Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciger enfeksiyonu mu?

akita

Yeni Üye
Merhabalar direk konuya gireceğimm benim 3 adet kaplumbağam var bugun bir adet daha geldi arkadasimin hasta olmus kaplumbağası, buna bi sey yap diye verdi gitti uyku hâli yoğun yeni geldigi icin mi yoksa hasta diye mi yemiyo gozler bana kalırsa şişmis foto ekleceğim.

Ekli dosyalar

• 17545496500107379319399033783229.jpg
    17545496500107379319399033783229.jpg
    2.7 MB · Görüntüleme: 8
  • 17545496814202556056833009971218.jpg
    17545496814202556056833009971218.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 8
  • 17545497085291708691770413043579.jpg
    17545497085291708691770413043579.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 9
Moderatör tarafında düzenlendi:
Aynı durumu yaşadım arkadaşım bana vermişti hayvan asla yemek yemiyodu gözünü dahi acamiyodu şişmişti peki ne yapmanız lazım eczaneden gentagut göz damlası alın hayvan akciğer enfeksiyonu olmuş sabah aksam ikiser damla gozlerine 15 sn arayla iki damla da ağzına 15 sn arayla damlatın hayvanın kabuğu falan temiz görünüyor sanırsam hastalık çok ilerlememis eğer ağzını acmazsa ruj sürer gibi ağzının çevresine sürüm ağız boşluğundan içeri girer

Tabi siz Cem beyin yazmasini bekleyin yinede ben bu konuda uzman değilim sonuçta bir tahminde bulundum

Hayvanda bir göz enfeksiyonu var. Üşütmüş. Ama akciğer enfeksiyonu şu an belirsiniz. Üşütmüşte olabilir. Enfeksiyon başlangıcında da olabilir.

Eczaneden genta yada gentagut göz damlası alın. Sabah akşam gözlerine 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

Ayrıca 45 derece açıyla tutup sabah akşam ağzına ikişer damla damlatın.

Vitamin damla var mı?

Diğer hayvanların boyu bu hayvana göre büyük mü?

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Akvaryumda ısıtma lambası var mı?

Hayvanda bir göz enfeksiyonu var. Üşütmüş. Ama akciğer enfeksiyonu şu an belirsiniz. Üşütmüşte olabilir. Enfeksiyon başlangıcında da olabilir.

Eczaneden genta yada gentagut göz damlası alın. Sabah akşam gözlerine 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

Ayrıca 45 derece açıyla tutup sabah akşam ağzına ikişer damla damlatın.

Vitamin damla var mı?

Diğer hayvanların boyu bu hayvana göre büyük mü?

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Akvaryumda ısıtma lambası var mı?
Cem abi gentagut kullanmaya dün başladım gozlere ve agiza damlatiyorum agizini aciyo 45 dereceyi goz onunde bulunduruyorum deep fix vitamini kullaniyorum diger ikisinin boyutu bundan yaklasik 3 cm buyuk birininde 2 cm ben hep gozlem halindeyim suan zarar verdiklerini gormedim dikkatlerinide cekmedi onunla pek ilgilenmiyolar sadece bu onlar yem yerken oraya buraya yuzdukleri icin korkuyo kuru alana kaciyo bugun kuru alanin sulu olan kisiminda yatiyodu isitma lambam var kullanıyorum

Aynı durumu yaşadım arkadaşım bana vermişti hayvan asla yemek yemiyodu gözünü dahi acamiyodu şişmişti peki ne yapmanız lazım eczaneden gentagut göz damlası alın hayvan akciğer enfeksiyonu olmuş sabah aksam ikiser damla gozlerine 15 sn arayla iki damla da ağzına 15 sn arayla damlatın hayvanın kabuğu falan temiz görünüyor sanırsam hastalık çok ilerlememis eğer ağzını acmazsa ruj sürer gibi ağzının çevresine sürüm ağız boşluğundan içeri girer
Evet damlayaı kullanıyorum
Cem abi gentagut kullanmaya dün başladım gozlere ve agiza damlatiyorum agizini aciyo 45 dereceyi goz onunde bulunduruyorum deep fix vitamini kullaniyorum diger ikisinin boyutu bundan yaklasik 3 cm buyuk birininde 2 cm ben hep gozlem halindeyim suan zarar verdiklerini gormedim dikkatlerinide cekmedi onunla pek ilgilenmiyolar sadece bu onlar yem yerken oraya buraya yuzdukleri icin korkuyo kuru alana kaciyo bugun kuru alanin sulu olan kisiminda yatiyodu isitma lambam var kullanıyorum
Yukarıda bugun yazmisim ama hayvan elime dun aksam ulasti gelir gelmez damlaya basladım bu sabahda damlattım

Geri