Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Su ısıtıcı aldınız mı? Yuvanın şuanki fotoğrafını atar mısınızMerhaba denilen her şeyi yaptım, yem yemiyor hala malesef @yosuntosun
Bir günde iyileşmez. Ama o mat ile olmaz su ısıtıcı şart. Hayvan su ısıtıcıya yaslanıp ısınır.Evet her şeyi aldım gayet güzel ısıtıyor. Size öncesinde attığım şekilde oraya ısıtıcı lamba taktık. Ama bir türlü yem yemiyor. Ne yapılabilir bu konuda
Cok tesekkur ederim dediginizi yapacagim. Monodoks tedavisine başlasam mi? Genta pek işe yaramadı gibi 1 hafta oldu.Hayvana verdiğiniz yemler neler?
Eğer ağzını açtırabilirseniz çay kaşığında yemi sulu lapa yapıp ağzına boşaltın.
Bu hayvanlar tüküremez ama suda ağzını açıp yıkayabilir. Hayvanı 45 derece açıyla tutarak verin mümkünse yatay şekilde verin. Fazla dikleştirmeyin. Verdikten sonra içeri çekmezse çene altını parmağınızla okşayın. Yutkunma tetiklensin. Bir 5 dakika kuru yerde dursun sonra suya alın. Su içsin.
Ya da eczaneden ufak şırınga alın. 1 mg'lik. Buna sulu bulamaç yapıp çektirin. Ağzını bir şekilde açtırıp içine itin. Yavaşça basın. Bunu çok dikkatli yapın. Fazla basınçlı yaparsanız ciğerlerine kaçabilir. Bunu yaparken hayvanı yatay vaziyette tutacaksınız. Dik tutmayın.
Su ısıtıcı var mı?Cok tesekkur ederim dediginizi yapacagim. Monodoks tedavisine başlasam mi? Genta pek işe yaramadı gibi 1 hafta oldu.
Evet var. Suya çok girmiyor şu an, isıtici lambanin altinda kuru alanda uyuyor.Su ısıtıcı var mı?
Merhaba, gammarus ve ahm stick yem kullanıyorum. Ağzını açmakta zorlanıyoruz genelde, dik tutup damlatmaya çalışıyorum. Hayvan ağzını pek açmıyor. Lambasını aldıktan sonra sürekli lambanın altında uyuyor.Hayır monodoks kullanmayın hem güçlü hem de dozu ayarlanması zor bir antibiyotik.
Kullandığınız yemleri söyleyebilir misiniz?
Gentayı verirken hayvan ağzını açıyor mu yoksa hayvanı dik tutup mu damlatıyorsunuz?