Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu mu

Agahtoş

Yeni Üye
Kapluş henüz 1 yaşında değil,son günlerde kuru alanda hapşurduğunu farkettim.çok iştahlı ve hareketli ama nefes alırken boynunu yukarı kaldırıyor bu suyun içinde de böyle kuru alanda da.fotoğrafta ağzını açma ve yukarı kaldırma olayınıda sık yapıyor.vete götürdüm ama kaplumbağadan anlamadığını söyledi.sizce enf olabilir mi ve ne yapmak gerekir
IMG_1130.jpeg
IMG_1129.jpeg
IMG_1127.jpeg

Kapluş henüz 1 yaşında değil,son günlerde kuru alanda hapşurduğunu farkettim.çok iştahlı ve hareketli ama nefes alırken boynunu yukarı kaldırıyor bu suyun içinde de böyle kuru alanda da.fotoğrafta ağzını açma ve yukarı kaldırma olayınıda sık yapıyor.vete götürdüm ama kaplumbağadan anlamadığını söyledi.sizce enf olabilir mi ve ne yapmak gerekirEkli dosyayı görüntüle 13449Ekli dosyayı görüntüle 13450Ekli dosyayı görüntüle 13451

Akvaryum ölçüleri nedir.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı.

Hayvan esinti veya klimaya maruz kaldı mı?

Hayvanda ağzını açma, ses çıkarma, halsizlik, iştahsızlık gibi belirtiler var mı?

Kullandığınız bütün takviye ve ekipmanların fotoğrafını atın. Bazıları zararlıdır hayvanı hasta eder.

Akvaryumun bir fotoğrafını atın.

Veterinere götürme öldürüp eline verir.

Hayvan akciğer enfeksiyonu. Tedavi edilmezse olür.

Soruları eksiksiz cevaplayın.

Akvaryum ölçüleri nedir.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı.

Hayvan esinti veya klimaya maruz kaldı mı?

Hayvanda ağzını açma, ses çıkarma, halsizlik, iştahsızlık gibi belirtiler var mı?

Kullandığınız bütün takviye ve ekipmanların fotoğrafını atın. Bazıları zararlıdır hayvanı hasta eder.

Akvaryumun bir fotoğrafını atın.
50 cm 45 ltlik akvaryum,ısıtıcı ve lambası var.klima yok evde.çok iştahlı,hareketsiz değil.ağzını açma ve hapşurma var.kafasını sürekli yukarıda tutuyor bugunlerde.su seviyesini hasta ise zorlanmasın diye düşürdüm
IMG_1133.jpeg

Tüm ufak büyük taş, dekor ne varsa çıkartın.

Kuru alandaki kaplama pislik tutar uygun değil ama bir süre idare eder.

Kullandığınız ampul zararlı bu hayvanı hasta eder.

Bunu alın:ısıtma lambası her yaşta her mevsimde kullanılır.
Yazın 28 kışın 52 Watt kullanın.

Bu linkte satılıyor.

www.trendyol.com

Global K2 Kbl061 52w E27 2700k Sarı A55 Halogen Kapsüllü Ampul - Fiyatı, Yorumları

Global K2 Kbl061 52w E27 2700k Sarı A55 Halogen Kapsüllü Ampul yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
www.trendyol.com
www.trendyol.com
www.trendyol.com

Global K2 Kbl061 28w E27 2700k Sarı A55 Halogen Kapsüllü Ampul - Fiyatı, Yorumları

Global K2 Kbl061 28w E27 2700k Sarı A55 Halogen Kapsüllü Ampul yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
www.trendyol.com
www.trendyol.com

Tabanda sadece 0.5 mm silis kum kullanıyoruz bulamazsanız boş bırakın.

Su sıcaklığını 28 dereceye ayarlayın.

Eczaneden genta veya gentagut damla alın. Admin bakınca bunun kullanımı hakkında bilgi verir.

Filtre tamamen su içinde olmali yoksa motoru yanar. Birde sürekli çalışmalı yoksa pislik ürer. Filtreyi şuanlık çıkartın.

Elinizdeki yem ve takviyeler neler?

Sırasıyla:

Mineral damla

Su düzenleyici(klor,amonyak, agir metal giderici)

D vitamini

Çubuk yem

Gammarus

Mineral yem.

En soldaki mineral damlanin icerigi ustunde yaziyor mu? Onu atabilir misiniz

Bu yem ve takviyeleri ne sıklıkla ne kadar nasıl kullaniyorsunuz yazar mısınız
Günde 2 kere yem veriyorum bazen 3,gammarusu haftada 3 kez veriyorum diğerlerini sırayla.minerali suyunu değiştrdikçe(haftada 1) 15 -20 damla.açıkcası yem konusunda çok veriyorum gibi geliyor.ne versem yer modunda olduğu için.
image.jpg

Günde 2 kere yem veriyorum bazen 3,gammarusu haftada 3 kez veriyorum diğerlerini sırayla.minerali suyunu değiştrdikçe(haftada 1) 15 -20 damla.açıkcası yem konusunda çok veriyorum gibi geliyor.ne versem yer modunda olduğu için.Ekli dosyayı görüntüle 13454

Bu markayı kullanmayın.

Bioturt d vitami şuan gereksiz.

Sera mineral yemi 10 günde bir verin.

Deepfix reptivit vitamin ve tropical supreme su düzenleyici alın.

Sabah 3.5 stick yem akşam ise 6 gammarus kadar verin.

Reptivit vitamini yemine damlatarak veriyoruz normalde haftada 1 damla ama hasta olsuğu için doz değişir. Onu da admin bakinca yazar.

Bu markayı kullanmayın.

Bioturt d vitami şuan gereksiz.

Sera mineral yemi 10 günde bir verin.

Deepfix reptivit vitamin ve tropical supreme su düzenleyici alın.

Sabah 3.5 stick yem akşam ise 6 gammarus kadar verin.

Reptivit vitamini yemine damlatarak veriyoruz normalde haftada 1 damla ama hasta olsuğu için doz değişir. Onu da admin bakinca yazar.
Ben baya fazla besliyormuşum.Teşekkür ederim🙏🏻

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvan akciğer enfeksiyonu olmuş. Bu ya klima varsa ondan yada pencere açılmasına bağlı cereyanda kalmadan dolayı olur.

Eczaneden genta yada gentagut göz damlası alın sabah akşam 45 derece açıyla tutup ikişer damla ağzına damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun ağız aralığından girsin.

Yem yiyorsa stick yeme 3 damla damlatıp suda hemen önüne atın yesin. Bu öğünün ilk stick yemi olacak.

Bir hafta uygulayın sonra bakalım.

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvan akciğer enfeksiyonu olmuş. Bu ya klima varsa ondan yada pencere açılmasına bağlı cereyanda kalmadan dolayı olur.

Eczaneden genta yada gentagut göz damlası alın sabah akşam 45 derece açıyla tutup ikişer damla ağzına damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun ağız aralığından girsin.

Yem yiyorsa stick yeme 3 damla damlatıp suda hemen önüne atın yesin. Bu öğünün ilk stick yemi olacak.

Bir hafta uygulayın sonra bakalım.
Teşekkür ederim🙏🏻damlayı aldım ama akşam öğününü yemedi ki normalde çok obur.bende ağzına damlattım 2 damla.

Geri