Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!cem' Alıntı:akciğer hastalığı için hangi ilaçları tavsiye edersiniz. nereden bulabilirim? iğne olmasın.
samet52' Alıntı:cem' Alıntı:akciğer hastalığı için hangi ilaçları tavsiye edersiniz. nereden bulabilirim? iğne olmasın.
Benim uygulamam 3 litre suya 0.25 cc 80 mg genta damlatıyorum 1 cc de sanasol multivitamin eczaneden alacaksınız şırınga da alın ki ölçüsünü doğru koyun ve ampulden rahat çekersiniz ilacı
cem' Alıntı:samet52' Alıntı:cem' Alıntı:akciğer hastalığı için hangi ilaçları tavsiye edersiniz. nereden bulabilirim? iğne olmasın.
Benim uygulamam 3 litre suya 0.25 cc 80 mg genta damlatıyorum 1 cc de sanasol multivitamin eczaneden alacaksınız şırınga da alın ki ölçüsünü doğru koyun ve ampulden rahat çekersiniz ilacı
öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. genta derken gentamisin mi; gentagut mu? forumda okuduğum kadarıyla iki çeşitmiş.
AEK' Alıntı:Kuru alan fotolarini bende göndereceğim. Bayağı oldu. Geceli gündüzlü. Bu arada dişi çıkarsa benim çizgili oğlan içinde düşünün. Ecem ile sırayla ziyaret ederiz artık
Arzu danda dişi bekliyorum
Gentamisin kullanılıyor. Konu dağıldı biraz kusura bakmayın.
samet52' Alıntı:aslında veterinere sormadan farklı bir antibiyotik kullanmanızı tavsiye etmem sanasol şurubu imkanınız varsa yeme şurubu bulayıp verin yoksa suyuna katın ben 3 litreye 0.1-0.2 cc gibi sıkıyorum 24 saatte bir suyu değiştiriyorum , devit 3 ü suya damlatmanızı önermem yoğun bir ilaç suda farketmişsinizdir suya karışmıyor baloncuk gibi o gözlerine derilere zarar verebilecek bir sıvı 1 damla devit 3 ü yeme damlatıp vermenizi öneririm haftada 1 kere gentagutu ben küçücük bir şişe şeklinde aldım (plastik ampul değil ) onu kullanıyorum gözlerine günde 3 kere 4 saat arayla damlatın yani 12 saatboyunca toplam 3 kere damlatacaksınız 12 saat (gece) damlatmayacaksınız imkan varsa veterinere götürün yoksa gentamisin kullanmanızı öneririm uygun dozajda kabuk boyu kaç cm se ona göre su miktarı belirleniyor dozaj ona göre belirleniyor sana bu konuda banyoterliği(Mert) nickli arkadaşımız yardım eder, sağolsun bana çok yardım etti yine imkan varsa sağlıklı bir gelişim için uvb lamba alın inşaallah ikimizinki de sağ salim kurtulur bu hastalıktan
cem' Alıntı:samet52' Alıntı:aslında veterinere sormadan farklı bir antibiyotik kullanmanızı tavsiye etmem sanasol şurubu imkanınız varsa yeme şurubu bulayıp verin yoksa suyuna katın ben 3 litreye 0.1-0.2 cc gibi sıkıyorum 24 saatte bir suyu değiştiriyorum , devit 3 ü suya damlatmanızı önermem yoğun bir ilaç suda farketmişsinizdir suya karışmıyor baloncuk gibi o gözlerine derilere zarar verebilecek bir sıvı 1 damla devit 3 ü yeme damlatıp vermenizi öneririm haftada 1 kere gentagutu ben küçücük bir şişe şeklinde aldım (plastik ampul değil ) onu kullanıyorum gözlerine günde 3 kere 4 saat arayla damlatın yani 12 saatboyunca toplam 3 kere damlatacaksınız 12 saat (gece) damlatmayacaksınız imkan varsa veterinere götürün yoksa gentamisin kullanmanızı öneririm uygun dozajda kabuk boyu kaç cm se ona göre su miktarı belirleniyor dozaj ona göre belirleniyor sana bu konuda banyoterliği(Mert) nickli arkadaşımız yardım eder, sağolsun bana çok yardım etti yine imkan varsa sağlıklı bir gelişim için uvb lamba alın inşaallah ikimizinki de sağ salim kurtulur bu hastalıktan
sağolun cümlemizin benimki bir tuhaf, hareketlerde bir anormallik yok. yüzdü mü yüzüyor biraz fazla kuruda yatıyor. ve sürekli boynunu ileriye uzatıp esner gibi ağzını açıyor. sanki ağzına birşey batmış gibi.
neyse çay kaşığı ile 2 yutkunmalık largopen ve 1 yutmalık sanasol verdim. arkasından sera reptil etçilden (carnouvor) ufak parça ıslatıp tam esnerken tıktım ağzına birazını çıkardı. ama gerisini yuttu. ilaçları 24 saate bir bu ölçüde vermeyi düşünüyorum. neticeyi yazarım bir düzelsin. dereceyi 30'a çıkarmıştım. şimdi baktım ısıtıcının yanında su içine inmiş.
May Chan' Alıntı:anladım yeterince açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim
samet52' Alıntı:öncelikle geçmiş olsun benim uyguladğım tedaviden epey zaman geçti hatırlayamadım tedaviyi ama burda yazdığıma göre Benim uygulamam 3 litre suya 0.25 cc 80 mg genta damlatıyorum 1 cc de sanasol multivitamin şeklinde yazmışım o zaman bu aslında dozaj meselesi 3 litre suya o bahsettiğim kadar ölçü ile genta ve sanasol koyunca dozaj uygun oluyormuş ben onu ayarlamak için 8 lt mi tam hatırlamıyorum bir kap almıştım ve su yüksekliği de böylece uygun olmuştu http://www.youtube.com/watch?v=B-_0Xpz_YG4 ortam bu şekildeydi
Onur12' Alıntı:samet52' Alıntı:öncelikle geçmiş olsun benim uyguladğım tedaviden epey zaman geçti hatırlayamadım tedaviyi ama burda yazdığıma göre Benim uygulamam 3 litre suya 0.25 cc 80 mg genta damlatıyorum 1 cc de sanasol multivitamin şeklinde yazmışım o zaman bu aslında dozaj meselesi 3 litre suya o bahsettiğim kadar ölçü ile genta ve sanasol koyunca dozaj uygun oluyormuş ben onu ayarlamak için 8 lt mi tam hatırlamıyorum bir kap almıştım ve su yüksekliği de böylece uygun olmuştu http://www.youtube.com/watch?v=B-_0Xpz_YG4 ortam bu şekildeydi
Ben 12 saatte bir ilaçlı suya koyuyorum. Gece ilaçlı suda kalıyor. suyun içinde durduğunuda görmedim, ısıtıcının üstüne çıkıyor.
Gentamisin 40 mg ampul ve 1 lt suya 2 cc antibiyotik koyuyorum.
kaplumbağanızın iyileştiğini yazmışsınız. Benim tedavi yöntemim nasıl? Salı günü başlamıştım ve herhangi bir değişiklik görmüyorum. 1 aydan fazladırda yeyip içmiyor zaten.
0.2 cc olacak.