akinci23
Gümüş 5 Üye
İlginiz için teşekkür ederim arkadaşlar. Bir veterinerle konuşma şansım oldu. Onun da kaplumbağa ile ilgili çok bilgisi yoktu ama bana iyi bir dezenfektenin işe yarayabileceğini söyledi daha başlangıç aşamasında olduğu için. ben de petshopa gittim ve durumu oradaki adama anlattım. O da bana bir dezefektan verdi onun bu hastalık yüzünden gözü kapanan kaplumbağalarda bile işe yaradığını söyledi. Nekadar doğru söyledi bilmiyorum ama umarım işe yarar. sanırım hastalığın nedenini biliyorum. Ben musluk suyu kullanıyordum ve suya başka bir madde de katmıyodum. Burada gördüm ve seratoxivec aldım. Ama onu kullanalı daha 1 hafta oldu. Bugün eve döner dönmez su kaynattım ve 5-6 saat beklettikten sonra akvaryumun içindeki herşeyi iyice dezenfekte ettim ve suyuna da birkaç damla dezenfetandan damlattım. Hafif mavimsi bir renk aldı su.Gelecek hafta için yarın sabah tekrar su kaynatıp dinlendirecem. 1 hafta dinlenmesi gerekiyormuş suyun. Ayrıca vitamini de artırdım. Umarım geçer. Geçmezse iyi bir veterinere gidecem.Zaten şişlik iyice büyüyene kadar pek bir işlem de yapılamıyormuş.Bakalım umarım cerrahi müdahaleye gerek kalmadan geçer. Sizleri haberdar edecem. İlginiz için tekrar teşekkür ederim.