Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akciğer enfeksiyonu tedavi süreci

Cvp: akciğer enfeksiyonu tedavi süreci

Ben de muzdaripim bu sorundan, diğer konuya da yazdım ama kesin bir oran bulamadım bir türlü. Şöyle bir site buldum, gayet güzel yazmışlar ama ne kadar suya ne kadar konacağı konusunda halen kesin bir bilgi yok. Tamam sırtını örtecek kadar anladık ama kaba ısıtı da koymak gerekiyor, suyun yüzey genişliği ve dolayısıyla hacmi herkeste farklı olacaktır.
mailto:/kaplumbaga_hastaliklari_dosyalar/akciger_enfeksiyonu.htm

Onur12' Alıntı:
Dozajı kaplumbağanın ağırlığına göre değişmiyor mu? mesela benimki yaklaşık 4cm. küçük daha. 0.5 fazla gelmez mi?
Birde 24 saate bir mi değiştiryoruz ilaçlı suyu? Emin olmak için soruyorum.

evet 24 saatte bir yapabilirsin , benim kaplumbağam da 3.5 cm civarıydı sizinki 40 mg olduğu için 0.5 cc olmalı

çünkü 0.25 80 mg genta ile 0.5 cc 40 mg genta aynı oranda oluyor dengeliyoruz bu şekilde

asim75' Alıntı:
Ben de muzdaripim bu sorundan, diğer konuya da yazdım ama kesin bir oran bulamadım bir türlü. Şöyle bir site buldum, gayet güzel yazmışlar ama ne kadar suya ne kadar konacağı konusunda halen kesin bir bilgi yok. Tamam sırtını örtecek kadar anladık ama kaba ısıtı da koymak gerekiyor, suyun yüzey genişliği ve dolayısıyla hacmi herkeste farklı olacaktır.
mailto:/kaplumbaga_hastaliklari_dosyalar/akciger_enfeksiyonu.htm

kendikaplumbağanıza ait belirtileri iştah göz uyku hareketlilik gibi durumları yeni konu açarak belirtirseniz sadece ben değil herkes yardımcı olmuş olur ben tedaviyi uygulayalı 1 yıl geçti ama bu tedaviyi benden çok daha iyi şekilde bilenler var onlar da farketmiş olur böylece

samet sanasolu artık önermeden çıkarttık onun yerine doğal ürünlerden imal edilmiş olan sera reptilin vitamini öneriyoruz. o dönem benimde sanasolu kullanmışlığım olmuştu çok şekerli bir vitamin olduğu için tavsiye etmiyoruz artık. şeker normalde zararlı olması bir yana beyinde açlık hissini durdurduğu için iştahı da etkiliyor.

asım turgay bu hayvanlar konusundaki duayenlerin başında gelir. yalnız önerdiği ilaçların bir kısmı türkiyede olmamakla beraber o dönemden bu yana bir takım gelişmelerde var. ama temel olarak verdiği bilgiler doğru.

Doğrudur abi orda yazdığım gibi benim tedaviyi tam hatırlamadığımı ve 1 yıl önce uyguladığımı yazmıştım konu açsalar aslında yeni güncel tedavileri yazardınız ama benim öğrendiğim de iyi oldu

samet52' Alıntı:
Onur12' Alıntı:
Dozajı kaplumbağanın ağırlığına göre değişmiyor mu? mesela benimki yaklaşık 4cm. küçük daha. 0.5 fazla gelmez mi?
Birde 24 saate bir mi değiştiryoruz ilaçlı suyu? Emin olmak için soruyorum.

evet 24 saatte bir yapabilirsin , benim kaplumbağam da 3.5 cm civarıydı sizinki 40 mg olduğu için 0.5 cc olmalı

çünkü 0.25 80 mg genta ile 0.5 cc 40 mg genta aynı oranda oluyor dengeliyoruz bu şekilde

teşekkür ederim. dikkate alacağım inşallah.

inşallah kaplumbağanız iyileşir. ben de aynı sorunları yaşadım. yaklaşık 2 haftadır hasta. ama dün ve bugünden itibaren daha iyi. sizinkisinin de iyi olmasını umuyorum geçmiş olsun.

ozge35' Alıntı:
inşallah kaplumbağanız iyileşir. ben de aynı sorunları yaşadım. yaklaşık 2 haftadır hasta. ama dün ve bugünden itibaren daha iyi. sizinkisinin de iyi olmasını umuyorum geçmiş olsun.

teşekkür ederim.

bir şey daha sorabilir miyim bu genta denilen ilacı eczanelerden bulabiliyor muyuz

Geri