Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu mu?

tugba.k

Yeni Üye
mailto:/img600/3995/6k0j.jpg

mailto:/img543/1192/wllm.jpg

İki tane su kaplumbağası emanet olarak verildi plastik kapta sadece on walt' luk ısıtıcıları var ama şu an akciğer enfeksiyonundan şüpheleniyorum :ff: bir tanesinin karın bölgesinde pembelik var diğerinin karın bölgesinde gri - siyahlaşma var resimdekiler gibi. iştahsızlık yok ve hareketliler ama akşam olunca kuru bölgede kalıp uyuyorlar sabaha kadar, iyi mi yoksa kötü mü anlamadım :dontgetit: yüzerken beyaz kabarcık çıkıyor bir kaç gün önce hapşuruyorlardı ama şimdi yok :ff: çenelerini açıp kapatıyorlar ama ses gelmiyor, eğri yüzmede yok. nefes almada zorlanma nasıl bir şey hiç bir fikrim yok :ff: plastik kap olduğu için sularını sık sık değiştiriyorum bi de çok sevdim onları buradaki okuduklarım kadarıyla deneyimsiz bir veterinere götürmekten de korkuyorum yardımcı olursanız çok mutlu olurum :smile:

Ekli dosyalar

• IMG10222.jpg
    IMG10222.jpg
    143.4 KB · Görüntüleme: 297
  • IMG10223.jpg
    IMG10223.jpg
    139.8 KB · Görüntüleme: 223
Cvp: Akciğer enfeksiyonu mu?

evet akciğerde enfeksiyon var gibi kaplumbağalara ne zamandır bakıyorsun leri derece ise mecburen bir veterinere götürmelisin ölüme kadar yolu var bu hastalığın hapşurmada gözlemlemissin bu hastalığı ciddiye al belirtiler fazla

bir yararım olduysa mesajıma teşekkür edersen sevinirim

Büyük resimdeki renk değişimleri büyümeye bağlı. Ayrıca bana göre her ikisindede vitamin ve mineral eksikliği var. Kalsiyum alıyorlar mı?
Kullandığınız yemleri bize belirtin. Eksik yada uygun olamayan beslenme varsa belirtiriz.

Çenelerini açıp kapatmaları nefes almada güçlüğün işaretidir. Veterinere göstermek iyidir. İstanbul daysanız size veteriner önerebilirim.

Plastik kapta hayvan beslemek uygun değil. Filtre olmaması ve bu sebeple sık komple su değişimi hayvanlar için zararlı. Sürekli yeni suya adapte olurken metabolizma zorlanıyor. Sık değiştirmeseniz zaten kirlenen su enfeksiyon risklerini artıracak. Bu sebeple uygun fltreli ve ısıtıcılı akvaryum gerekir. Kuru alanı ısıtan lamba var mı? Bu akciğer enfeksiyonunda en büyük etkenlerdendir.

En kısa zamanda sistemi tamamlamalısınız. Şimdi başlangıçta dahi olsalar ilerleyecek ve kurtarılması zor duruma gelinecek.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için veterinere götüreceğim umarım iyileşirler, tavsiyeniz iyi olurdu ama ankara da yaşıyorum emin olmak için veterinerin söylediklerini buraya da yazarım. Sahipleri günde sadece bir tane kurutulmuş kurt yemi vermemi söylediler ama ben üç tane veiryorum bir sakıncası olur mu bilmiyorum. vitamin olarak günde bir iki damla alıyorlar sadece. plastik kapta kuru ve yüksek bir yer var ama ısıtıcı yok onun için sadece suyun içine koyduğum 10 watt luk ısıtıcı var

Kurtları kullanmanızı önermek ayrıca tek çeşit beslenme iyi değildir ana yem olarak sera raffy p veya tetra reptomin ek yem olarak sera raffy I ve sera mineral yem almanızı öneririm başlangıç olarak iyi yerlerdir

Sera mineral yem aldığınızda vitamin kullanmanızı gerek kalmaz suya başlatılan vitaminler zaten ise yaramaz

flora11' Alıntı:
Kurtları kullanmanızı önermek ayrıca tek çeşit beslenme iyi değildir ana yem olarak sera raffy p veya tetra reptomin ek yem olarak sera raffy I ve sera mineral yem almanızı öneririm başlangıç olarak iyi yerlerdir

Sera mineral yem aldığınızda vitamin kullanmanızı gerek kalmaz suya damlatılan vitaminler zaten ise yaramaz

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Bu iki konuyu dikkatli okumanızı öneririm. Kaplumbağa bakımı ve beslenmesinde çok hatalı noktalarınız var. Düzetilmezse yakın zamanda hayvanlar bu duruma daha fazla dayanamayacaktır.

tuğba bu veteriner kaplumbağa konusunda diğerlerinden iyidir. ben de kulak enfeksiyonu için gitmiştim.
Çankaya
Birlik Mahallesi
Şemsettin Günaltay Caddesi
No:401 / B GOP / Ankara

Tel & Fax :
(0312) 495 00 04

ayrıca deveboynu bir lamban varsa kuru alanı 10-12 saat süre ile ısıt. hayvanlar anladığım kadarıyla işin başında bu da havaların iyi seyretmesi sebebi ile. uvb lamba da almalısın. ama başkası adına bakıyorum demişsin. aldığın kişilerin bu işten anlamadığı da açık. bir yemle ve bir adetle kendilerini idame etmeleri zor hele ki hastalık durumunda. mineral yem gerekli ama vitamin var demişsin. kuru yemi aldığında yemine damlatıp ağız yollu vermelisin. suda işe yaramadığı gibi suyun kalitesini de bozar. ve kabuk jeli kullanıyorsan onu bırak yani çöpe at. o ürün öldürücüdür. su değişimlerinde de bir pet şişeye ya da damacanaya su koyup oda sıcaklığında beklet hem ısı değeri eşit hem de su dinlenmiş olur. dahası mümkünse içme veya arıtma suyu kullanman ondan da iyi olur.

sempatinin şubeleri de var ama bu konuya hakim olanları var mı bilmiyorum. http://www.sempatigo.com/

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için bu bakımla hastalanmaları an meselesi gibi bir şeymiş zaten. hareketli ve iştahlarının hala olmasıyla daha başında sayılırlar herhalde hastalığın. Peki sempati veterinerliğe kızılaydan 113'le mi gidilir ?

otobüs konusunda bilgim yok bn kışın ortasında gittiğim için araba ile gittim. bir de o yol biraz gariptir. U şeklinde yolun bir tarafı yukarıya gidiyor, bu alttaki yolda ben trt'nin olduğu taraftan gitmiştim. sen arayıp sor istersen telefonla.

veterinere götürdüm vitamin eksikliği var dedi ısrarla sordum akciğer enfeksiyonu olabilirler mi diye ama yok dedi dediğine göre karnına baskı yapınca ağzını kocaman açıyormuş eğer akciğer enfeksiyonuysa ama açmadıkları için yok dedi iki tane vitamin verdi ademin ve aminosol her gün birer damla vermemi söyledi. bir de kapluşların birinin gözüne perde inmiş gibiydi ve şişti bir de terramycin sürdüm gözlerine. bir kaç gün sonra gözlerini açtı. gözünü açmak istediğinde açıyordu normalde kapalı duruyordu. diğerinin hiç bir şeyi yoktu hareketli ve iştahı vardı ikisi de hareketliydi iyileştiklerinin sanıyordum ama dün bir baktım ikisinin de gözleri kapalı diğerinin gözü de kapalı ve damarlı gibi duruyor bir de yemek yemedi dünden beri verirken kaçıyor. ellerinin ve ayaklarının başladığı yerlerde dışkı gibi kahverengi lekeler var. suyun içinde hareketsiz duruyorlar nereye bıraksam orada kalıyorlar kafalarını da suyun içinde hafif aşağı tutuyorlar bir de hapşırma var arada :(

Su ısısını 30 dereceye çıkartın. Kuru alan ısısıda 34 derece olsun. Bence durum ilerliyor. Veterineri arayıp durumu bildirin. Hapşırdığını gittiğinizde söylemiş miydiniz? Kahverengi lekelerin mantar olduğunu düşünüyorum. Tabi gene veteriner görmeli. Genede aşağıdaki yazıyı okuyun derim.
mailto:/kaplumbaga_hastaliklari_dosyalar/mantar.htm

Ancak şu var. Ne mantar nede akciğer enfeksiyonu bu şartlarda tedavi edilemez. Yani sonuç alınamaz. Ben hayvanların durumunun veterinerin dediği kadar iyi olduğunu sanmıyorum. En azından daha önce çok kötü olmasada kötüye gidiyor.
Hapşırma, bitkinlik, uyku hali, kapalı gözler hasta olduğunu ve ilerlemiş olduğunu gösteriyor. Hastalık akciğer enfeksiyonu.
Derideki kahverengi renk değişimleride büyük ihtimal mantar.
Geçmiş olsun. Veterineri tekrar arayın ve su artı kuru alan ısısını yükseltip filtre ile temizleyin. Dezenfekte etme durumuda gerekecek.

komple bir temizlik şart. gözlerde kapanma olduğuna göre su temiz değil. ısılarla ilgili bilgiyi emre vermiş. bu lamba işini bir an önce çöz. şu anda en lazım şey o eczaneden gentamisin alıp gözlerine sabah akşam ikişer damla damlat. akciğer enfeksiyonu için vet.in önerdiği veya verdiği antibiyotiği uygulamalısın. bu konuda bir daha ara.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, bir haftadır hayvanlarla ilgilenemedim. Yarın veterinere götüreceğim. Gentavet-g isimli bir göz damlasından aldım , içinde gentamisin sülfat var uygun olur mu??? Umarım iyileşirler :smile:

evet göz damlaları genelde birbirlerine emsaldir. uygulamayı yukarıda yazdım. geçmiş olsun.

Veterinere götürdüm. Durumlarının ağır olduğunu söyledi, yem yemedikleri için şekerli bir karışım yapıp damla olarak verdi. Yarın antibiyotik verecek ama yinede besleyebilirsen yem ver dedi, fakat kapluşlar ağzını açmıyor nasıl yem yedirebilirim??

şeker işi bizim hayvanlar için zararlı vet. sanırım enerji versin diye vermiş ama olmaz. pet shoptan vitamin damla alacaksın. bulabilirsen en iyisi sera reptilin vitamin arkasından jbl gelir. bulamazsan mecbur bir vitamin alacaksın. vitamini ağız çevresine süreceksin. bu hem iştahını açacak hem de direnç kazanmasını sağlayacaktır. eğer jel kullanıyorsan onu çöpe at o öldürücüdür. donanımın neler, hayvanların şartlarından bahset. bir de durumlarını ve yaptıkları hareketleri anlat. mesela sürekli kuru alandalar mı; esneme var mı ? başları yerde mi havada mı ?

Tedaviye sıkı şekilde başlanmalı. Yemsizlikte bitkinliği artıracak ve bünye zorlanacak. Vitamini ağız açıp damlatamazsanız hayvanın başını yukarı getirip ağzına sıkın. Başını içeri çekecek ancak vitaminin içerisinde kalacağı için ya ağzını kısmen açınca yada açmadan aralardan sızarak alır. Püskürtürse korkup hayvanı düşürmeyin.
Kahverengi lekelere ne dedi?

kahverengi lekelere deri değişimi dedi derisini pamukla silince o lekeler pamuğa çıkıyor bu yüzden mantar olmadığını söyledi. kapluşların birinin kafasından ellerine doğru ince bir beyaz deri var sanki derisi yüzülmüş gibi. bir tanesi gözlerini dünde bugün de açabilidi ama suya girince kapatıyor geri. diğeri de bugün bir tanesinin açabildi ama daha bir şey veremedim. bir tane vitaminleri vardı toraxsol diye onu damlatsam olur mu bugün için bir de veteriner bugün de verecekti o şekerli karışımdan bir damla vermemesini mi söyleyim ??

Suyun temizliği ne durumda? Su dinlenmemiş musluk suyu mu? Bunlar rahatsız edici unsurlar.

Kahverengi lekelerin mantar olmamasına sevindim. Uzayan deriye müdahale etmeyin. Deri değişimine bağlı eski derinin atılmayı beklemesidir. Akvaryumda ipek bitki varsa sürtünüp atar.

Şekerli vitamin yerine kaplumbağa vitamini alıp versem olur mu diye danışın.

dinlenmiş su kullanıyorum ama veterinerin verdiği vitamin değildi şekerli bir solüsyon hazırlayıp verdi damla olarak

Geri