Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer Enfeksiyonu Olan Su Kaplumbağam Yem Yemiyor

Barbarossa

Bronz 5 Üye
Merhaba arkadaşlar 2 ay önce yavru su kaplumbağası aldım. Şu an 3-4 cm boyutlarında. Isıtıcı pedi, akvaryumu, uvb lambası var. Isıtıcı lambasını yeni sipariş verdik Henüz gelmedi.

Forumda okuduğum akciğer enfeksiyonu belirtileri var, iştahsızlık, yan yüzme, burnundan baloncuk çıkarma vs.

2 gündür Genta göz damlasını ağzına sabah akşam damlatıyoruz, reptilin vitamini de ağzına damlatıyoruz.

Ancak hayvan 1 haftadır yem yemiyor, su içinde hareket ediyor, yüzüyor ama asla yem yediremiyorum. Açık gammarus ve ahm stick yemi var.

Yumurta akı ve haşlanmış kıyma da yediremedim. Nasıl yem yedirebilirim hayvana, çok kısa zamanda ölecek açlıktan ölecek yoksa.

Uvb lamba için henüz erken. Isıtma lambası ne aldınız?
Lamba mesafesi kaç cm?

Su sıcaklığını 28derecenin altına düşmeyecek şekilde 28 dereceye ayarlayın.

Hayvan hem hasta hemde stresli olduğu için yem yemiyor. Lamba sistemi ve akvaryumu fotoğrafını atın.

Lamba mesafesi kaç cm?

Hayvan hem hasta hemde stresli olduğu için yem yemiyor. Lamba sistemi ve akvaryumu fotoğrafını atın.
https://www.hepsiburada.com/halojen...-lumen-p-HBV00000LSI90?magaza=ÖZGÜR ELEKTRİK&

Isıtma lambası olarak bunu aldım. 1-2 güne gelir. Gelir gelmez takacağım. Su sıcaklığı 28-29 derece hayvvan çok küçük olduğu için ısıtma pedi var altında.

Lamba mesafesi kaç cm?

Ekli dosyalar

• * Görsel 2025-02-23 saat 23.01.51_21aff3e4.jpg
    * Görsel 2025-02-23 saat 23.01.51_21aff3e4.jpg
    107.1 KB · Görüntüleme: 24
Pencereyi kapalı tutun. Hayvan su içindeyken oda havalandırması yapın.

Isıtma lambası halojen armut ampul 42watt uygundur. Elektrikçilerde veya ucuzluk avm dukkan gibi yerlerden bulabilirsiniz.
Metal çanaklı lamba ile 22cm den konumlandırın

Uvb lambayı fotoğraf atın. Ve şuanlık kullanmayın. 3 cm icin uvb ye gerek yok ayrica uvb bağışıklıgina da zarar verebilir.
Ölüm döşeğindeki hayvan için iyi olmaz.

Tamam lambayı hallettikten sonra ufak parça halinde hamsi deneyin. Veya karides. Gammarus yiyor mu?

Isıtma pedi yetersiz. SU ısıtıcı olacak. 28Dereceye ayarlayın. Lamba da yok halledin. Ekipman olmadan iyileşmez zaten.

Foruma hoşgeldiniz.

Ampul wattı yüksek bu sanıyorum lamba içinde fazla gelebilir. Max kaldırma kapasiteleri lambaya göre 40 yada 60 watt.

Hayvan ufak. 40 watt klasik akkor ampul yada 42-46 watt halojen armut ampul alacaksınız.

Alttan ped yeterli ısı vermez üstten doğrudan ısı almalı.

Gentayı sabah akşam doz 2 damla olacak kadar ağzına damlatın. Birkaç dakika kuru alanda tutun. Suya hemen koymayın ağzını açıp yıkamasın.

Vitamini 1 hafta boyunca her gün 1 damla ağzına damlatın. Vitamin direncini artırır.

Sıvı besin uzun zamandır piyasada yok. Bu şekilde devam edin. Stick yemi su ile püre yapıp yedirmeyi deneyebilirsiniz.

Lamba devreye girince hayvana olumlu etki eder.

Çok teşekkür ederim lambanin gelmesini bekliyorum, dediklerinizi de uyguluyorum umarim işe yarar. su içinde kalip yüzebiliyor, hareketleri iyi yalnizca yem yemiyor. Açliktan ölmez umarım hayvancağız. Ne kadar yaşayabilir bu şekilde?

Çok teşekkür ederim lambanin gelmesini bekliyorum, dediklerinizi de uyguluyorum umarim işe yarar. su içinde kalip yüzebiliyor, hareketleri iyi yalnizca yem yemiyor. Açliktan ölmez umarım hayvancağız. Ne kadar yaşayabilir bu şekilde?
Su ısıtıcı ve ısıtma lambası halledilince ufak parça haşlanmış hamsi-kıyma-karides deneyin kılçıksız yağsız tuzsuz olmalı.
Hayvan ne kadardır aç?

Suyunun sıcaklığı şu an 29 derece. Su sıcaklığı yönünden bir problem yok. Hala ampulu bekliyorum ama bir türlü yem yediremiyorum. Ampul gelse iştahı düzelir mi sizce?

Su sıcaklığını nasıl ölçtünüz? Su sıcaklığı her zaman sabit 29 derece mi?
Hayvan kuru alanda duruyorsa ve kuru alanda uyuyorsa ampul gelince baya bir etki eder.
Genelde suda duruyor arada kuru alana çıkıyorsa ampul yinede bağışıklık sistemini destekler.

Zaten kuru alanda sakat. Hayvan oraya çıkmakta zorlanır. Taş üstünde durması soğuk yemesine neden olur.

Vitamine devam ediyor musunuz Hayvanı 45 derecelik açıyla tutup ağzına 2 damla damlatın.

Evet dereceyle ölçüyoruz sürekli ve sıcaklığı sabit. Taşlar suyun içinde olduğu için oda sıcak, orada durduğunu gördüm bugün lambası geldiği zaman rahatlayacak umarım. Vitaminlerini veriyoruz. Çok ağzını açmasa dudaklarının kenarına sürüyorum.

İştahsızlığı çok üzücü sadece. Biraz yem Yese çok fark edecek. Son safhada değil sanırım enfeksiyon. Yarın tekrar danışabilirim size çok teşekkür ederim.

Derece hangi derece. Klasik cam termometre olmalı ve 30 dakika su içinde beklemeli en az. Bu şekilde ise problem yok.

Kıyma parçası, hamsi, karidese cevap veriyorlar normalde. Hayvan yavru bilinci tam gelişmemiş ve streste ise bunlarda ek olarak iştahsızlığına olumsuz etki eder.

Biraz rahatlamaya ve ısınmaya ihtiyacı var. Ondan sonra hamsi ve kıyma denemesi tekrardan yapın.

Geri