Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akciğer enfeksiyonu tedavi süreci

samet52

SKF Delisi
merhaba arkadaşlar tedaviye başlayalı 3gün 1 saat oldu , pek bir farklılık olmadı acaba ne zaman etki gösterir 80 mg gentamisin (0.25 cc) 3 litre suya karışıtırıyorum , bir çiçek koydum yorulunca üstüne çıkıyor ısıtma lambası var üstünün büyük bir kısmı havluyla örütülü geceleri ise 2 parmak açıklık kalıyor , çiçeğin üstüne çıkıp uyuyor genelde yarın fotoğrafları atacağım

acaba hangi süreçlerde iyiye gitme ortaya çıkar

Tedavi surecinde surekli suda olmali. O yuzden o cicek tedaviyi bozuyor. O cicegi kaldirin. 1 kapsul 1,5 litre suya eklenmeli. Tedavi en az bir hafta surmek zorunda. Ama suyun icinde olmadikca tedavinin anlami yok. Cicegi kaldirmak zorundasiniz.

Cvp: akciğer enfeksiyonu tedavi süreci

Yem yememe devam ediyor mu hala? Benimki 20 gün boyunca tepki vermedi sonra düzeldi :)

eğer yem yiyorsa yemine de damlat vitaminle karıstırıp. Veya şırıngayla sinirlendir agzınıı actıgında sık sonra suya bırak yutkunsun. En etkin yöntemler bınlar. inşallah düzelir

bana da birisi demişti ondan koydum hemen çıkarıyorum , gentamisin ampul kullanıyorum banyoterliği nickli (Mert) arkadaşımız onun 40 mg kullanmış dozajının 0.50 cc olduğunu söyledi benim kullandığım 80 mg olduğu için 0.25 kullanıyorum ve 3 litre koymamı söyledi öyle uyguluyorum

banyoterligi' Alıntı:
Yem yememe devam ediyor mu hala? Benimki 20 gün boyunca tepki vermedi sonra düzeldi :)

eğer yem yiyorsa yemine de damlat vitaminle karıstırıp. Veya şırıngayla sinirlendir agzınıı actıgında sık sonra suya bırak yutkunsun. En etkin yöntemler bınlar. inşallah düzelir

çok teşekkür ederim önerilerinizi dikkatle uyguluyorum yem karides yiyor normal tetra yı ısırıyor çok küçük kopardı sabah küçücük onunda yarısını geri attı bu iyiye işaret sanırım :) önceden hiç bakmıyordu vitaminini şuan suya damlatıyorum antibiyotikle beraber merak ettim bir konu sanasol şurubu hergün 0.1 cc mi damlatmalıyım

Yok dogru uyguluyorsunuz ben baskalari okudugunda kafasi karismasin diye soyledim :)
Yanlis anlasilacak sekilde yazmisim :)
Yalnizca o cicegi kaldirin. Birde 1 hafta boyunca devam edin tedaviye. Umarim hemen iyilesir :(

inşallah iyileşir yalnız şuan çiçeği kaldırdım ama su derin biraz yani yaklaşık 5 cm h kadar sanırım bir sıkıntı çıkmaz değilmi sürekli yüzemez sanırım nerde uyuyacak bir boğulma riski yok mu

Kafasini sudan disari cikaramiyor mu istediginde ?

Yalniz yem yiyorsa Mert'in dedigi gibi yeme damlatarak vermeniz hem daha cok etki edecektir hemde bu olaylardan endise etmek zorunda kalmazsiniz :)

Aynen çiçeği kaldır, kafasını uzattıgında sudan nefes alıp dinlenebilsin. Zaten yüzmemesi gerekiyor karantina kabında..

Birde yemi 2 ye böl. Suyuyla ıslat. Sanasol şurubun ölçeği var ya, onun yarısına kadar vitamini koy. yemi de oraya koy. Elinle bir güzel karıştır -karidesi yap dicem ama parçalanıyor hemen karides- Böyle ver. Hatta şimdi denesene bi hazır online'ken bende. Vitamin hafif tatlı oldugundan sevicektir de.

Böyle olursa 0,1 cc koy. Olmazsa 0,2 cc civarı koy vitamini. 24 saatte bir komple suyu değiştir.

Hadi inşallah senin yavruyuda kurtarıcaz :)

tabiki çıkarıyor fakat hastalıktan dolayı halsizlik oluyor farkında olmaz gibi insanın aklına neler geliyor endişe duyuyor insan :) karides yiyor karides de fazla çekmiyor vitamini ama öyle deneyeceğim :)

banyoterligi' Alıntı:
Aynen çiçeği kaldır, kafasını uzattıgında sudan nefes alıp dinlenebilsin. Zaten yüzmemesi gerekiyor karantina kabında..

Birde yemi 2 ye böl. Suyuyla ıslat. Sanasol şurubun ölçeği var ya, onun yarısına kadar vitamini koy. yemi de oraya koy. Elinle bir güzel karıştır -karidesi yap dicem ama parçalanıyor hemen karides- Böyle ver. Hatta şimdi denesene bi hazır online'ken bende. Vitamin hafif tatlı oldugundan sevicektir de.

Böyle olursa 0,1 cc koy. Olmazsa 0,2 cc civarı koy vitamini. 24 saatte bir komple suyu değiştir.

Hadi inşallah senin yavruyuda kurtarıcaz :)

deniyorum şimdi bakalım buraya yazacağım :) 8 litrelik saklama kabı vardı satıcıda 3 litre koyunca su bi 4-5 cm yükseliyor haliyle yüzüyor şmidi dediğinizi deniyorum

Kabın içine ısıtıcıyı yan koy vantuzlarıyla vantuzla. Daha sonra kaç litre olduguna bakarak su koy. Isıtıcının minumum su seviyesini geçtiği an kaç litre oldugunu suyun bak. Ona göre dozu ayarla :)

banyoterligi' Alıntı:
Kabın içine ısıtıcıyı yan koy vantuzlarıyla vantuzla. Daha sonra kaç litre olduguna bakarak su koy. Isıtıcının minumum su seviyesini geçtiği an kaç litre oldugunu suyun bak. Ona göre dozu ayarla :)

mantıklı litreye yarın bakarım yarın beraber dozajı karalaştırırız şimdi yemi veriyorum inşaallah yer :)

maalesef arkadaşlar normal yemleri 5 dk beklettim suda yemedi ısırıp bıraktı hepsini nedense :( karidesi de bulayım verdim onu hemen yedi karidesi yiyor da neden normal yemi yemiyor anlamıyorum , karidesi vitamine bulayıp versem de olur değilmi normal yem gibi olmasada faydası olur sanırım

Sende bir suru yem vardı galiba diger yemlerıde denesene? Karidesde olur ama emmiyor vitamin onu. En etkili yol direk şırıngayla ağızdan vermek

hepsini denedim ne yalan söylim , ağzını açmıyor bir de küçük hep zor ama yarın onu da deneyeceğim şimdi sürekli yormak istemiyorum uyku saati zaten :) peki çiçeği kaldırdım kaplumbağa nasıl uyuyacak suda kalırlarken uyuyabiliyorlarmı acaba

Suda uyurlar zaten :) Kafasını dışarı çıkartabiliyorsa sorun yok.

Benim çizgili geceleri karada uyuyor, havaların soğudugunu düşünürsek hasta olma ihtimalleri var mı acaba? Bazı çizgililer kumda falan uyuyormuş galiba. Benimkinin hiçte öyle suda uyuma gibi durumu yok , benimkimi anormal :D

Emre'ninkide karada uyuyor :) Benim cizgili kum altinda :D Birsey olmaz onlara ya bizim ulkemizin danalari onlar :)

5 aydır çizgilimin suda uyuduğunu hiç görmedim :D
Gerçi benim Pakize'de kuru alanda uyuyor :D

teşekkürler sabah kalktım suda uyuyordu yemledim fakat hala ana yem yemiyor inşallah 1-2 güne geçer :)

Komple mi kuru alanda uyuyor yahu pakize yoksa kuru alana tutunup kafayı koyup mu uyuyo? 2ci dediğim gibiyse benimkide öyle yapıyoda :D

Ayrıyetten çizgililer çok değişikler ya aslında 3-5 sene sonra çiftleştirip doğan yumurtaları göllere bırakmak gibi bir proje yapsak çok güzel olur.

Bu arada golgi ile pekmez aynı boydalar sanırım 5 cm ikiside. Yalnız bizimkisinin kuyruğu çok hafif daha kısa sizinkinden , genetik galiba :D

Benim Snow'la eş dişi yok :breh:
Ne kadar çizgili varsa hepsi erkek çıktı :D İkinizden birinin dişi çıkmasını umuyorum :D

Geri