Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akciğer enfeksiyonu tedavi süreci

Benim çizgili geceleri iyice coştu. Bazen kafasını içeri dahi çekmeden karada uyuyor :)

Benim çizgilinin kuyruğu hiç bir yere soğmıyor :) Bende diğerleri dişi olsun isterim. Belki çiftleştiririz.

Cvp: akciğer enfeksiyonu tedavi süreci

Benim ikiside komple kuru alanda :D fotoğraf çeker koyarım uyurken :)

Dişi çıksalar süper olur valla. Dişi çizgiliye hasretiz :D

Dişiye hasretiz dedi :haha: :haha: Ecem korkutuyosun çizgilimi :D Bakalım dişi çıkarlarsa güzel olur minik minik yavrular gelir de sanırm 5-6 yaşından önce çiftleşme olayları olmuyor

akciğer hastalığı için hangi ilaçları tavsiye edersiniz. nereden bulabilirim? iğne olmasın.

cem' Alıntı:
akciğer hastalığı için hangi ilaçları tavsiye edersiniz. nereden bulabilirim? iğne olmasın.

Benim uygulamam 3 litre suya 0.25 cc 80 mg genta damlatıyorum 1 cc de sanasol multivitamin eczaneden alacaksınız şırınga da alın ki ölçüsünü doğru koyun ve ampulden rahat çekersiniz ilacı

samet52' Alıntı:
cem' Alıntı:

Benim uygulamam 3 litre suya 0.25 cc 80 mg genta damlatıyorum 1 cc de sanasol multivitamin eczaneden alacaksınız şırınga da alın ki ölçüsünü doğru koyun ve ampulden rahat çekersiniz ilacı

öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. genta derken gentamisin mi; gentagut mu? forumda okuduğum kadarıyla iki çeşitmiş.

Kuru alan fotolarini bende göndereceğim. Bayağı oldu. Geceli gündüzlü. Bu arada dişi çıkarsa benim çizgili oğlan içinde düşünün. Ecem ile sırayla ziyaret ederiz artık :) :)
Arzu danda dişi bekliyorum :)

Gentamisin kullanılıyor. Konu dağıldı biraz kusura bakmayın.

cem' Alıntı:
samet52' Alıntı:
cem' Alıntı:

öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. genta derken gentamisin mi; gentagut mu? forumda okuduğum kadarıyla iki çeşitmiş.

gentamisin ilaç olarak genta 80 mg kullanabilirsiniz 2ml ampul şeklinde 40 mg varsa 40 mg da alabilirsiniz

AEK' Alıntı:
Kuru alan fotolarini bende göndereceğim. Bayağı oldu. Geceli gündüzlü. Bu arada dişi çıkarsa benim çizgili oğlan içinde düşünün. Ecem ile sırayla ziyaret ederiz artık :) :)
Arzu danda dişi bekliyorum :)

Gentamisin kullanılıyor. Konu dağıldı biraz kusura bakmayın.

estafurulullah herkes her sorusuna cevap almış oldu iyi oldu :)

samet hocam bu sanasol şekerli şurup suya katarsak bir problem yapmaz umarım. bir de akciğer için largopen diye bir çocuk şurubu aldım en hafif antibiyotik. geniş spektrumlu antibiyotikmiş bunu 0.1 ml şırıngayla ağızdan vericem. ne dersin.

gentagut aldım. şişe olanı saklaması zor olduğu için birde devit-3 aldım forumda okuduğum kadarıyla suya 2 haftada bir damlatılacakmış.

aslında veterinere sormadan farklı bir antibiyotik kullanmanızı tavsiye etmem sanasol şurubu imkanınız varsa yeme şurubu bulayıp verin yoksa suyuna katın ben 3 litreye 0.1-0.2 cc gibi sıkıyorum 24 saatte bir suyu değiştiriyorum , devit 3 ü suya damlatmanızı önermem yoğun bir ilaç suda farketmişsinizdir suya karışmıyor baloncuk gibi o gözlerine derilere zarar verebilecek bir sıvı 1 damla devit 3 ü yeme damlatıp vermenizi öneririm haftada 1 kere gentagutu ben küçücük bir şişe şeklinde aldım (plastik ampul değil ) onu kullanıyorum gözlerine günde 3 kere 4 saat arayla damlatın yani 12 saatboyunca toplam 3 kere damlatacaksınız 12 saat (gece) damlatmayacaksınız imkan varsa veterinere götürün yoksa gentamisin kullanmanızı öneririm uygun dozajda kabuk boyu kaç cm se ona göre su miktarı belirleniyor dozaj ona göre belirleniyor sana bu konuda banyoterliği(Mert) nickli arkadaşımız yardım eder, sağolsun bana çok yardım etti yine imkan varsa sağlıklı bir gelişim için uvb lamba alın inşaallah ikimizinki de sağ salim kurtulur bu hastalıktan

samet52' Alıntı:
aslında veterinere sormadan farklı bir antibiyotik kullanmanızı tavsiye etmem sanasol şurubu imkanınız varsa yeme şurubu bulayıp verin yoksa suyuna katın ben 3 litreye 0.1-0.2 cc gibi sıkıyorum 24 saatte bir suyu değiştiriyorum , devit 3 ü suya damlatmanızı önermem yoğun bir ilaç suda farketmişsinizdir suya karışmıyor baloncuk gibi o gözlerine derilere zarar verebilecek bir sıvı 1 damla devit 3 ü yeme damlatıp vermenizi öneririm haftada 1 kere gentagutu ben küçücük bir şişe şeklinde aldım (plastik ampul değil ) onu kullanıyorum gözlerine günde 3 kere 4 saat arayla damlatın yani 12 saatboyunca toplam 3 kere damlatacaksınız 12 saat (gece) damlatmayacaksınız imkan varsa veterinere götürün yoksa gentamisin kullanmanızı öneririm uygun dozajda kabuk boyu kaç cm se ona göre su miktarı belirleniyor dozaj ona göre belirleniyor sana bu konuda banyoterliği(Mert) nickli arkadaşımız yardım eder, sağolsun bana çok yardım etti yine imkan varsa sağlıklı bir gelişim için uvb lamba alın inşaallah ikimizinki de sağ salim kurtulur bu hastalıktan

sağolun cümlemizin benimki bir tuhaf, hareketlerde bir anormallik yok. yüzdü mü yüzüyor biraz fazla kuruda yatıyor. ve sürekli boynunu ileriye uzatıp esner gibi ağzını açıyor. sanki ağzına birşey batmış gibi.

neyse çay kaşığı ile 2 yutkunmalık largopen ve 1 yutmalık sanasol verdim. arkasından sera reptil etçilden (carnouvor) ufak parça ıslatıp tam esnerken tıktım ağzına birazını çıkardı. ama gerisini yuttu. ilaçları 24 saate bir bu ölçüde vermeyi düşünüyorum. neticeyi yazarım bir düzelsin. dereceyi 30'a çıkarmıştım. şimdi baktım ısıtıcının yanında su içine inmiş.

inşallah düzelirler benimkine tıkamıyorum hiç açmıyor ağzını :)

cem' Alıntı:
samet52' Alıntı:

sağolun cümlemizin benimki bir tuhaf, hareketlerde bir anormallik yok. yüzdü mü yüzüyor biraz fazla kuruda yatıyor. ve sürekli boynunu ileriye uzatıp esner gibi ağzını açıyor. sanki ağzına birşey batmış gibi.

neyse çay kaşığı ile 2 yutkunmalık largopen ve 1 yutmalık sanasol verdim. arkasından sera reptil etçilden (carnouvor) ufak parça ıslatıp tam esnerken tıktım ağzına birazını çıkardı. ama gerisini yuttu. ilaçları 24 saate bir bu ölçüde vermeyi düşünüyorum. neticeyi yazarım bir düzelsin. dereceyi 30'a çıkarmıştım. şimdi baktım ısıtıcının yanında su içine inmiş.

şimdi sayfanızdaki tedavi sürecini okudum
mailto:/forum/Konu-akciger-ve-goz-enfeksiyonlari-tedavileri.html
orada kaplumbağanın kabuğunu örtecek kadar su diyor siz de 3 litre diyorsunuz şimdi benim kafam çok karıştı açıkçası forumdaki yorumlardan da pek birşey anlamadım benim de 3 cmlik kaplumbağam var ve akciğer enfeksiyonu geçiriyor ne yapmalıyım

öncelikle geçmiş olsun benim uyguladğım tedaviden epey zaman geçti hatırlayamadım tedaviyi ama burda yazdığıma göre Benim uygulamam 3 litre suya 0.25 cc 80 mg genta damlatıyorum 1 cc de sanasol multivitamin şeklinde yazmışım o zaman bu aslında dozaj meselesi 3 litre suya o bahsettiğim kadar ölçü ile genta ve sanasol koyunca dozaj uygun oluyormuş ben onu ayarlamak için 8 lt mi tam hatırlamıyorum bir kap almıştım ve su yüksekliği de böylece uygun olmuştu http://www.youtube.com/watch?v=B-_0Xpz_YG4 ortam bu şekildeydi

anladım yeterince açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim :D

undefined

May Chan' Alıntı:
anladım yeterince açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim :D

Rica ederim kaplumbağanızın durumu ile ilgili konu açarsanız tüm bilgili üyelerle yardımcı oluruz , iştah göz uyku hareketlilik gibi durumları mutlaka yazın

samet52' Alıntı:
öncelikle geçmiş olsun benim uyguladğım tedaviden epey zaman geçti hatırlayamadım tedaviyi ama burda yazdığıma göre Benim uygulamam 3 litre suya 0.25 cc 80 mg genta damlatıyorum 1 cc de sanasol multivitamin şeklinde yazmışım o zaman bu aslında dozaj meselesi 3 litre suya o bahsettiğim kadar ölçü ile genta ve sanasol koyunca dozaj uygun oluyormuş ben onu ayarlamak için 8 lt mi tam hatırlamıyorum bir kap almıştım ve su yüksekliği de böylece uygun olmuştu http://www.youtube.com/watch?v=B-_0Xpz_YG4 ortam bu şekildeydi

Ben 12 saatte bir ilaçlı suya koyuyorum. Gece ilaçlı suda kalıyor. suyun içinde durduğunuda görmedim, ısıtıcının üstüne çıkıyor.

Gentamisin 40 mg ampul ve 1 lt suya 2 cc antibiyotik koyuyorum.

kaplumbağanızın iyileştiğini yazmışsınız. Benim tedavi yöntemim nasıl? Salı günü başlamıştım ve herhangi bir değişiklik görmüyorum. 1 aydan fazladırda yeyip içmiyor zaten.

0.2 cc olacak.

undefined

Onur12' Alıntı:
samet52' Alıntı:

Ben 12 saatte bir ilaçlı suya koyuyorum. Gece ilaçlı suda kalıyor. suyun içinde durduğunuda görmedim, ısıtıcının üstüne çıkıyor.

Gentamisin 40 mg ampul ve 1 lt suya 2 cc antibiyotik koyuyorum.

kaplumbağanızın iyileştiğini yazmışsınız. Benim tedavi yöntemim nasıl? Salı günü başlamıştım ve herhangi bir değişiklik görmüyorum. 1 aydan fazladırda yeyip içmiyor zaten.

0.2 cc olacak.

ben 80 mg gentayı 0.25 kullanmışım dolayısıyla siz de 0.5 kullanmalısınız 12 saat diye bir ayrım yapmayın akşam saati suyu değiştirin tekrar ısınsın su sanasolu ve gentamisini uygun dozajda koyun ve kaplumbağanızı da koyun ara sıra sürekli yem verim yemezse geri toplayın onları sürekli ısıtıcıya çıkıyorsa suyu ısıtıcıdan yukarı bir seviyeye yükseltin ve ona göre de dozajı uygun bir şekilde artırın edit=suyu 1 lt demişsiniz ben 3 lt de bu dozajı kullanım sizde bu dozajı 3 lt suda kullanırsanız ısıtıvı su seviyesinin altın kalır

tedavi kimi kaplumbağalarda 5-6 gün bende 10 gün kiminde 25 gün bile sürüyor siz gerektiği gibi uygulayın tedaviyi umarım tez zamanda iyileşir

Dozajı kaplumbağanın ağırlığına göre değişmiyor mu? mesela benimki yaklaşık 4cm. küçük daha. 0.5 fazla gelmez mi?
Birde 24 saate bir mi değiştiryoruz ilaçlı suyu? Emin olmak için soruyorum.

Geri