise tekrar elektrik geldiğinde gelen su borudaki pisliği söker. Su emişteki filtreye gider su çıkıştakiler akvaryuma gider. Diğer türlü normal akışta alg kolay kolay sökülmez. Alglerin çıkması için filtrenin dur kalk yapması lazım.

Filtrenin debisinin düşmesi de bu kirlerin filtrenin musluklarının olduğu aparatın tıkanmasından kaynaklıdır. Bu kısım temizlendiğinde debi yükselir. Bu aparatların filtre temizliğinde içinin fırça ile temizlenmesi önemlidir. Bazen hortumlar temizken üşenip sadece filtreyi temizler takarız. Ama dediğim gibi debiyi düşüren muslukların içindeki kiri görmeyiz. Filtreyi temizlediğimiz halde debide yükselme olmuyorsa sebep odur.

Geri